X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Dzirwczyny co Wasxym zdaniem jest najlepsxe do kapieli noworodka?nie jestem przekonana co do tych plynow,boje sie ze beda uczulac.Jesli chodzi o masc do pupy to jestem zdecydowana na linomag a co do smarowania cialka?
    Obawiam sie tych wszystkich mazidel,syn byl na wszystko uczulony i ma AZS

Do kąpieli mam babydream dla córki więc raz na jakiś czas wykąpie i w nim małego. Do pupy sprawdził nam się babydream i taki też chcę kupić. Do smarowania ciałka nic. Im mniej tym lepiej.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    http://amaloo.pl/kocyki/531-kocyk-100x135-misie-na-granacieminky-kremowy.html

Ja mam taki

Do tego jeszcze kupilam cienszy,bawelniany z babyono i polarowy z Pepco

To właśnie bawełna z plushminky jak na razie jestem z niej zadowolona. Sama poszłyśmy sobie z tej bawełny wyprawkę ale z misiem na mieście i szare minky gwiazdki.

A ręczniki jakie kupujecie ? Ja kupowałam przez allegro dla córki z babyono i były ok a kupiłam z Pepco i jest o wiele lepszy a cena taką samą ! I od razu biorę 100x100 bo z żywych mniejszych wyrosła mi w pół roku a te 1mx1m ma do teraz.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    To właśnie bawełna z plushminky jak na razie jestem z niej zadowolona. Sama poszłyśmy sobie z tej bawełny wyprawkę ale z misiem na mieście i szare minky gwiazdki.

A ręczniki jakie kupujecie ? Ja kupowałam przez allegro dla córki z babyono i były ok a kupiłam z Pepco i jest o wiele lepszy a cena taką samą ! I od razu biorę 100x100 bo z żywych mniejszych wyrosła mi w pół roku a te 1mx1m ma do teraz.
    Ja miałam bambusowe, ale szybko zszarzały :( o te: http://allegro.pl/okrycie-z-kapturkiem-recznik-100x100-bambusowe-i5502972199.html i potem kupowałam też z babyono. Teraz nie wiem jakie kupić :/ Też nie polecam mniejszych niż 100x100cm :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Hej :)

Tak piszecie o tyh kocykach minky to mamw rązeniel, ze jestem jedyną osoba na świecie, która nie trawi tego materiału ;) No nie lubię takich 100% poliestrowwych materiałów :/ W pierwszej ciązy wszyscy kupowali to też kupiłam i leza głbeoko w szafie ;) A jeden taki mega gruby córa ma teraz rozłożony na balkonie ;)
    Jeśli chodzi o kocyki to mi się zimą (wtedy rodziłam) najbardziej kocyk z wełny merynosów, który zrobilam sama na drutach :) To była włóczka z oznaczeniem "baby", wiec milutka :)
    Poza tym mam te kocyki i otulacze i wszytkie się sprawdziły :)
    http://effiki.com/pl/w-domu-effii/koce/Kocyk-dzieciecy-80x100-Szary
    https://babynet.pl/eko-kocyk-bambusowy-gladki-ple36-fuksja-100x80-p-10735.html
    https://sklep.lullalove.com/kategoria/kocyki-i-otulacze/otulacz-superro-junior-z-wiskozy-bambusowej
    http://www.smyk.com/lulujo-latawce-rozowe-kocyk-bambusowy.html

No i do tego trochę mneisjzych pieluch bambusowych. Dokupilam jeszcze ten kocyk, bo się zakochałam w tym kolorze :D
    https://www.nanu-butik.pl/produkt-488-Bambusowy-tkany-koc-Royal-navy-blue-Lullalove

Mam też otulacz Woombie i raczej więcej kocyków/otulaczy nie zamierzam kupować. Po starszej córce mam też spiworki, poscieli nie zamierzam kupwac wcale, bo zaczelam jej używac dopiero jak córa skończyła rok i to tylko w ciągu dnia, bo w nocy nadal śpi w śpiworkach :)

Sorrki za chaotyczny post, ale pisałam na raty ;)

Nie jesteś sama ;) mnie tez jakoś minky nie zachwyca choć całe moje otoczenie sugeruje że zachwycać się powinnam bo jest mięciuśkie, cudne i aaaaajaaaj takie mniamuśne ;)

Justaw, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja przy córce mialam flanelowe motherhood, takie w kropki, o te http://www.empik.com/motherhood-pieluchy-flanelowe-3-szt-motherhood,p1098880299,dziecko-p i były mięciutkie i nic sie z nimi po praniu nie działo. Aczkolwiek użyłam ich tylko kilka razy, ale jakość jest w porzadku :) Otulaczki Motherhood za to są dla mnie niewypalem, bo na noworodka sa sporo za duże. A jak córka do nich dorosła, to już nie chciała być owijana :D
    Eh a ja wlasnie kupilam ten otulacz motherhood... synek nie szykuje sie na giganta, u mnie w rodzinie raczej male dzieci sie rodza :/ lipa :p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Zubii a babydream to zielone??

