Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Kira Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze to jak czytam o JEANSACH to mam takie jakim cudem w głowie 😂 I to już nie chodzi o to, że brzuch jakiś ogromny mam czy coś, ale już drugi raz mam to samo w ciazy ze od samego początku mnie gniecie. I jakbym założyła jeansy to bym chyba zemdlała od ucisku 🙈 Także szacun laski ❤️

W poprzedniej ciazy stosowałam Bio oil. Pod koniec to 3-4 razy dziennie nawet ho miałam wrażenie ze brzuch mi zaraz pęknie 🙈
    Teraz posmarowalam może ze 3 razy… a pamietam jak kumpela mi mówiła ze druga ciąże się trochę „olewa” i kręciłam nosem 😂 A teraz zapominam ze jestem w ciazy 😂

Zarejestrowałam bobasa i termin porodu w aplikacji rossmann i mam jakaś oliwkę do odebrania za grosz. Także tym razem chyba padnie na to 🤑😂

Nowanna, marti lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja póki co +3kg, tylko że ja jestem po odchudzaniu więc taki efekt jojo+bobo, no i poszło mi w nogi, tyłek i cycki. Brzuszek ja też widzę, ale zdecydowanie nie jest jeszcze ciążowy dla otoczenia tylko spożywczy

Layla205, Kira, marti lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti wrote:
    A gdzie najlepiej kupić jeansy ciążowe? Macie jakieś polecajki? I jak dobierać rozmiar? Normalnie tak jak zwykle jeansy?
    Bo leginsy i jakieś sukienki to pewnie na SheIn zamówię
    Ja zamówiłam w Lidlu ogrodniczki i jeansy z pasem, ale ten pas na duży brzuszek. Muszę go sobie podszyć żeby się nie zsuwał. Ogrodniczki mega wygodne, śmigam w nich codziennie. No i cena spoko bo ok 100zl za szt. Kupiłam też tam leginsy w 2 paku, też spoko, choć nie chodziłam w nich jeszcze, więc nie wiem jak z jakością.

Brzuszek mam już spory. Już nie ukryje. Rzuca się ile oczy od razu 🥰

Biustonosze noszę cały czas te same. Piersi ani trochę mi się nie powiększyły, sutki też wyglądają tak samo. Dziwne, ale nie narzekam😉 rozmiar mam idealny, nie za duży, nie za mały. Mogą takie zostać😉

marti lubi tę wiadomość

preg.png
  • Akczi Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sutki też się nie zmieniły ale piersi zdecydowanie większe, kupiłam rozmiar większy stanika ale jest i tak na styk😅

😮1,5 roku starań
    27.12-⏸️

28.12- beta 854
    30-12- beta 2148

20.02- prenatalne 5,6 cm bobusia🥰
    26.02- 7,44 cm
    25.03- 17+3- 166g🐥
    22.04- 415g dziewczynki🩷
    08.05- 680g 🌹
    20.05-770g
    29+3- 1348g🤯
    32+3- 1940g
    34+3- 2500g🫠
    preg.png
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstępy to 95% geny ja się ma to coś to nic nie pomoże i wystrzela choćby w 38tc ;).
    JA się nigdy nie sparowałam rozstępów 0.

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Po pierwsze to jak czytam o JEANSACH to mam takie jakim cudem w głowie 😂 I to już nie chodzi o to, że brzuch jakiś ogromny mam czy coś, ale już drugi raz mam to samo w ciazy ze od samego początku mnie gniecie. I jakbym założyła jeansy to bym chyba zemdlała od ucisku 🙈 Także szacun laski ❤️

W poprzedniej ciazy stosowałam Bio oil. Pod koniec to 3-4 razy dziennie nawet ho miałam wrażenie ze brzuch mi zaraz pęknie 🙈
    Teraz posmarowalam może ze 3 razy… a pamietam jak kumpela mi mówiła ze druga ciąże się trochę „olewa” i kręciłam nosem 😂 A teraz zapominam ze jestem w ciazy 😂

Zarejestrowałam bobasa i termin porodu w aplikacji rossmann i mam jakaś oliwkę do odebrania za grosz. Także tym razem chyba padnie na to 🤑😂

Właśnie też się zarejestrowalam, ale nic nie widzę żebym dostała. Może za jakiś czas przyjdzie. Albo nie wiem gdzie to sprawdzić 🤔 dzięki za przypomnienie, pamiętam, że z córką klub rossne bardzo był przydatny

preg.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ile nadrabiania dziś miałam 🙈.

Co do klimy u nas południowy zachód i bez klimy się nie obyło. Nowe budownictwo więc klima zamontowana na balkonie nie wchodziła w grę zgodnie z regulaminem. Mamy przenośną, chyba Electrolux i daje radę. Jedynie co to nieestetycznie wygląda i ta wielka rura. Wywalasz przez okno balkonowe, a na balkonie 45 stopni, więc ciepło wlatuje drzwiami xD ale daje radę i możemy nią jeździć z salonu do sypialni na wieczór np.

