X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Dopadła mnie taka biegunka ze ledwo żyje. Któraś tez miała podobnie, co można wziąć żeby "to" zatrzymać?

Też miałam ostatnio :( Jak masz jagody np. w słoiku to proponuje dodać do herbaty. Ja zrobiłam zwykłą herbatę z sokiem z jagód i jak ręką odjął.

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się z Wami po pracowitym weekendzie. Dziś byłam u lekarza i zarodek ma już 3,59 mm. Wg USG to 10+3, dwa tygodnie temu wg USG było 8+0, więc szybko rośnie. Nie za szybko?

Dreamy, iza776, Gdziejestmieszko, justa., Bąbelek1980, nowamamusia, Saori, szczesliwa83, Annie1981 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na biegunkę można brać laremid - gin mi pozwolił i brałam w poprzedniej ciąży, w tej też mi się zdarzyło.

Mam już 4 kilo na plusie :(

Nie było mnie na forum kilka dni. Coś się działo szczególnego? ;)

Zeszłam wczoraj do piwnicy, żeby się upewnić, że nadal przechowuję ciążowe ciuszki. Poprzednią ciążę przechodziłam w regulowanej, dżinsowej spódnicy z szerokim materiałowym pasem na brzuch (gdy była w praniu nosiłam leginsy i tuniki). Warto mieć jeszcze ciążową białą bluzkę (święta, wyjścia do teatru czy coś).

Wciąż mam okropne mdłości, na szczęście zawsze pomaga mi jedzenie i wąchanie cytryny (pół cytryny mogę zjeść ;) ).

Witam nowe mamy i gratuluję udanych wizyt. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 15:16

szczesliwa83 lubi tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Hej, witam się z Wami po pracowitym weekendzie. Dziś byłam u lekarza i zarodek ma już 3,59 mm. Wg USG to 10+3, dwa tygodnie temu wg USG było 8+0, więc szybko rośnie. Nie za szybko?
    Dobrze jest. Nie masz się czym przejmować :)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już lepiej. Byłam u lekarza i nie dostałam antybiotyku. Kaszle jeszcze ale osluchowo jest czysto

szczesliwa83 lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak pozostałe wizytujace?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiego mi narobilyscie smak na chipsy ze nie mogłam się oprzec i wcinam :D normalnie nie jem takich rzeczy a teraz ciągnie mnie strasznie. I do coca coli...mmm ale mam smaka!
    U mnie w ubiegłym tygodniu tez tak brzuch wywaliło, że przez pare dni nie schodził nawet rano a teraz od dwóch dni mam jakby wciągnięty i pachwiny czuje aż się boje czy wszystko ok z maluszkiem.

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że wyszły mi bakterie w posiewie moczu. Po pracy idę po wynik, a jutro skonsultować to z lekarzem, który zlecił badanie. Jeden nie widział potrzeby posiewu, drugi - przeciwnie, że koniecznie, bo w ciąży trzeba być "sterylnym". No i coś wyszło. Jestem w niezłym stresie, bo nie mam żadnych objawów i wolałabym nie musieć brać antybiotyku...

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka domowych sposobów na biegunki, niby dla dzieci ale myślę że kobietom w ciąży nie zaszkodzi.
    - gotowany ryż, najlepiej nie w woreczku tylko taki z kg - jest wtedy bardziej lepki, jeśli umiecie tak zjeść to jak najmniej odcedzić, chodzi o tą kleistą wodę by zjeść z ryżem
    - jagody, czarne borówki, ja miałam pomrożone w woreczkach i tak rozwalałam na talerzyku na papkę, dla dziecka podduszałam w niewielkiej ilości wody
    - banany, też podduszałam, często z papką jagodową
    - gotowana marchew (surowa przeczyszcza) na gęsto
    - czarna herbata (czym bardziej tęga tym lepiej ale bez przesady)
    - unikać wtedy soków, słodkich napoi, kompotów itp.

Może któraś dziewczyna jeszcze coś dołoży do listy. U dziecka skutkowało a łapaliśmy biegunki co kilka tygodni przez pierwsze 3 lata

nowamamusia lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze magnez może działać przeczyszczająco (żelazo zatwardza), więc jak ktoś bierze dużo i ma problemy jelitowe to warto sie wstrzymać z suplementacją na jakiś czas

ckaidqk39a8l7x61.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Zapomniałam dodać, że wyszły mi bakterie w posiewie moczu. Po pracy idę po wynik, a jutro skonsultować to z lekarzem, który zlecił badanie. Jeden nie widział potrzeby posiewu, drugi - przeciwnie, że koniecznie, bo w ciąży trzeba być "sterylnym". No i coś wyszło. Jestem w niezłym stresie, bo nie mam żadnych objawów i wolałabym nie musieć brać antybiotyku...
    No niestety ciąża to stan sprzyjajacy infekcjom intymnym. Ja w ciąży co rusz miałam jakieś cholerstwo i musiałam brać antybiotyki...

