X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wasze maluchy też was tak boleśnie kopią ? Mój się jeszcze nie obkręcił i ma nóżki na dole i tak mnie nawala nie wiem po czym, że aż podskakuje. Zaczęłam się martwić, że jak podczas podawania znieczulenia w kręgosłup mnie tak kopnie to mnie sparaliżują :/

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba znieczulenia brac nie bede. Polozna z przychodni do ktorej chodze powiedziala mi ostatnio, ze znieczulenie przedluza porod, prawda to?

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się tak zdarzyć że przedłuża się poród od zzo. Mnie też ostrzegala położna. Ale i tak bym wzięła jeżeli będzie opcja :P

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna mówiła że zzo skraca pierwszą fazę porodu ale może wydłużyć drugą.

Ja poród sn mam już za sobą i powiem, że zzo było dla mnie prawdziwym wybawieniem. Wolę rodzić trochę dłużej bez bólu niż krócej ale cierpiąc. U dentysty leczenia kanałowego nikt nawet nie proponuje bez znieczulenia a trwa ono o wiele krócej niż poród.

Ale co osoba to inna opinia. Wiem, że niektóre dziewczyny przechodzą przez poród bez żadnych medycznych wspomagaczy i część z nich później bardzo sobie chwali to doznanie, ale ja zdecydowanie do nich nie należę, a mój pierwszy poród do szybkich i łatwych nie należał.

Annie1981 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja za pierwszym razem tak mialam ze zzo wydluzylo mi 2 faze do 2.5 godziny. Fakt hak podali ulga byla ale 2ipol godziny partych gdzie juz nue ma znieczulenia to byl istny koszmar. Przy drugim porodzie juz sie nie zdecydowalam na zzo i bylam bardzo zadowoloba. Bol lagodzilam tensem parte trwaly 20 minut i porod byl na prawde pieknym doswiadczenuem. Teraz tez nie chce zadnych wspomagaczy

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:
    Zaczęłam się martwić, że jak podczas podawania znieczulenia w kręgosłup mnie tak kopnie to mnie sparaliżują :/
    ja przy znieczuleniu podczas cc dostałam skurczu (miałam regularne co kilka minut już) i lekko odskoczyłam, wbijano mi igłę drugi raz w rankę w to samo miejsce co nie było przyjemne delikatnie mówiąc. Mimo że trzymały mnie dwie osoby to jednak się poruszyłam.

Nie ma co się martwić na zapas, i tak życie zweryfikuje nasze plany czy wyobrażenia :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Mała ostatnio okropnie kopie i jest to coraz częściej bolesne. Teraz się obróciła główka w dół i cały czas mi po żebrach wali, albo wystawia stopę i na brzuchu mi się wypycha buła. Jak była ostatnio główka u góry to nie daj Boże było mieć pełniejszy pęcherz. Z bólu aż mi się gwiazdki pokazywały.

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też czasem tak mocniej kopnie, ze hoho. No iii pod żeberkami często jakaś część ciala ląduje, pewnie nóżka; ) ja juz tez łapie skurcze. Dzisiaj wstałam od stołu w restauracji do wyjścia to zgieta w pol szlam, jak przy okresie.

16udvfxmplx8ab54.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też najprawdopodobniej dupcia w dole, bo jak przyladuje w pęcherz lub szyjkę to aż jęknę z bólu.

qb3chdgezj308xv3.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako jak Twoje posiewy? Mi w szpitalu wyszla jakas pneumonia, a biore co drugi dzien macmiror...pocieszam sie ze bez niego moze wieksze cuda by wyszly. Dzis mam miec usg szyjki , ale pessara sciagnac sobie nie dam :d podaja mi na ta bakterie antybiotyk i chca mnie jeszcze tydzien trzymac :/

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • poppy Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a fotelik Avionaut Kite???
    Macie z nim jakieś doświadczenia?
    A jeśli nie - to co kupowałyscie/kupujecie?
    Z bazą/bez bazy? My z bazą, ale nie wiemy jeszcze który, a już bym chciała go mieć.

qb3chdgezj308xv3.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka to powodzenia tam, dawaj znać w miarę możliwości co i jak

Ja też nie raz dostaję po pęcherzu i po żebrach i okolicach
    poza tym ciężej mi się oddycha

a sesje to spróbuje sama zrobić tzn tą noworodkową, a ciążową to raczej nie

a ta butelka chicco no ciekawy kształt ma ten smoczek, wydaje się być fajna, opinie widzę że też ma dobre, no ale nie wiem nie próbowałam jeszcze

dziewczyny z niedoczynnością, a Wy teraz jak często robicie badania TSH ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 08:14

