X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Hej :)

Tak piszecie o tyh kocykach minky to mamw rązeniel, ze jestem jedyną osoba na świecie, która nie trawi tego materiału ;) No nie lubię takich 100% poliestrowwych materiałów :/ W pierwszej ciązy wszyscy kupowali to też kupiłam i leza głbeoko w szafie ;) A jeden taki mega gruby córa ma teraz rozłożony na balkonie ;)
    Jeśli chodzi o kocyki to mi się zimą (wtedy rodziłam) najbardziej kocyk z wełny merynosów, który zrobilam sama na drutach :) To była włóczka z oznaczeniem "baby", wiec milutka :)
    Poza tym mam te kocyki i otulacze i wszytkie się sprawdziły :)
    http://effiki.com/pl/w-domu-effii/koce/Kocyk-dzieciecy-80x100-Szary
    https://babynet.pl/eko-kocyk-bambusowy-gladki-ple36-fuksja-100x80-p-10735.html
    https://sklep.lullalove.com/kategoria/kocyki-i-otulacze/otulacz-superro-junior-z-wiskozy-bambusowej
    http://www.smyk.com/lulujo-latawce-rozowe-kocyk-bambusowy.html

No i do tego trochę mneisjzych pieluch bambusowych. Dokupilam jeszcze ten kocyk, bo się zakochałam w tym kolorze :D
    https://www.nanu-butik.pl/produkt-488-Bambusowy-tkany-koc-Royal-navy-blue-Lullalove

Mam też otulacz Woombie i raczej więcej kocyków/otulaczy nie zamierzam kupować. Po starszej córce mam też spiworki, poscieli nie zamierzam kupwac wcale, bo zaczelam jej używac dopiero jak córa skończyła rok i to tylko w ciągu dnia, bo w nocy nadal śpi w śpiworkach :)

Sorrki za chaotyczny post, ale pisałam na raty ;)

Merino z oznaczeniem baby? Właśnie zastanawiałam się jakie jest merino w dotyku, u mnie w mieście ciężko było znaleźć bawełnę na buciki, masakra.. Dlatego zamawiam teraz z neta i właśnie zastanawiałam się nad merino...

Co do motherhood to jedyny argument anty jaki słyszałam (tutaj zresztą) to rozmiar tego otulaczka, jest podobno dużo za duży.. Natomiast jeśli chodzi o materiały same w sobie to słyszałąm tylko dobre opinie, mam otulaczek, ale kupiony za grosze, więc w sumie nie będę płakać jak nie wykorzystam, ale poducha od nich jest pierwszorzędna, i flanelki do spowijania też milusie w dotyku, zobaczymy jak będą się zachowywać po praniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 19:23

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Koleżanka też nie była zadowolona z tego otulacz z motherhood ja sobie uszyłam z bawełny :p
    Zazdroszczę Ci tego szycia :D Ja niby jakieś tam umiejętności mam (babcia krawcowa, wiec co nie co wiedzy przekazała :D) to moja córka mi nawet nie pozwoli w spokoju wypić kawy, a co dopiero usiąść przy maszynie ;)

Dziewczyny, a czy któraś z Was planuje łożeczko Chicco Next2me? Ja je zamówilam, teraz zamawiam wlasnie prześcieradła, ale tak się zastawiam, co z ochraniaczem na materac hmm. Na standardowe łozeczka mozna bez problemu znalezc nieprzemakane nakladki, a do tego nie widze :/ Nie wyobrażam sobie sytuacj, ze mi dziecko w nocy np uleje, a ja będe musiała prać materac :o Wprawdzie starszej córce zadna wpadka się nie przydarzyla, no ale wolę dmuchać na zimne :D

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Zazdroszczę Ci tego szycia :D Ja niby jakieś tam umiejętności mam (babcia krawcowa, wiec co nie co wiedzy przekazała :D) to moja córka mi nawet nie pozwoli w spokoju wypić kawy, a co dopiero usiąść przy maszynie ;)

