Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma, ja akurat muszę się spieszyć, mam mały borówkowy biznes i pewnie gdy większość z Was będzie dopinać wyprawki na ostatni guzik, ja już będę musiała mieć wsio ogarnięte, bo zacznie mi się sezon...
54zł za metr to rzeczywiście drogo... Jakie atesy masz zubii na myśli? Oeko Tex czy jeszcze jakiś inny?08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Karolka12345 wrote:Zubii znawco Ty nasz
http://allegro.pl/lulujo-kocyk-otulacz-bambusowy-muslinowy-120x120-i6776719502.html
Podróba? Czy coś w tym stylu jest ok?
To wyrób kanadyjskiej firmy ale nie ma nigdzie ani słowa o ateistach a jak nie ma atestów to bym się bała kupować. I pisze że to w 70% wiskoza bambusowa a 30% bawełna ja mam 100 wiskozę bambusowa. Na pierwszy rzut oka ta z linku jest prześwitująca moja nie.
międzynarodowy OEKO-TEX Standard 100 lub polskie – Bezpieczny dla dziecka oraz Bezpieczny dla niemowląt. Posiadanie przez produkty dla dzieci co najmniej jednego z nich gwarantuje, że wyrób jest wolny od szkodliwych substancji.
Co w przypadku bambusowego produktu jest bardzo ważne bo większość tych tkanin powstaje w procesie chemicznym i mogą powstawać szkodliwe substancje jedynie atesty gwarantują ich brak.
To kocyki uszyte z bambusa firmy plushminky 100% wiskoza bawełniana mam też od nich tetre bambusowa różni się od kocyków jedynie struktura.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0abcd93478c8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 10:21
-
Dzień dobry! Chyba was nie nadrobie... My korzystamy z pogody, moj wzial wolne i planuje rozebrać piec kaflowyw pokoju (to już ostatni który zostal w domu i czas najwyższy sie go pozbyc) wiec od razu musowe malowanie, myśle że czeka mnie kilka dni u rodzicow bo w tym syfie z synkiem kiepsko to widze, zwlaszcza że on musi przy wszystkim pomagac kaszel dalej mnie męczy niestety, a na suwaczku już 25 tydz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 10:27
-
Bry czy wy tez macie takie bole glowy? ja rano to sie czuje jak na mega kacu, jak w lozku nie wypije szklanki wody to mi łeb rozsadza z bólu..
a jeszcze dzis cos corka na brzuch narzekala, że jej niedobrze i nie wiem czy jakis wirus nas nie zaatakuje oby nie.
co do prania to polecam robic jak najpozniej. pranie to moment - dzien, dwa i zrobione. z kolei potem lezy w szafie i sie kurzy. lepiej to zostawic na sam koniec ciąży.
ja prania nie planuje wczesniej jak w sierpniuzubii lubi tę wiadomość
Daniel
-
jak znajdziecie kogos od kogo warto zamówić kocyki i rożek minky to poprosze o podpowiedź
ja bede brala właśnie jeden kocyk o uniwersalnej gramturze i rożek do spania może dwa...
na zime mam jeszcze gruby kombinezon do wózka, i pare kocykow
rozglądam się właśnie za kołyską
czas rozpoczac polowanie, bo chce uzywaną dorwac -
Czesc dziewczyny;)
Ja ukladalam raz na jednym boku raz na drugim;)
Co do poscieli to ja uzywalam od urodzenia do teraz;) Moj synio urodzonym na koniec grudnia;)
W dzien duzo kladlam go na brzuszku, akurat lubial;)
Iza, Martafal bardzo ladne wozki, oby wam slozyly;)
Mkl, Oliwcia i Smeg sliczne te wasze brzuski;)
Cameline wielkie gratulacje A co do Pani doktor to na pewno musi byc swietnym lekarzem z dobra praktyka i stazem;)
Bardzo ladne te kocyki;)
smeg lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny wracam do rzeczywistości po urlopie. Widzę, że u niektórych akcja wyprawka już na zaawansowanym etapie, ja póki co zastanawiam się od której strony to ugryźć. Szwagierka zaoferowała mi rzeczy po swoim synu więc muszę się wstrzymać z zakupami póki nie zobaczę co od niej wpadnie narazie przywieźliśmy wanienkę i trochę ubrań ciążowych dla mnie. W czerwcu weźmiemy się za urządzanie pokoiku.
Lecę dziś na wizytę u położnej i czeka mnie pierwsze mierzenie brzucha.perfectangel85 lubi tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
AllishiiA wrote:Czesc dziewczyny;)
Ja ukladalam raz na jednym boku raz na drugim;)
Co do poscieli to ja uzywalam od urodzenia do teraz;) Moj synio urodzonym na koniec grudnia;)
W dzien duzo kladlam go na brzuszku, akurat lubial;)
Bardzo ladne te kocyki;)
Też mam synka z grudnia '13 rokuAllishiiA lubi tę wiadomość
-
perfectangel85 wrote:jak znajdziecie kogos od kogo warto zamówić kocyki i rożek minky to poprosze o podpowiedź
ja bede brala właśnie jeden kocyk o uniwersalnej gramturze i rożek do spania może dwa...
