X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Ja raz nie dostałam. Mogłam się upomniec ale zawsze jestem taka rozstrzesiona po usg że o zdjęciu sobie przypomnę dopiero jak wyjdę z gabinetu...

Dokładnie jak ja :) ale teraz się upomne i to od 2 bo za pewne jedno córka będzie milion razy chciała oglądać hihi

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie i witam nowe osoby :*

Nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę l4. Ja dzisiaj cały dzień na uczelni. :/
    Jestem padnięta do tego mdłości mnie dobijają..
    Czy jest możliwe, że przez ciążę pogorszył mi się wzrok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 21:27

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaSarzynska wrote:
    Czy sa tu wrzesniowe mamusie 2017r :-) :-)
    Tak tak jesteśmy. Napiszesz nam trochę o sobie? :)

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Kobietki mam do was pytanie jak chodzicie na USG powiedzmy tak ok 7/8t to dostajecie juz jakieś zdjęcie usg malenstwa??
    ja bylam dzis na wizycie i dostałam zdjecie usg :)

0202oliwcia lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo laseczki co tam U Was ;-) troche mnie nie było ale wszystko jest ok ;)

nowamamusia lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaSarzynska oczywiście ,że tak :) wszystkie jesteśmy na wrzesień ;)

mnk witaj :) to dobrze,że wszystko u Ciebie ok :) jakaś poważna przyczyna Twojej nieobecności czy tylko brak czasu? jeśli można spytać :)

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a mam jeszcze jedno pytanie do Was <3 Jak z waszymi cycami bola was , powiększyły się juz ? ja to zaraz z nimi zwarjuje tak mnie bola ze to ludzkie pojęcie przechodzi :-( biust mam duży od zawsze ale teraz .... Juz uslyszalam dwa dni temu od rodziny ze w cyce poszlam w nocy jak wstaje do córeczki to jest makabra muszę je podtrzymywać ręką bo tak strasznie bola od dwóch dni spie w staniku sportowym bo inaczej oszaleje biorę 3 razy dziennie duphaston myslicie ze to przez niego czy taki mój urok :-(

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia ja mam raczej małe cycuszki, a muszę przyznać, że powiększyły się juz teraz. Zrobiły się na pewno pełniejsze. Do tego stopnia, że musiałam kupić nowy stanik. Z rozmiaru 34, kupiłam 38 i co prawda jest troszkę luźny ale myślę, że to kwestia tygodni. Jeśli chodzi o ból to też mnie strasznie bolą i przytrzymuję jak chodzę. Domyslam się, że przy większych piersiach ból jest jeszcze dotkliwszy.

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie :) właśnie wróciłam z warsztatów z mężem: Bezpieczny maluch - polecam! Dużo się dowiedzieliśmy jak udzielić pomocy dziecku w razie bezdechu czy przy zadlawieniu, tak samo jak udzielić pomocy w przypadku zadlawieniu się w ciąży. Jesteśmy bardzo zadowoleni w udziale no i oczywiście jesteśmy "mądrzejsi" o tą wiedzę. :)

Maja83, nowamamusia, zubii, Ja86 lubią tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia ja mam też taki okropny ból piersi :/ w nocy się budzę za każdym razem jak chce się na drugi bok przewrócić, przez dzień jak noszę biustonosz to tak za bardzo ich nie czuję ale jak je dotknę to ból przeszywa, najbardziej chyba sutki bolą :/ a jak ściągam biustonosz to dziwne dźwięki i stęki wydaje bo tak bolą :/ Ja zauważyłam że mi piersi urosły zanim zrobiłam test ciążowy, coś mi w nich nie pasowało, zawsze były większe ale tym razem widziałam wielką różnicę, pytałam męża ale on nie zauważył różnicy ale ja ją od razu zobaczyłam a teraz już wiem dlaczego tak urosły :) mam tylko nadzieję,że nie urosną jeszcze jakoś drastycznie bo nie dość że wiszą i bolą to jeszcze będą wielkie jak balony a tego bym nie chciała :/

