Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój synek jest z sierpnia 2014...odpieluchowałam go w lipcu zeszłego roku...4 dni sikał pod siebie a w 5 nagle zaczol wolac...ale mysle ze bylo mu latwiej bo byl w grupie zlobkowej ze strszymi dziecmi wiec podpaczyl co i jak
Niesia86 lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Mkl piękny brzusio słonko u mnie tez dziś 6 miesiąc ❤❤ 2,5 kg na plusie a brzuch ogromny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/595e04793de5.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43f36f2c7548.jpg
Karooolcia :), shelby*, mkl, Lisa85, perfectangel85, ⚘Kwiatuszek, Cameline, Biedronka7, aswalda, Justaw, Annie1981 lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Ja miałam w zeszłym tygodniu wizytę. Będzie dziewczynka, więc poproszę o zmianę na pierwszej stronie. Rozwija się prawidłowo, wszystko w normie. Kupiliśmy też wózek Coletto Florino.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/475564f08f3e.pngjusta., mkl, Cameline, Zorganizowana:), aswalda, Bąbelek1980, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Już sporo z Was widzę pozamawiało karoce Ja zamawiam na początku lipca, remont mam za sobą, w przyszłym miesiącu przewijak, wanienka.. O tego typu rzeczy planuję. No i szydełko buuu moje włóczki idą i idą, a raczej lecą i dolecieć nie mogą. Aż w lokalnym sklepie typu mydło i powidło kupiłam włóczkę i dłubię sobie kapelusik na lato, bo już grzeje, a na głowę nie mam nic sensownego08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Coraz piękniejsze brzuszki widzę
Jak u Was samopoczucie? Ja jakaś rozlazła się czuję nie mogę się z niczym ogarnąć Wyprawka u mnie na końcówce, już niedługo będę myśleć o praniu ubranek Może trochę szybko ale wolę to wcześniej ogarnąć niż później się martwić czy dam radę -
Ja się czuję w porządku, tylko wieczorem mi strasznie duszno, chyba taka pogoda...
Szybko się za to pranie bierzesz Ja wychodzę z założenia, że jeszcze coś dozbieram i zrobię wsio na raz..
Tak gadacie o tych kocykach... Podobno mówią, że przy małym dziecku kocyków nigdy za wiele, ale tak na serio to ile planujecie kupić? Ja mam 2 flanelkowe do otulania, 1 minky i bawełna i jeden taki bawełniany z 7mio paku z TK Maxx.. Zastanawiam się czy jeszcze jednego nie wyszydełkować, bo niby mam śpiworki, ale chyba w dzień jak się u mnie napali w piecu to może być mu za gorąco, a jak wyrośnie z otulania to czymś by się przydało przykryć jednak... Takim ażurowym kocykiem mogłabym przykryć i się nie martwić, że coś się stanie gdyby się nakrył... Co myślicie?08.09.2017 - Staś
Wiesz co o tym praniu to myślę tak pod koniec czerwca, bo boje sie że potem bede ledwo co łazić Co do kocyków to ja mam kilka ale o różnej gramaturze w sensie kocyki będą u mnie pełnić funkcję rożna ale mam też np dwa otulacze Trochę mnie poniosło przy szyciu i tego mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 22:04
-
http://allegro.pl/milutka-spiworek-do-wozka-minky-120cm-uniwersalny-i6626639280.html#imglayer
Dziewczyny a co myslicie o tym śpiworku ?
Ja mam już mega brzuch w nic się nie mieszczę. Koleżanki z uk gdzie tanio kupić jakieś spodenki na holiday ? Za dwa tygodnie jedziemy a ja nie wiem w czym tam będę chodzić
Będzie córeczka -
Ja nie szaleję, zamówiłam jeden kocyk bawełniany, planuję jeszcze jeden i drugi minky i wystarczy, resztę zostawiam dla rodziny na pomysły na prezent Marzy mi się bambusowy, ale drogie są i raczej na lato
Aktualizacja brzucha +6 kg, ocenzurowałam identyfikator, bo zdjęcie w pracy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a7340fe0140.jpgCameline, zubii, Biedronka7, perfectangel85, ⚘Kwiatuszek, mkl, aswalda, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Jestem po połówkowych dziś. Potwierdzony wynik z amniopunkcji że dziewczynka wszystko ok, odetchnęłam waga 450g. I jak od początku ciąży wymiary o 2 tyg.do przodu, tak dziś się wyrównują i zgadzają się co do dnia porodu wg miesiączki.
