X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies smutne te wasze posty dzisiaj :-( dużo zdrówka dla was i fasolek, na pewno wszystko będzie dobrze! Chociaz ja tez sie stresuje czy wszystko dobrze... :-/ wizyta 14 lutego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 13:37

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jecie chipsy? W pierwszej ciąży sie pilnowalam i nie jadlam nic niezdrowego a teraz brak mi silnej woli, juz ze 3 razy jadlam chipsy od kiedy sie dowiedzialam o ciąży...

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutne te posty,ale ja tez mam dzis taki dzien...8my tydz sie zaczal,poprzednia ciaza sie zatrzymala w 8mym tyg ,chociaz dowiedzialam sie o tym w 11stym dopiero,wiec tez wciaz mysle co sie tam dzieje,na szczscie w niedziele jade na usg do pl gina ,ale to jeszcze tyle dni.dzis ranek znowu w objeciach muszli,to jest straszne,zupelnie zapomnialam,mialam wymioty i takie mdlosci tylko w pierwszej ciazy 22 lata temu,dwie ostatnie byly bez takich objawow.niewiem czy to tez przez chorobe i bolace gardlo czy ogolnie przez ciaze wogole niemam apetytu,nic mi nie smakuje,jem troche bo wiem ze musze i tyle.schudlam juz 3 kilo,gdzie normalnie cieszylabym sie z tego powodu,no ale nie w obecnym stanie...
    leze pod kocykiem z imbirowa herbatka i ogladam filmy,ostatni to "juz za toba tesknie" ale sie naryczalam,jaki piekny ,prawdziwy film,smutny ale polecam,chyba teraz zapodam sobie cos weselszego,pozdrawiam :)

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyska, pomyśl, zarodek rośnie do 1 mm dziennie DO. Nawet jak od ostatniej wizyty urósł 5 mm (bo mówisz że byłaś 5 dni temu)to USG nie jest aż tak dokładne. Te pomiary naprawde różnią się jakbyś zrobiła u dwóch lekarzy w ten sam dzień to jestem prawie pewna że miałabyś 2 różne wyniki.

Kimmy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Dokładnie, podejżewam że moja pierwsza ciąża zatrzymała się jakoś w tym okresie i teraz zamiast się cieszyć na tą wizytę to czekam jak na egzekucje. Tak sobie myślę, że o ile mdłości i cycki mogą być wynikiem duphastonu to te odczucia związane z macicą muszą być sprawką małego człowieka, prawda?
    Ja też się kurczowo trzymam takich myśli. U mnie bez dupka czy lufki także wszystkie objawy uznaje za dobre znaki. Musi być dobrze, musi!!!

• Lunka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 ja mysle, ze nie ma sie co martwic. Plemniki dojrzewaja 2-3 miesiace. I chyba branie antybiotyku akurat w tym czasie juz nie mialo znaczenia. Bardziej martwilabym sie o wczesniejsze branie antybiotyku niz biezace. Akurat moj bral 2 miesiace wczesniej zanim sie udalo, ale nawet o tym nie pomyslalam, ze moglo cos pojsc nie tak.

Teraz bardziej boję sie o swoja chorobę. Bo przegrzanie organizmu, wieksze ilosci wit c. Podobno to tak srednio. Nawet nie wiem jakiej wielkości jest zarodek, bo jak w czwartek bylam w szpitalu to tylko Pani mowila, ze serduszko pika sobie, a z tej radosci nawet nie zapytalam o wielkość zeby wiedziec czy prawidlowo urosl. Wizyta u mijego gina przelozona na za tydzien. Ale jak gin będzie mial jakies wątpliwości to przejde się do szpitala, bo wiem ze maja wydruk. Tyle zmartwien :( moze na wyrost, ale wiadomo ze chce sie jak najlepiej dla swojej kruszynki.

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyska2 ja myślę tak samo jak napisała aniaMania. To może być błąd pomiarowy bo myślę że gdyby zarodek rzeczywiście urósł za mało to lekarz by to powiedział.

zubii lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie męczą mdłości strasznie i w pracy ciężko wysiedziec. Dzisiaj mały ruch na szczęście i prawie cały czas na forum siedzę :D

Mam nadzieję że już nie długo zawita tu więcej pozytywnej energii. Ten początkowy czas jest rzeczywiście dosyć stresujący

f5b59272af.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Czy jecie chipsy? W pierwszej ciąży sie pilnowalam i nie jadlam nic niezdrowego a teraz brak mi silnej woli, juz ze 3 razy jadlam chipsy od kiedy sie dowiedzialam o ciąży...

Mi też się zdarza, niestety chrupanie to mój największy nałóg. Staram się ograniczać jak mogę, ale wiadomo wpadki się zdarzają :p ja to wogóle słona dziewczyna jestem. Bilansuję to zawsze większą ilością warzyw i owoców, żeby chociaż trochę sumienie oczyścić, no i jeśli faktycznie mdłości mnie opuszczą to wracam do picia 2l wody dziennie, niech się ta sól wypłukuje.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wrote:
    Karolka12345 ja mysle, ze nie ma sie co martwic. Plemniki dojrzewaja 2-3 miesiace. I chyba branie antybiotyku akurat w tym czasie juz nie mialo znaczenia. Bardziej martwilabym sie o wczesniejsze branie antybiotyku niz biezace. Akurat moj bral 2 miesiace wczesniej zanim sie udalo, ale nawet o tym nie pomyslalam, ze moglo cos pojsc nie tak.