Dziewczyny, a czy któraś z Was planuje łożeczko Chicco Next2me? Ja je zamówilam, teraz zamawiam wlasnie prześcieradła, ale tak się zastawiam, co z ochraniaczem na materac hmm. Na standardowe łozeczka mozna bez problemu znalezc nieprzemakane nakladki, a do tego nie widze :/ Nie wyobrażam sobie sytuacj, ze mi dziecko w nocy np uleje, a ja będe musiała prać materac :o Wprawdzie starszej córce zadna wpadka się nie przydarzyla, no ale wolę dmuchać na zimne :D

U mnie podobnie więc na czas szycia wysyłam córkę z mężem na spacer wracają po 2h to już mam uszyte.

Flowwer lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Merino z oznaczeniem baby? Właśnie zastanawiałam się jakie jest merino w dotyku, u mnie w mieście ciężko było znaleźć bawełnę na buciki, masakra.. Dlatego zamawiam teraz z neta i właśnie zastanawiałam się nad merino...
    Tak, tak było napisane na opakowaniu. Z tego co pamietam to było coś w stylu "Premium 100% merino wool for baby", ale ja mieszam w Szwajcarii i tu kupowałam. Pierwotnie ta włoczka była strasznie droga, bo ponad 20chf za motek, ale trafilam na wyprzedaż i udało mi się kupić po 3chf ;), więc zaryzykowałam ;) Wprawdzie nie jest w moim wymarzonym kolorze, ale kocyk wyszedl, mega cieplutki i milutki. Absolutnie nie jest gryzący. No ale zdecydowanie tylko na zimę :)
    t0oa9siupa2t_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 19:33

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    U mnie podobnie więc na czas szycia wysyłam córkę z mężem na spacer wracają po 2h to już mam uszyte.
    Mój mąz wraca z pracy po 18, je obiad i razem idziemy na spacer :D A w weekendy zawsze mamy zaplanowane, więc niestety :( A Ty szyjesz na zamówienie?

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Mój mąz wraca z pracy po 18, je obiad i razem idziemy na spacer :D A w weekendy zawsze mamy zaplanowane, więc niestety :( A Ty szyjesz na zamówienie?

A rozumiem mój na zmiany. Szylam do maja a teraz tylko dla siebie i lada dzień przeprowadzka a później upały więc już nawet stronę zawiesiłam.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    A rozumiem mój na zmiany. Szylam do maja a teraz tylko dla siebie i lada dzień przeprowadzka a później upały więc już nawet stronę zawiesiłam.
    Mój to typowy korposzczur ;), wiec często też po godzinach zostaje :/ Jedyny plus, ze potem te godziny może odebrać, bo pewnie dzieci by niewiele ojca widziały ;)
    Jak kiedyś odwiesisz to daj znać :D

zubii lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho Mamuśki.

Ja też będę kupowała Woombie. Bacardi na stronie producenta jest info, że już nie trzeba przykrywać kocykiem, tylko trzeba regulować temperaturę ubraniem maluszka (latem leciutko, zimą cieplej)

Ja baldachimu nie miałam. Nie podoba mi się i uznałam to za zbieracz kurzu. Ale każda musi dobrać pod siebie :)

Emma ja będę kupowała do kąpieli Weledę:

https://www.ecco-verde.pl/weleda/niemowle-dziecko

Smarować nie będę bo im mniej tym lepiej. Będę też do kąpieli dawać kilka kropel olejku migdałowego 100%, żeby naturalnie natłuścić.

Co do emolientów - to pamiętajcie, że nie od razu do zdrowej skóry. Zdrowa, nie sucha skóra nie potrzebuje lekarstwa :)

Justaw, Bacardi90 lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie to woombie wybieracie na jesien/zime? My mamy chlodne mieszkanie w dzien 20, noc 19

Tu strona sklepu, ale.tyle tego...
    http://www.otulaczwoombie.pl/sklep/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A jakie to woombie wybieracie na jesien/zime? My mamy chlodne mieszkanie w dzien 20, noc 19

Tu strona sklepu, ale.tyle tego...
    http://www.otulaczwoombie.pl/sklep/
    Ja mimo, ze termin CC mam już ustalony na 18 sierpnia to kupiłam woombie original, bo te typowo letnie z siateczką jakoś do mnie nie przemówiły. Ten mi się wydaje najbardziej uniwersalny, niezależnie od pory roku:) Chociaż zimą to pewnie będe małą już w śpiworku kładła.