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Eh a ja wlasnie kupilam ten otulacz motherhood... synek nie szykuje sie na giganta, u mnie w rodzinie raczej male dzieci sie rodza :/ lipa :p
    Moja córka też się urodziła drobna i tak na oko ten otulacz pasował na nią jak miala jakieś 4-5 miesięcy. Mam na myśli głownie szerokość, nie długosć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 18:34

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Moja córka też się urodziła drobna i tak na oko ten otulacz pasował na nią jak miala jakieś 4-5 miesięcy.
    A z innych firm polecasz? Corka byla 3.1kg (40t3d) synek niby na usg troche wiekszy w tych samych tyg, ale nie sadze aby byl ponad 3.5 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 18:33

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A z innych firm polecasz? Corka byla 3.1kg (40t3d) synek niby na usg troche wiekszy w tych samych tyg, ale nie sadze aby byl ponad 3.5 kg
    Moja miala 2820g, wiec malutka, ale nie mialam innych takich sensu stricte otulaczy, także nie pomogę niestety. Teraz kupiłam Woombie i mam nadzieję, ze się sprawdzi, bo pamietam jak córkę ruchy rączek i nożek wybudzały :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 18:41

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Moja miala 2820g, wiec malutka, ale nie mialam innych takich sensu stricte otulaczy, także nie pomogę niestety. Teraz kupiłam Woombie i mam nadzieję, ze się sprawdzi, bo pamietam jak córkę ruchy rączek i nożek wybudzały :/
    kurcze ja się włąśnie zastanawiam nad woombie. Wydaje się bardzo praktyczny i wygodny chociaż niezbyt ładnie wygląda jak taki kokon ale przynajmniej mała nie będzie miała szansy się rozkopać w nocy

• zubii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Dzieki Zubii a babydream to zielone??

Niebieskie z rossmanna

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Dzirwczyny co Wasxym zdaniem jest najlepsxe do kapieli noworodka?nie jestem przekonana co do tych plynow,boje sie ze beda uczulac.Jesli chodzi o masc do pupy to jestem zdecydowana na linomag a co do smarowania cialka?
    Obawiam sie tych wszystkich mazidel,syn byl na wszystko uczulony i ma AZS
    Ja uzywalam i do tej pory uzywam przy Heli Ziajke do kapieli, do pupy bephanten ale tylko jak sie odparzyla a cialka calego nie smarowalam niczym bo nie bylo potrzeby. Tak nam zalecila położna.

Do smarowania buzi tylko uzywamy ziajke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 18:55

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    kurcze ja się włąśnie zastanawiam nad woombie. Wydaje się bardzo praktyczny i wygodny chociaż niezbyt ładnie wygląda jak taki kokon ale przynajmniej mała nie będzie miała szansy się rozkopać w nocy
    Dla mnie ten Motherhood to nieporozumienie, głownie przez szerokosć. Pamietam jak probowalam raz czy dwa wsadzić do niego córkę to, wyglądała p[o prostu jak w szerokim worku, a te rzepy są tak tam naszyte, ze nie ma opcji, zeby ruchliwe dziekco nie wyjęło sobie rączek :/, a wtedy cały otulacz spada. Także jak dla mnie to nawet jako zastępstwo kocyka się nie sprawdza :/
    Zaraz zrobię zdjęcie porównawcze woombie i motherhood, bo akurat mam pod reką :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kąpieli Oilatum używałam i już nic więcej nie potrzebowałam.

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie niektórym ten otulacz się sprawdza, skoro jest caly czas produkowany :D dla mnie to bezsensowny zakup ;)

z1cpxjasgc7s_t.jpg

baassiia lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie, a woombie jaki ma materiał w dotyku? przyjemny czy nie za bardzo?
    Zastanawiałam się jeszcze czy jak kupie woombie to powinnam małą jeszcze przykrywać jakimś kocykiem???

• AllishiiA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym dziecku mialam ochraniacz i baldachim od samego poczatku i teraz tez chce;) trzeba prac, ale tak cieplej i przytulniej sie mi wydaje;)

Ja mam dwa grube kocyki i dwa cienutkie po pierwszym dziecku i nic nie bede kupowac;) Jezeli chodzi o material to chyba cos ala polarowe;)

Iza sliczny brzuszek i bardzo ladnie wygladasz;)
    Ja wielkoscia podobny moze nawet mniejszy, a ostatnio dostalam glupi komentarz jak bylam u fryzjera, ze bede miala bardzo duze dziecko;) ludzie sa dziwni kazdy jest inny przeciez. Ja tylko tej pani powiedzialam, ze owszem nawet dwa duze bobasy;) sie zatkala;)

Emma ja uzywalam bambino, bo inne uczulaly. Jak i do kapieli tak i po. Oliwkuje, albo balsamuje do tej pory mojego syna, raz na jakis czas, ale jednak ;)

perfectangel85 lubi tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    faktycznie, a woombie jaki ma materiał w dotyku? przyjemny czy nie za bardzo?
    Zastanawiałam się jeszcze czy jak kupie woombie to powinnam małą jeszcze przykrywać jakimś kocykiem???
    Bardzo przyjemna, elastyczna bawełna :) A co do przykrywania to wszystko zalezy od temperatury otoczenia :)

Bacardi90 lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Pewnie niektórym ten otulacz się sprawdza, skoro jest caly czas produkowany :D dla mnie to bezsensowny zakup ;)

z1cpxjasgc7s_t.jpg

Koleżanka też nie była zadowolona z tego otulacz z motherhood ja sobie uszyłam z bawełny :p

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie nie uzywalam takich otulaczy tylko kolderke;) Ale kazdy lubi co innego i fajnie, ze jest tyle do wyboru, ze kazdy cos dla siebbie znajdzie;)

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