Trochę rozjechane wymiary, nawet 3-4 tyg.różnicy ale się nie przejmuję bo dzieciak różnie rośnie. Dla przykładu na usg w 16tc to co było 2 tyg.do przodu,dziś jest tyle do tyłu i odwrotnie.zubii, 0202oliwcia, justa., perfectangel85, ⚘Kwiatuszek, Zorganizowana:), mkl, Matka Rocku, Niesia86, aswalda, miffy, Magda_lenka, Gosiaczek, Ylya, Bąbelek1980, Lisa85, Kasia02, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
A teraz ciekawostka... byłam dziś z córką u pediatry, tylko wchodzę a ona mi gratuluje dziewczynki! Rozumiem że ciążę widać, ale płeć? Nikt nie wiedział, nikomu nic nie mówiłam przecież. Lekarka stwierdziła, że to widać, że poznaje po wyglądzie matki w ciąży i są pewne charakterystyczne rzeczy. Mówię jej że wiem o płci z wynoku z amnio ale nie potwierdzone na usg, a ona że mam być spokojna że próbek nie pomylono bo jest pewna za dziewczynkę, nigdy się nie myli. I ja jej wierzę
Jest ordynatorem neonatologii, jest bardzo dobrą pediatrią. Gdy weszłam z córką ok.2-letnią pierwszy raz do niej to po 2 krokach w gabinecie pyta się czy jesteśmy pod opieką neurologa bo widzi że dziecko po zamartwicy urodzeniowej! Po przeszło 2 latach, gdzie była już wyprowadzona. Potrafi świetnie czytać z oczu choroby i zawsze trafia diagnozy, później badania to potwierdzają.
Ale dziś mnie zaskoczyła z tą dziewczynką -
Cameline gratuluje kochana ❤❤ i najwazniejsze ze z corcia wszystko dobrze , a co do waszej Pani doktor to musi być z niej swietna babka takiego lekarza to tylko ze świecą szukać moja corcia tez miała Zamartwice urodzeniową makabra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 22:53
Cameline lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualnyhej, u mnie też +6 na wadze! dziś wskoczyłam a tam szok! bo ostatnio praktycznie stała w miejscu.
jeśli chodzi o śpiworki do wózka to ja się w tym zakochałam: http://www.obetti.com/?product=spiworek-zimowy-do-wozka-do-gondoli
ale dostałam w sobotę dwa kartony ubrań i w nich m.in. grupy zimowy śpiworek więc nie będę kupować drugiego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 07:46
-
aswalda wrote:Cameline kojarzę, ze jesteś ze śląska. Jak sie nazywa ta Wasza super pediatra? Potrzebuje pediatry z fachowa wiedza. Tu u mnie to same konowały Jak cos to na priv mi napisz.
Podpinam się pod pytanie?
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Te bambusowe kocyki tak polecacie, nie przeglądałam cen na necie, serio takie drogie? Cena włóczki bambusowej jest porównywalna do bawełny, w tych bucikach co dziergałam małemu podeszwa jest właśnie z takiej włóczki i jest genialna, mega przyjemna w dotyku. Też myślę nad udzierganiem z tego kocyka, ale to raczej na lato.
Cameline, niezła ta Twoja lekarka xD
Ja mam 7kg na plusie. Mój lekarz stękał ostatnio, że mało, ale on mi coś za dużo odejmuje za ciuchy na tej wadze chyba.. Tydzień temu wpisał mi 60kg w kartę, a wczoraj miałam 62,6 po obudzeniu, bez śniadanka i w samej bieliźnie... Chyba mu powiem na następnej wizycie, że aż tak grubo się nie ubieram
Brzucha może nie mam ogromniastego, ale typowa piłka więc widać go już bardzo, bo reszta ciała w sumie taka jaka była xD08.09.2017 - Staś
Kinga13 wrote:Te bambusowe kocyki tak polecacie, nie przeglądałam cen na necie, serio takie drogie? Cena włóczki bambusowej jest porównywalna do bawełny, w tych bucikach co dziergałam małemu podeszwa jest właśnie z takiej włóczki i jest genialna, mega przyjemna w dotyku. Też myślę nad udzierganiem z tego kocyka, ale to raczej na lato.
Cameline, niezła ta Twoja lekarka xD
Ja mam 7kg na plusie. Mój lekarz stękał ostatnio, że mało, ale on mi coś za dużo odejmuje za ciuchy na tej wadze chyba.. Tydzień temu wpisał mi 60kg w kartę, a wczoraj miałam 62,6 po obudzeniu, bez śniadanka i w samej bieliźnie... Chyba mu powiem na następnej wizycie, że aż tak grubo się nie ubieram
Brzucha może nie mam ogromniastego, ale typowa piłka więc widać go już bardzo, bo reszta ciała w sumie taka jaka była xD
Bambus dobrej jakości z atestami ! Kosztuje 54zl za metr
Za równy miesiąc będę mieć w domu trzylatke kiedy to zleciało !?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 09:27
-
Ale sxybkie jestescie z ta wyprawka☺Ja poki co zamowilam tylko mebelki.Za ok.miesiac powinny byc do odbioru.Reszte rzeczy planuje kupic w lipcu i sierpniu☺Poki co mam 3 kocyki-gruby,sredni i cienki i mysle ze tyle wystarczy.Spiworka narazie nie kupuje na wrzesien nie bedzie potrzebny tak sadze.