na zime mam jeszcze gruby kombinezon do wózka, i pare kocykow
rozglądam się właśnie za kołyską
czas rozpoczac polowanie, bo chce uzywaną dorwac
Jutro dostanę zdjęcie zamówionego kocyka z minky dwustronny z wyhaftowanym imieniem i misiem to wam pokażę babka ma super ceny ! Już tu raz o niej wspominałam NIMI HANDMADE na fb polecam też filcowe przygody czy też pasją przeplatane albo masówkę od makaszki. I jeszcze Anka-handmadeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 12:13
perfectangel85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jesli planujecie uzywac otulacze, beciki, spiworki to ilosc kocykow wg mnie max 2-3. Ja przed porodem kupilam 1, potem dodatkowy z haftem (imie+data urodzenia) I jeden dostalam. Naprawde byla to ilosc wystarczajaca.
Na sezon letni przydaje sie jeden wiekszy jeszcze, ale to nasze maluchy juz moga byc wtedy bardziej uciekajaceWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 12:25
zubii lubi tę wiadomość
-
Zubii, ja u Nimi zamówiłam ten szary minkysoft z króliczkami, cienki bawełniany bez wypełnienia i grubszy na zimę z wykorzystaniem panelu (na grubszym minky).
Dzięki za namiar!
A czy planujecie dla takich zupełnych maluchów wkładać do lozeczek ochraniacze czy to zbędny na razie gadżet, mogący mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo dzieciaków? Od kiedy ewentualnie montować?zubii lubi tę wiadomość
-
Rusałka* wrote:Zubii, ja u Nimi zamówiłam ten szary minkysoft z króliczkami, cienki bawełniany bez wypełnienia i grubszy na zimę z wykorzystaniem panelu (na grubszym minky).
Dzięki za namiar!
A czy planujecie dla takich zupełnych maluchów wkładać do lozeczek ochraniacze czy to zbędny na razie gadżet, mogący mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo dzieciaków? Od kiedy ewentualnie montować?
Pochwal się jak już będziesz miała właśnie też wzięłam ten minkysoft ale zamiast króliczków bardziej pasował mi miętowy miś bo mam taki motyw przewodni jak się przeprowadzimy złoże wszystko to wam pokażę jeszcze wczoraj przyszedł mi materiał na prześcieradło i baldachim. Ochraniacz mam taki niski ale to dlatego, że mamy nie ustawy pokój i albo łóżeczko będzie Stalina przeciwko telewizora albo komputera i nie chce aby w nocy małemu swiecilo. Z córką też miałam jeszcze mieliśmy gorzej bo pokój był malutki i się świetnie przypadł tak samo baldachim.Rusałka* lubi tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:Ja mam 7kg na plusie. Mój lekarz stękał ostatnio, że mało, ale on mi coś za dużo odejmuje za ciuchy na tej wadze chyba.. Tydzień temu wpisał mi 60kg w kartę, a wczoraj miałam 62,6 po obudzeniu, bez śniadanka i w samej bieliźnie... Chyba mu powiem na następnej wizycie, że aż tak grubo się nie ubieram
Brzucha może nie mam ogromniastego, ale typowa piłka więc widać go już bardzo, bo reszta ciała w sumie taka jaka była xD
A co do mojego brzuszka to pokazywałam go wczoraj w komentarzachWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 13:15
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Rusałka* wrote:Zubii, ja u Nimi zamówiłam ten szary minkysoft z króliczkami, cienki bawełniany bez wypełnienia i grubszy na zimę z wykorzystaniem panelu (na grubszym minky).
Dzięki za namiar!
A czy planujecie dla takich zupełnych maluchów wkładać do lozeczek ochraniacze czy to zbędny na razie gadżet, mogący mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo dzieciaków? Od kiedy ewentualnie montować?
Ja przy pierwszym mialam ochraniacz od poczatku w lozeczku (ale tez monior oddechu). Taki zupełny maluch i tak sie nie przesuwał sam teraz tez bede miec
Mialam wrażenie ze to dodaje przytulnosci, miałam też baldachim (prać trzeba ale wydawało mi sie tak milej dla malucha, niż wielka pusta przestrzeń nad głowa)zubii lubi tę wiadomość
-
Zubii dzięki za namiary, pewnie z któregoś skorzystam.
Dziewczyny jak będziecie miały kocyki to proszę wstawcie zdjęcia i Wasze opinie. Im więcej wiem tym mam większy mętlik w głowie. Z córką poszłam do sklepu, kupiłam dwa i były, mam do dziś, kolejny dostałam i jeszcze mam zapakowany teraz chcę minky na jesień.
A co macie do otulania? Myślałam o pielyszce/kocyku z motherhood ale czytałam nie zbyt przychylne opinie. Macie coś sprawdzonego?
To tak jak już jesteśmy w temacie materiałówzubii lubi tę wiadomość
-
ja baldachimu nie polecam bo to kolejny zbieracz kurzu. moze i ladnie wyglada ale jest niepraktyczny do zdejmowania, prania itd szczególnie te tiulowe. zdecydowanie wolę takiemu bobasowi zamontowac karuzelkę żeby mu się nie nudziło
baassiia, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
Daniel