Stdqp2.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Ja pralam wszystkie ciuszki nowe i uzywane (np z lumpeksu) w 40 i prasowalam. Pieluchy tetrowe w 90..ale kolejne ich prania beda w 40 stopniach.
    Sesje noworodkowa bardzo bym chciala miec..ale nie wiem jak bedzue z data porodu i ile beda lezec w szpitalu. Zobacze po urodzeniu dzieci i zaczne dzwonic czy gdzies nie ma wolnych terminow..bo wszedzie trzeba sie umawiac jeszcze w ciazy :/

Bizona, dzwoń już teraz!!!
    Ja też myślałam że warto z tym poczekać...bo nie wiadomo kiedy poród i kiedy wyjście ze szpitala. Ale coś mnie olśniło i napisałam do babeczki któa robi sesje opisując jej że jestem w ciąży bliźniaczej i czy nie znajdzie się jakiś termin po urodzeniu choć dokładnie nie wiem kiedy to nastąpi.
    Odpisała mi że ma terminy zajęte już do 3 tygodni sierpnia...ale dla bliźniaczek zrobi wyjątek bo rzadko trfaiają jej się sesje bliźiacze.
    Tak więc odezwij się do kogoś i zagadaj prędzej niż póxniej :)

zubii lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka a co do jakości ustawianych zdjęć przez fotografa to ja mam juz swoje wizje i szukam inspiracji w necie żeby babeczka wiedzała o co mi chodzi. Tak więc wszystko do dogadania i ja myślę że warto się zdecydować. Mnie z kolei sejsa brzuszkowa nie kręci...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Moja córeczka od dwóch ostatnich wizyt jest główką w dół. Na razie nie odczuwam dyskomfortu z tego powodu ;)
    Byłam wczoraj w Pepco i kupiłam body za 5 zł za sztukę i półśpiochy za 4 zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 19:53

Annie1981, zubii lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Monako jak Twoje posiewy? Mi w szpitalu wyszla jakas pneumonia, a biore co drugi dzien macmiror...pocieszam sie ze bez niego moze wieksze cuda by wyszly. Dzis mam miec usg szyjki , ale pessara sciagnac sobie nie dam :d podaja mi na ta bakterie antybiotyk i chca mnie jeszcze tydzien trzymac :/

Aleksanrazz u mnie wyszła mykoplazma i dostałam 3 antybiotyki. Wymzu już nie robimy bo rodzinny ( znajmoy i wspólnik) kazał zrobić tylko morfologię z rozazem i po wyniku odczytał że antybiotyk zadziałał.
    Niech Ci jeszcze pessara nie zdejmują, u Ciebe jest jeszcze czas.
    Ja we wt mam wizytę pobieramy wymaz na GBS, w niedzielę w gabinecie dr zdejmie mi pessar a w poniedziałek idę już na oddział i tam dostanę sterydy na płucka.
    Sterydy często wywołują skurccze więc może się zdarzyć że już będzie CC jeśli nie da się ich zatrzymać, a może być też tak że potrzymaja mnie jeszcze dwa tygodnie.
    Aleksandrazz ja na Twoim miejscu lezałabym ile kążą. Jesteś już coraz bliżej więc bardzo dobrze że pod stałą opieką :) Mi dr nie mierzy szyjki od kiedy mam pessar, na każdej wizucie tylko sprawdza czy dobrze trzyma.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie może głupie ale czy przed cc warto zrobić lewatywę i oczyścić jelita?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja miałam dwa razy cc i nie robili mi lewatywy.

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Co do materaca to ja będę kupowała gryka kokos z fiki miki razem z klinem (on jest w granicach 150zł bodajże)

Młody też nieźle daje mi już po żebrach, co raz trudniej oddychać :P

Poppy ja kupiłam fotelik Axkid Babyfix z bazą tego Avionut nie znam niestety

Buka trzymaj się i daj znać co w szpitalu powiedzieli.

Miłego dzionka :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy od szpitala, mi nie robili lewatywy przed cc. Teraz gdy leżałam w innym to robili lewatywę wieczorem, rano przed operacją i 3 raz 2 dni po cc przed jedzeniem (2 dni bez jedzenia). Mi jedzonko podali już wieczorem jako normalną kolację więc co szpital to obyczaj.
    Ja bym w domu nie robiła, chyba że czujesz taką potrzebę ale nie wiesz kiedy będziesz do cięcia, może i z tydzień poleżysz jeszcze.

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