X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Dziewczynki ponawiam znów pytanie - kochacie się z partnerami? Ja mam taką ochotę na sex że nie wiem co :D ale boję się o Pampcia.....w sumie I trymestr niedługo się skończy

Jasne że tak sex w ciąży jest świetny ! Jeżeli po nie krwawisz ani nie masz zagrożonej ciąży to można ;)

Karolka12345, nowamamusia lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    no a orgazm? Przecież wtedy tam wszystko w środku pulsuje :/ boje się o Dzidzię :/
    Ja przy orgazmie w ciąży czuje okropny dyskomfort, nie mam pojecia dlaczego, przy przytulanku tez czyje dyskomfort w ciąży... :-/ wiec jak dla mnie to zdecydowanie nie :-/

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Robicie zdjęcia brzuszka? Ja będę robiła teraz co tydzień w tym dniu jak zaczynam nowy tydzień

Ja chcę robić po każdej wizycie później zrobię album zdjęcie brzuszka i zdjęcie z USG robiłam już tak córce :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja w ciąży jestem anty-przytulanko, tak jak normalnie uwielbiam pogrzeszyc z moim tak w ciąży się denerwuje nawet jak mnie za piersi chwyci i mam chęć mordu :-( bedzie trzeba nadrobic za 9 miesiecy...
    Ps. To milo że nie tylko ja lubie chipsy :-D aż mnie zęby swędzą na myśl o chrupaniu :-P potem mam wyrzuty sumienia że syf jem :-(
    usmaż sobie swoje - zawsze trochę zdrowsze będą

buka03 lubi tę wiadomość

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie wytrzymała 9mc bez sexu :/ baa więcej...przecież po porodzie też chwilę nie wolno.

Jakoś przeżyję do 15 :) popytam o wszystko gina

bf6b47d663.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o seks to trzeba zapytać lekarza, jeśli nie ma przeciwwskazań to można :) a wyczytałam,że maleństwu nie zaszkodzi, podczas orgazmu dziecko czuje jedynie lekkie kołysanie :) Ja do 6 tygodnia miałam okropną ochotę,aż mąż nie nadążał ha ha ale teraz jak mam mdłości i cały czas się źle czuję to na samą myśl o seksie robi mi się niedobrze :/

Co do chipsów przed ciążą jadałam je sporadycznie, rzadko się zdarzyło,że kupiłam do domu pakę i zjadłam, teraz podczas ciąży raz miałam wielką ochotę na nie i ani nie zjadałam pół paczki zbrzydły mi i do teraz ani o nich nie pomyślę :)

• buka03 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Ja bym nie wytrzymała 9mc bez sexu :/ baa więcej...przecież po porodzie też chwilę nie wolno.

Jakoś przeżyję do 15 :) popytam o wszystko gina
    No to jest troche dzwine... xd normalnie mialam problem wytrzymac bez seksu przez te kilka dni jak okres mialam a tu taki klops, dobrze że moj małżon taki wyrozumialy...

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ciąży na mega biegunki Smecte brałam :)

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Zapomniałam dodać, że wyszły mi bakterie w posiewie moczu. Po pracy idę po wynik, a jutro skonsultować to z lekarzem, który zlecił badanie. Jeden nie widział potrzeby posiewu, drugi - przeciwnie, że koniecznie, bo w ciąży trzeba być "sterylnym". No i coś wyszło. Jestem w niezłym stresie, bo nie mam żadnych objawów i wolałabym nie musieć brać antybiotyku...

Mi tez dzis wyszly bardzo liczne bakterie a wizyta 23, co robic ?

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Maluch ma 1.14cm. Wg usg 7t2d. Termin Usg 23.09. Niestety musze sie oszczedzac bo mam jakas przestrzen jeszcze nie wypelniona ale nie wytlumaczyla mi lekarz o co chodzi a ja ze stresu nie dopytalam. Serducho bije

Cameline, Gosia1989, Ja86, zubii, Kimmy, Princesska, Suri_, justa., Maja83, Zorganizowana:), aswalda, Dreamy, 0202oliwcia, nowamamusia, Bąbelek1980, smeg, Saori, Rusałka*, Aguuuś, szczesliwa83, Annie1981 lubią tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Ja po wizycie. Maluch ma 1.14cm. Wg usg 7t2d. Termin Usg 23.09. Niestety musze sie oszczedzac bo mam jakas przestrzen jeszcze nie wypelniona ale nie wytlumaczyla mi lekarz o co chodzi a ja ze stresu nie dopytalam. Serducho bije
    Gratuluję. Duży już maluszek. A o tej przestrzeni to nie mam pojęcia o co chodzi. Ale na pewno na następnej wizycie będzie już dobrze :*