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ponawiam znów pytanie - kochacie się z partnerami? Ja mam taką ochotę na sex że nie wiem co :D ale boję się o Pampcia.....w sumie I trymestr niedługo się skończy

bf6b47d663.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka, Tak. Jeśli ciąża nie jest zagrożona i nie ma przeciwwskazań od lekarza, to można.

Kto się zna na interpretacji wyników badań?
    Właśnie patrzę na wyniki moich podstawowych czterech online i wszystko super, mieści się w zakresie referencyjnym, tylko PH moczu mam wyższe. Zakres jest od 5,0 do 7,5 a ja mam 8,0. Cóż to oznacza? Pewnie nic, ale może ktoś wie dokładnie...?
    Wizytę mam pojutrze, już nie mogę się doczekać! :D
    Wtedy też dowiem się czy resztę badań uda się zrobić na NFZ.

Mi też wywaliło brzuch, aż mnie skóra swędzi od powiększającego się obwodu i muszę się częściej smarować czymś natłuszczającym.
    Staram się nie kupować do domu mega niezdrowych i tuczących rzeczy, ale wczoraj byłam z synkiem na urodzinach jego koleżanki z przedszkola i nażarłam się czipsów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 15:51

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Azorczynka, Tak. Jeśli ciąża nie jest zagrożona i nie ma przeciwwskazań od lekarza, to można.

Mi też wywaliło brzuch, aż mnie skóra swędzi od powiększającego się obwodu i muszę się częściej smarować czymś natłuszczającym.
    Staram się nie kupować do domu mega niezdrowych i tuczących rzeczy, ale wczoraj byłam z synkiem na urodzinach jego koleżanki z przedszkola i nażarłam się czipsów.
    Kurcze mi lekarz nic nie mówił o sexie :/ czy można, czy nie można...wizyta dopiero 15 lutego a mnie tak nosi aaaa :/

bf6b47d663.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    Dziewczynki ponawiam znów pytanie - kochacie się z partnerami? Ja mam taką ochotę na sex że nie wiem co :D ale boję się o Pampcia.....w sumie I trymestr niedługo się skończy
    My już normalnie się kochamy ;)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie zdjęcia brzuszka? Ja będę robiła teraz co tydzień w tym dniu jak zaczynam nowy tydzień

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    Ja nie dość, że mam alegrię to jeszcze astmę. Odstawiłam leki i jakoś się przemeczę. Zatkany nos, kichanie mnie nie opuszczają ani na minutę:( Jesli chodzi o leki na astmę to biorę sterydy w dysku, powiedziano mi, że podobno wziewne sterydy nie szkodą dziecku, a właśnie ich nie przyjmowanie może zaszkodzić bo w przypadku duszności dziecko może zostać niedotlenione.
    Nic się nie martw, jeśli ufasz swojemu lekarzowi to zrób tak jak mówi.

Pozdrawiam nowe mamuski:*

Szyszu, ja też mam astmę oskrzelowa i biorę w razie napadu Ventolin. U lekarki dzisiaj byłam, to lekarz ogólny. Do swojego gina idę za tydz. We wtorek. Cały czas się waham z tymi kroplami. Rutinoscorbin już wzięłam.
    Trzymajcie się dziewczyny! :-)

f2wl4z17q60magcw.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka my też normalnie się kochamy :) jak nic się nie dzieje to polecam - odczucia są, przynajmniej u mnie, zdecydowanie mocniejsze :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a orgazm? Przecież wtedy tam wszystko w środku pulsuje :/ boje się o Dzidzię :/

bf6b47d663.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży jestem anty-przytulanko, tak jak normalnie uwielbiam pogrzeszyc z moim tak w ciąży się denerwuje nawet jak mnie za piersi chwyci i mam chęć mordu :-( bedzie trzeba nadrobic za 9 miesiecy...
    Ps. To milo że nie tylko ja lubie chipsy :-D aż mnie zęby swędzą na myśl o chrupaniu :-P potem mam wyrzuty sumienia że syf jem :-(

iza776 lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