Wiem, ze niektórzy też polecają śpiworki Tulik i Swaddle me, ale nie widziałam ich na żywo. Tańsze od Woombie :)

http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/206500/s/swaddleme-otulacz-etap-1-2-szt/
    i
    https://otulacz.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 20:44

baassiia lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wezmę ten woombie air - ale jeszcze muszę doczytać.

Okres otulaczowania ;) to raczej będzie cieplej niż zimniej :P

Zobaczę też czy Szymek tak jak Jasiek wda się w tatusia i będzie zimnolubny ;) Jasiek włożony w śpiworek zimą darł się w niebogłosy ;) Było mu za gorąco, zasnął zaraz jak go wyciągnęliśmy ;) Do teraz wiecznie się odkrywa :P Mimo, że mieszkamy w kamienicy i jest chłodno (ale my też nie grzejemy na maska, żeby było 25st tylko 19-20 jest dla nas optymalnie)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybrałam Woombie Original Love

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Do kąpieli mam babydream dla córki więc raz na jakiś czas wykąpie i w nim małego. Do pupy sprawdził nam się babydream i taki też chcę kupić. Do smarowania ciałka nic. Im mniej tym lepiej.
    Ja też polecam wszystkie produkty babydream, płyn do kąpieli "kopf bis fuss" można stosować od pierwszych dni, ma super skład (srokao.pl poleca) i do tego super cenę.

Mnie 90% wyprawkowych rzeczy o których rozmawiacie omija, bo prawie wszystko mamy po pierwszym synku.
    Czekam na dużą paczkę ciuszków po synku koleżanki i dopiero jak zobaczę co w niej jest, coś dokupię. Ale bardziej dla własnej przyjemności, bo tak na dobrą sprawę nasz dzidź (który nadal nie ma imienia) jest już zaopatrzony na co najmniej rok.
    Będziemy kupować jakieś mało istotne rzeczy typu karuzela, mata edukacyjna... ale to później.
    Tylko laktator z ważniejszych mnie czeka i chcę kupić platformę doczepianą do wózka, żeby nasz czterolatek mógł jeździć.
    A! I fotelik, na pewno będzie to Maxi Cosi, bo mam do niego adaptery do naszego wózka.
    Czegoś takiego jak otulacze i pościel w ogóle nie uznaję. Mamy najróżniejsze kocyki (do spowijania i przykrywania), jakieś śpiworki, których ani razu nie użyłam dla pierwszego synka...
    Mam też rożek, poduchę Motherhood i jeszcze dostałam kilka kocyków po dzieciach znajomych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 21:37

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, strasznie się cieszę, że wszystko w porządku. Kamień z serca. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 21:29

• Niesia86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie należę do wielbicieli minky. Mam dwa kocyki minky po synku i jeszcze jakieś dwa inne i nie kupuję więcej. Ogólnie mam mało rzeczy do kupienia, co mnie cieszy, bo jakoś póki co nie mam natchnienia na zakupy...

Jestem dziś po wizycie. Wszystko ok, tylko młody dalej siedzi dupka do dołu, niby jeszcze jest czas, ale jego brat już był obrocony na tym etapie. Trochę się martwię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 22:16

aswalda, Bacardi90, Lisa85 lubią tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam małego brzdąca w domu (12 miesięcy), wróciłam na trochę do pracy i nie mam czasu na zaglądanie na forum, ale chciałam Was ostrzec przed kleszczami. W poprzednią środę znalazłam kleszcza wbitego w nogę. Nie wiem ile był wpity, ale pobiegałam z nim do pielęgniarki, usunęli i oddałam na badania. Okazało, się, że jest chory na boreliozę. Spanikowałam i pobiegłam do szpitala zakaźnego, tam mnie uspokoili, że nie koniecznie musiał mnie zarazić i póki co nie podają antybiotyków zapobiegawczo, taka procedura. Kazali czekać i się obserwować:( Ostrzegam Was, oglądajcie się codziennie i uważajcie na te zarazy! Na połówkowych u Nas zdrowa dziewczynka:) wiec będzie parka:)