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kochania się to my czekamy do pierwszej wizyty

f5b59272af.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki tak czytam i czytam. Oczywiście nie mowie tu o UZASADNIONYCH obawach, ani po to zeby kogoś urazić. Czy nie warto zachować we wszystkim zdrowy rozsądek? Zjedzenie 3, a nawet 8 paczek chipsów nie zaszkodzi dziecku. Tak samo jak zdarzy sie kilka razy pochłonąć tonę czekolady. Alkohol i papierosy - tak, to są rzeczy ktore na 100% zaszkodzą i to w najmniejszych ilościach. Seks w ciazy? Jeśli ginekolog nie stwierdził torbieli, krwiaka czy innych dolegliwości - można :) a myśle ze gdyby zobaczył napewno poinformował by o tym swoją pacjentkę. Tym bardziej orgazm nie zaszkodzi. Nie ma co popadać w paranoje. Lepiej cieszyc sie i rozkoszować każdym dniem ciazy. Myśle ze natura tak mądrze to wszystko stworzyła że orgazm raczej nie przyczyni sie do poronienia :) tak samo malowanie paznokci i farbowanie wlosow. Nie ma badań ktore potwierdziły by wpływ na dziecko. Chodzi bardziej o to zeby nie nawdychac sie szkodliwych substancji. Wystarczy maseczka i dobrze wentylowany salon. Jeśli chodzi o mnie mdłości mam duuuzo mniejsze i nie znaczy to, ze cos złego sie dzieje. To ze nagle jednego dnia nie zakuje macica w tym samym punkcie co zawsze, albo piersi nagle przestaną bolec nie oznacza najgorszego :) nie doszukujmy sie na sile jakis złych objawów. Należy sie martwić wtedy kiedy naprawdę jest jakis powód- np. plamienie czy mocny ból brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 18:13

zubii, Kimmy, Cameline, miffy, Rusałka*, Lunka, Karolka12345, buka03, Kasia02, Maja83, MoNaKo, Zorganizowana:), nowamamusia, smeg, Aguuuś, Annie1981 lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • mkl Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś słyszałam serduszko:)

Karolka12345, Suri_, Kimmy, Ja86, natty85, shelby*, Cameline, Princesska, Kasia02, Maja83, zubii, Monika1357, Szyszka90, Zorganizowana:), aswalda, Dreamy, 0202oliwcia, Gosia1989, nowamamusia, Bąbelek1980, Lunka, Sasanka1990, Saori, Rusałka*, Aguuuś, szczesliwa83, Annie1981, lucytom lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• natty85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziś słyszałam serduszko:)
    To super:) jakiej wielkości już maluszek? Odstawilas już jakieś leki

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłam olejek migdałowy 100% w Hebe i on w ogóle nie pachnie migdałami :(
    Tzn. w ogóle niczym nie pachnie :P

Tak ma być? Zawsze myślałam, że on będzie pachniał cudnie.

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Hej☺ malo sie udzielam, bo nie mam kiedy i jak, jutro ide na wizytę,na 15, juz nie moge sie doczekac!
    Babelek ja w pierwszej ciazy jadlam ciagle pomarancze, wiec teoretycznie kwasne a urodzilamm dziewczynke. Teraz tez je jem ale i na slodkie mam ochotę, wiec ciekawe kto mieszka w brzuszku

Ja w pierwszej ciazy zjadlam pol tony mandarynek i urodzilam chlopca. A z tych mandarynek przytylam 22 kg, nie polecam.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • dorcia25 Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusia,

jak ja dzisiaj wcinam pomidory, bede miala uraz do konca zycia:)
    Juz sie nie moge odczekac nastepnej wizyty u lekarza. A mam na 20.02 do tego czasu to ja zawalu dostane:(

Hej wszystkim:) dwa tygodnie temu dowiedzialam sie ze zostane mama:) aktualnie jestem w siodmym tygodniu ciazy:) a planowany termin porodu mam na 30 wrzesnia. Witam wszystkie wrzesniowe mamusie:)
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Dokładnie, podejżewam że moja pierwsza ciąża zatrzymała się jakoś w tym okresie i teraz zamiast się cieszyć na tą wizytę to czekam jak na egzekucje. Tak sobie myślę, że o ile mdłości i cycki mogą być wynikiem duphastonu to te odczucia związane z macicą muszą być sprawką małego człowieka, prawda?

Doskonale Was rozumiem. Bylam dzisiaj na wizycie i stres okropny byl. Na szczescie serduszko bilo i fasolka ma juz 3 cm.

zubii, Dreamy, aswalda, Gdziejestmieszko, 0202oliwcia, nowamamusia, Bąbelek1980, Saori, Ja86, szczesliwa83, Annie1981, lucytom lubią tę wiadomość

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Dziewczynki ponawiam znów pytanie - kochacie się z partnerami? Ja mam taką ochotę na sex że nie wiem co :D ale boję się o Pampcia.....w sumie I trymestr niedługo się skończy

My mamy taka sama czestotliwosc. Jak nie ma zagrozenia to mozna.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