Teraz bardziej boję sie o swoja chorobę. Bo przegrzanie organizmu, wieksze ilosci wit c. Podobno to tak srednio. Nawet nie wiem jakiej wielkości jest zarodek, bo jak w czwartek bylam w szpitalu to tylko Pani mowila, ze serduszko pika sobie, a z tej radosci nawet nie zapytalam o wielkość zeby wiedziec czy prawidlowo urosl. Wizyta u mijego gina przelozona na za tydzien. Ale jak gin będzie mial jakies wątpliwości to przejde się do szpitala, bo wiem ze maja wydruk. Tyle zmartwien :( moze na wyrost, ale wiadomo ze chce sie jak najlepiej dla swojej kruszynki.

Dziękuję za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłaś :)

Oczywiście poszperałam trochę w necie i znalazłam odpowiedź jakiejś lekarki, że mogą wpływać na jakość nasienia (ruchliwość etc), ale na płód nie mają wpływu. Także tego muszę i będę się trzymać :)

Ja bym przed wizytą u gin wzięła wydruk ze szpitala- niech od razu spojrzy, po co masz jeździć dwa razy :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadła mnie taka biegunka ze ledwo żyje. Któraś tez miała podobnie, co można wziąć żeby "to" zatrzymać?

74709jcgjiz14w6b.png
  • Tyska2 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio byłam bo miałam krwiaka dlatego często chodziłam teraz krwiak się wchlonal a tu takie coś. Zawsze problem

Tyska2
  • Tyska2 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to lekarz stwierdził że nie urósł

Tyska2
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyska2 mam nadzieje, ze na kolejnej wizycie jednak lekarz przekaże pozytywne wiesci. Musisz uzbroic sie w cierpliwość. Wiem, ze to trudne :(

zubii lubi tę wiadomość

3jgx9jcg88a7v963.png
  • szczesliwa83 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:
    Witaj. Widziałaś już serduszko? :)
    Jeszcze nie było serduszka, to był 5t4d

h4zp3e3kiv6cvud4.png
  • Tyska2 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem tylko czy wogole mam jeszcze jakieś szanse niechce niepotrzebnych już nadzieji

Tyska2
  • szczesliwa83 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyska2 wrote:
    Witam a ja dziś usłyszałam że mój dzidziuś prawie nie urósł od ostatniej wizyty która była 5 dni temu. Mam przyjść za tydzień
    Bardzo mi przykro! Trzeba być dobrej myśli!!!

h4zp3e3kiv6cvud4.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* ponoć banany są dobre na biegunki, ja też miałam jeden dzień ale taką "lekką" i jadałam banany, mi pomogło :)a poza tym banany zawierają witaminy i kwas foliowy więc na pewno nie zaszkodzą :)

U mnie wizyta w przyszłą środę, nie mogę się już doczekać :) a samopoczucie tak sobie, jak na razie daję radę :) Miłego dnia Wam życzę :)

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Hej, ja byłam dziś zrobic badania i byłam u lekarza z tym katarem. Kazała brać rutinoscorbin 3x1 tabl. (nie za dużo?) Oraz przepisala fanibios (A to kortykosteroid..). Szczerze, to boję się brać sterydu. Nie wiem co robić. Jestem alergikiem i wcześniej brałam różne leki, teraz wiadomo :/ Lekarka powiedziała, że w tym przypadku mogę brać, aczkolwiek ja się obawiam.

Ja nie dość, że mam alegrię to jeszcze astmę. Odstawiłam leki i jakoś się przemeczę. Zatkany nos, kichanie mnie nie opuszczają ani na minutę:( Jesli chodzi o leki na astmę to biorę sterydy w dysku, powiedziano mi, że podobno wziewne sterydy nie szkodą dziecku, a właśnie ich nie przyjmowanie może zaszkodzić bo w przypadku duszności dziecko może zostać niedotlenione.
    Nic się nie martw, jeśli ufasz swojemu lekarzowi to zrób tak jak mówi.

Pozdrawiam nowe mamuski:*

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj mam brzuch jak w co najmniej 5 miesiącu ! Normalnie mnie wybiło i mam mocno zaokrąglony. W pracy musiałam chować pod swetrem bo byl faktycznie mocno widoczny! Wczoraj myslałam, że to wzdęcia czy po prostu po całym dniu jedzenia, ale rano nie "zszedł". Jestem też dosć niska i szczupła. To dopiero początek, zanim dojde do 9 miesiąca to mnie trzeba bedzie dzwigiem przenosić !

Szkoda, że jeszcze nie widziałam maluszka, ale po tym brzuchu stwierdzam, ze rośnie :D

Też tak miałyście, że jakby z dnia na dzień brzuszek stał się widoczny?

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