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    3 cm to już kawał fasola ;) ruszał się? Ja mam w planie pożarcie czekolady przed usg, na innych wątkach dziewczyny pisały, że po tym dzieciaczki są bardziej ruchliwe. Mój małżonek się napalił na machające rączki i nóżki że hoho :)

Troche ale w porownaniu z pierwszym dzikiem to malo.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ja tez juz przed testem pozytywnym zauwazylam ze piersi mi się powiększyły zrobiły się pełniejsze i jedrniejsze ..... Marzę żeby juz mi nie urosły bo chyba umrę a juz nie wspomne o moim kręgosłupie ....
    Szyszka jak by była taka mozliwosc i była byś chętna to bym ci dala trochę swoich :-(

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia no właśnie jeszcze ten ból kręgosłupa, to też problem i ból, ja też marzę zeby już nie urosły ale zobaczymy co będzie :/

Szyszka i ja chętnie się swoimi podzielę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 22:01

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Witam się ponownie :) właśnie wróciłam z warsztatów z mężem: Bezpieczny maluch - polecam! Dużo się dowiedzieliśmy jak udzielić pomocy dziecku w razie bezdechu czy przy zadlawieniu, tak samo jak udzielić pomocy w przypadku zadlawieniu się w ciąży. Jesteśmy bardzo zadowoleni w udziale no i oczywiście jesteśmy "mądrzejsi" o tą wiedzę. :)

Super sprawa, my też bardzo byśmy chcieli się wybrać na taki kurs. To jest jednorazowe spotkanie, kilka godzin tak? Może przy następnej wizycie w Polsce uda nam się ogarnąć taką lekcje.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Super sprawa, my też bardzo byśmy chcieli się wybrać na taki kurs. To jest jednorazowe spotkanie, kilka godzin tak? Może przy następnej wizycie w Polsce uda nam się ogarnąć taką lekcje.

Tak, to są ogólnopolskie w różnych miastach. Trwają ok. 3,5 H. Dostaje się też gratisy, losuja nagrody A najważniejsze to informacje. Było bardzo wesoło, super atmosfera :) naprawdę polecam ;)

smeg lubi tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    3 cm to już kawał fasola ;) ruszał się? Ja mam w planie pożarcie czekolady przed usg, na innych wątkach dziewczyny pisały, że po tym dzieciaczki są bardziej ruchliwe. Mój małżonek się napalił na machające rączki i nóżki że hoho :)
    Coś mi się zdaje, że za wcześnie na taki efekt, dziecko chyba jeszcze nie czuje smaków tego co jesz.

Oliwcia, witaj w klubie. Gigantyczny biust to mój największy koszmar. Zanim zrobiłam test już czułam co się święci, od razu nie byłam w stanie spać bez mojego gumowego, bezszwowego stanika.
    W pierwszej ciąży nie miałam aż tak od początku, bo moje cycki jeszcze nie wiedziały co to laktacja. Tym razem wiedzą i są już gotowe. Nawet dotknięcie sutków ręcznikiem po kąpieli jest już teraz okropne. ;)
    Ale za to jak miło, że nie będę musiała na nowo kombinować ze stanikami, bo takich rozmiarów jakie miałam, gdy karmiłam, nie produkują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 22:58

0202oliwcia lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja zdecydowanie brak czasu ;) mój roczniak jest bardzo absorbującym dzieckiem, przy nim czas ucieka jak przez palce ;)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Tak, to są ogólnopolskie w różnych miastach. Trwają ok. 3,5 H. Dostaje się też gratisy, losuja nagrody A najważniejsze to informacje. Było bardzo wesoło, super atmosfera :) naprawdę polecam ;)
    Dzięki za informację, właśnie zobaczyłam że w Gdańsku są 14 marca, więc chyba też się wybierzemy :)

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:

Ja właśnie się dzis nad tym zastanawiałam, bo jak niedowidziałam tak teraz jestem juz prawie slepa :/ no i wydaje mi się, ze to nastąpiło praktycznie z dnia na dzień...

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:

Wlasnie ostatnio z ciekawosci czytalam na temat pogodszenia wzroku w ciąży, i jest to możliwe ;-) po porodzie powinno minąć, uroki ciąży :-P

w5wq9vvjr1d812zs.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