X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie że rodzinki z małym autem i dwójką dzieci czy trójką nie mają możliwości zapakowania gondoli do auta jak sie urodzi mała, jakie kolwiek wyjazdy z gondolą pewnie będą odpadaly bo ja chyba musiala bym biec za autem ;-)
    Ze spacerówką jest łatwiej bo można kupic malutką parasolke która wejdzie do bagażnika ;-)
    Oczywiscie zdaje sobie sprawe że są przypadki że niektóre matki w foteliku nawet w domu trzymają caly czas dziecko ale to juz chyba skrajnosci :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 08:47

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    mi też się te leżaczki Tiny Love strasznie podobają. Może uda mi się dorwać jakiś używany w dobrym stanie ;)

• Princesska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dziewczyny przepraszam wiem ze ostatnio ten temat był poruszany ale jak na złość nie moge go znaleść.. co na bolące gardło ? :( czy płukanie szałwia bedzie ok??

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka, moja koleżanka tak robi!!!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Buka, moja koleżanka tak robi!!!

Heh co robi biegnie za autem ;)?

Czy trzyma cały dzień w foteliku samochodowym w domu?

różowo, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska-s płukanie załwia na pewno będzie ok ale mnie ostatnio jak drapało wieczorem to wziełam dwie tabletki do ssania prenelan i pomogło.
    Jeśli czujesz że mocno boli to ja użyłabym Tantum verde- można w ciąży.

Princesska lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Monako:) mąż mnie zaraził :/ jeszcze sporoboje ciepłe mleko i czosnek..

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • zubii Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Zubi, zasiałaś mi ziarnko niepewności odnośnie koszy mojżesza marki shnuggle które chciałam kupić i byłam już zdecydowana. Teraz jednak nie wiem- one są lekkie i przenośne i stałyby dosłownie zaraz obok mojego łóżka, dzieci miałabym blisko przy sobie i na tej samej wysokości co łóżko. Ale teraz już nie wiem czy nie kupić łóżeczek na noc ( chociaż będę je miała dalej od łóżka w sypialni i po dzieci będę musiała wstawać ) plus te leżaczki który Ty kupiłaś, aby maluchy były tam za dnia.
    Zgłupiałam :)

Doskonale cię rozumiem bo ja też chciałam kosz Mojżesza ale lezaczek będzie pełnił taką samą funkcję a przy okazji można go wszędzie ze sobą zabrać.

MoNaKo lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Dzieki Monako:) mąż mnie zaraził :/ jeszcze sporoboje ciepłe mleko i czosnek..

Mi pomaga powolne ssanie miodu :p

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Mi pomaga powolne ssanie miodu :p
    Wlasnie sie zastanawiam ale ja mam tą cukrzyce i chyba wole nie ryzykować miodem :D mam troche związane ręce.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Heh co robi biegnie za autem ;)?

Czy trzyma cały dzień w foteliku samochodowym w domu?
    Przypuszczam że trzyma w foteliku dziecko ale moja wyobraźnia zadzialala i wyobrazilam sobie dziewczyne biegnącą za autem hehehehe :-D

Karolka12345, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od razu pomyślałam o dziewczynie biegnącej za autem ;)
    My od kilku lat chcemy wymienić auto ale ciągle jakieś duże wydatki (mieszkamy w domu z rodzicami i oni ciagle wymyslaja jakies duze remonty - ocieplanie, malowanie, drzwi nowe, przebudowa garazy- a skladamy sie zawsze na pół). W tym roku od razu powiedziałam że chcę combi żeby nie było problemu przy pakowaniu się z 2 dzieci to mąż nie chce jezdzic takim duzym autem. Nie wiem jak go przekonac.
    Dodam że jak jedziemy na wakacje czy turnus to przy 1 dziecku mam full zapakowane auto i w sridku ttez. Przy maluszku dojdzie wozek i tez pelno rzeczy.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gardło płukanie szałwią, ssanie pastylek isla, herbatka z sokiem malin i miodem. Na ostry ból tantum verde albo ssanie plasterka imbiru jeśli jest ktoś w stanie - ja z rozpaczy ssałam ale okropne to i ostre.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam czasem miereformowalnych znajomych rodziców, którzy np.dawali dziecko do chodzika. Dodam że wiedziała o zagrożeniach bo wsztscy jej to na spokojnie tłumaczyli i rehabilitant bo dziecko też było rehabilitowane.
    Ja byłam trochę przeczulona bo córkę mam z problemami i od urodzenia rehabilitowana. Odruchowo zauwazalam u innych dzieci asymeyrie, koslawosci czy nawet nieprawidlowe wzorce chodu czy siadu. Ja gdybym byla nieswiadima chcialabym by mi ktos zwrocil uwage. Gdy ja w rodzinie zwrocilam delikatna uwage spotkalam sie z krytyka i oburzeniem że jak ja mam dziecko chore to nie znaczy że wszyscy. Trzymam jezyk za zebami choc niekiedy az mnie skręca czy czegoś nie zasugerowaç.

Matka Rocku lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Przypuszczam że trzyma w foteliku dziecko ale moja wyobraźnia zadzialala i wyobrazilam sobie dziewczyne biegnącą za autem hehehehe :-D
    Moja wyobraźnia też właśnie zadziałała :) :) :)
    A chodziło o fotelik :)

buka03 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że patrzyłam te leżaczki Tiny love 3in1 i jeżeli chodzi o koszta to pomiędzy nowym a używanym nie ma za specjalnej różnicy i włąsnie sie zastanawiam nad kupnem nowego :) Strasznie mi sie spodobał :D

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • zubii Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Powiem Wam, że patrzyłam te leżaczki Tiny love 3in1 i jeżeli chodzi o koszta to pomiędzy nowym a używanym nie ma za specjalnej różnicy i włąsnie sie zastanawiam nad kupnem nowego :) Strasznie mi sie spodobał :D

Żałuje że nie kupiłam go przy córce. Teraz mi już nie bardzo było kupowanie nówki ale jeżeli kupisz nówkę to później możesz odsprzedać za ładna kwotę. Na allegro pojawiają się i za 150 zł ale szybko ludzie wykupują więc trzeba obserwować.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Hej :) dziewczyny przepraszam wiem ze ostatnio ten temat był poruszany ale jak na złość nie moge go znaleść.. co na bolące gardło ? :( czy płukanie szałwia bedzie ok??
    Princesska zdecydowanie Argentin! Mi zapalenie gardła przeszło jak ręką odjął i jest zupełnie bezpieczny.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza776 wrote:
    Witam się w 18tc i 5 mcu matko jak to już poważnie brzmi. :-)

Byłam wczoraj na warsztatach mamo to ja. Jak macie okazję to polecam. Warto.

Iza były bezpłatne badania prentalne na tych warsztatach? Jak byłam z synem w ciazy to byly...

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ❤❤❤

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