Lisa85, Zorganizowana:), Annie1981 lubią tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam małego brzdąca w domu (12 miesięcy), wróciłam na trochę do pracy i nie mam czasu na zaglądanie na forum, ale chciałam Was ostrzec przed kleszczami. W poprzednią środę znalazłam kleszcza wbitego w nogę. Nie wiem ile był wpity, ale pobiegałam z nim do pielęgniarki, usunęli i oddałam na badania. Okazało, się, że jest chory na boreliozę. Spanikowałam i pobiegłam do szpitala zakaźnego, tam mnie uspokoili, że nie koniecznie musiał mnie zarazić i póki co nie podają antybiotyków zapobiegawczo, taka procedura. Kazali czekać i się obserwować:( Ostrzegam Was, oglądajcie się codziennie i uważajcie na te zarazy! Na połówkowych u Nas zdrowa dziewczynka:) wiec będzie parka:)
    O mój Boże! No właśnie podobno jest wysyp.

16udvfxmplx8ab54.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Ja również nie należę do wielbicieli minky. Mam dwa kocyki minky po synku i jeszcze jakieś dwa inne i nie kupuję więcej. Ogólnie mam mało rzeczy do kupienia, co mnie cieszy, bo jakoś póki co nie mam natchnienia na zakupy...

Jestem dziś po wizycie. Wszystko ok, tylko młody dalej siedzi dupka do dołu, niby jeszcze jest czas, ale jego brat już był obrocony na tym etapie. Trochę się martwię.

Moja też siedzi dupką do dołu i też się martwię,bo chciałam rodzić SN. Przez to mi cały czas tak mocno napiera...no nic pozostaje nam czekać :)

hchys65gxvlp3h6f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    To

A ręczniki jakie kupujecie ? Ja kupowałam przez allegro dla córki z babyono i były ok a kupiłam z Pepco i jest o wiele lepszy a cena taką samą ! I od razu biorę 100x100 bo z żywych mniejszych wyrosła mi w pół roku a te 1mx1m ma do teraz.

Ja mam wlasnie z babyono 2 szt w pepco tez widzialam ale nie kupilam bo mysle ze te 2 wystarcza.

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Ja też polecam wszystkie produkty babydream, płyn do kąpieli "kopf bis fuss" można stosować od pierwszych dni, ma super skład (srokao.pl poleca) i do tego super cenę.

Mnie 90% wyprawkowych rzeczy o których rozmawiacie omija, bo prawie wszystko mamy po pierwszym synku.
    Czekam na dużą paczkę ciuszków po synku koleżanki i dopiero jak zobaczę co w niej jest, coś dokupię. Ale bardziej dla własnej przyjemności, bo tak na dobrą sprawę nasz dzidź (który nadal nie ma imienia) jest już zaopatrzony na co najmniej rok.
    Będziemy kupować jakieś mało istotne rzeczy typu karuzela, mata edukacyjna... ale to później.
    Tylko laktator z ważniejszych mnie czeka i chcę kupić platformę doczepianą do wózka, żeby nasz czterolatek mógł jeździć.
    A! I fotelik, na pewno będzie to Maxi Cosi, bo mam do niego adaptery do naszego wózka.
    Czegoś takiego jak otulacze i pościel w ogóle nie uznaję. Mamy najróżniejsze kocyki (do spowijania i przykrywania), jakieś śpiworki, których ani razu nie użyłam dla pierwszego synka...
    Mam też rożek, poduchę Motherhood i jeszcze dostałam kilka kocyków po dzieciach znajomych.

Dzieki wlasnie tez o nim czytalam na srokao i pewnie kupie ten☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 07:15

010idqk3hkbcgs9f.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