Co do samopoczucia to u mnie dziś dramat. Znowu ból głowy + ból żołądka, odbijanie się itd. Czy wy też macie takie bóle głowy? Ja mam ostatnio codziennie i nie wiem czy można tak brać codziennie paracetamol 500?

Z jedzeniem moja relacja dalej kiepska. Pisałyście o plackach, ja np wczoraj zjadłam pure ziemniaczane i dziś jak myślę o tym to 🤢… mam jakiś wstręt do tłustego jedzenia. Wszystko co w tłuszczu to od razu dla mnie za ciężkie. Z warzyw też tylko pomidor 😞.
    Nawet żelki które mi pomagały ostatnio, dziś od nich rozbolał mnie brzuch. Kanapka z serem i keczupem póki co daje radę już któryś dzień z rzędu. A myślałam, że już jest lepiej i będę mogła jeść normalnie 😞.

Co do spodni to ja mam dwie pary z H&M mama M i L plus kupiłam ostatnio na Vinted krótkie spodenki M. No i generalnie wszystko za duże. Tylko ja jestem niska. Brzuszka jeszcze nie mam, startowałam z wagą taka 4kg na plusie więc na brzuchu mam jeszcze zapas tłuszczu który może się rozciągnąć 🤪. Sukienek nie lubię bo mi się uda ocierają latem i nie cierpię tego uczucia jak się dotykają i obcierają 🥴. Nie mam pojęcia co będę nosić latem xD.
    Staniki jeszcze są ok, ale to już ostatnie nasze chwile. Nie wiem czy kupować już takie mamowe, odpinane jak do karmienia czy jakieś zwykłe. Nie lubię kupować staników tak w ogóle. Najlepiej jakby były jakieś pancerne bo cycki bolą mnie okropnie 😅.

Rozstępów chyba nie mam, kiedyś miałam na pupie ale dawno ich nie widziałam. Ale za to ostatnio mierzyłam dresy i zobaczyłam jakie mam okropne krosty na tyle ud i pośladkach 🤯. Macie jakieś sprawdzone sposoby na to? Wiem że są kremy z kwasem od BasicLab na to, ale widziałam że to dosyć drogi kosmetyk. Może macie sprawdzone sposoby?

A co do suchej skóry to moja tak samo wiór. Smaruje olejem ze słodkich migdałów z rossmana i kremem do aptopowej skóry bezzapachowym, a rano i tak sucha skóra 😃. O mustelli słyszałam bardzo dobre opinie właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 20:16

preg.png
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador, ja jestem nadal w 1 trymestrze i od dziś biorę żelazo :) ale zgadzam się, że nie bierzemy na własną rękę, bez konsultacji i bez zalecenia lekarza :)

Kira - mam podobnie z jeansami 🙈 aktualnie wygrywa to, co nie uciska i jest bardzo wygodne, więc legginsy i dłuższa bluza to życie 😁

U mnie sutki normalne, piersi o rozmiar większe, niektóre staniki jakby od młodszej siostry były 🤣 znalazłam w szafie jakies dwa luźniejsze, ale pewnie do czasu 🙈 odpowiadają mi aktualne, mogłyby takie zostać 😁

Ja się smaruję palmersem i polecam :) uważam, że na rozstępy ma wpływ genetyka, ale sucha skóra, która się rozciąga jest bardziej podatna na uszkodzenia, także nawet gdy ktoś ma tendencję do rozstępów, to nawilżanie skóry ma znaczenie.

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee zarejestrowałam się w klubie rosnę w rossmanie i też nic nie dostałam 🤪. Może dla wybranych te gratisy 😊.

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do staników mamowych to ja miałam z synem tak, że kupiĺam jakiś miesiąc przed porodem i na szczęście jeden był za duży jakiś pomylony, ale że leżałam w szpitalu to nie odesłałam i to było przeznaczenie. Mimo, że mleka nie było to cycki z tydzień przed porodem i po powiększyły się ze 2 rozmiary😱🤯 były większe niż główka Młodego

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Akczi Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, zarejestrowałam się już jakiś czas temu i tez nic nie dostałam

😮1,5 roku starań
    27.12-⏸️

28.12- beta 854
    30-12- beta 2148

20.02- prenatalne 5,6 cm bobusia🥰
    26.02- 7,44 cm
    25.03- 17+3- 166g🐥
    22.04- 415g dziewczynki🩷
    08.05- 680g 🌹
    20.05-770g
    29+3- 1348g🤯
    32+3- 1940g
    34+3- 2500g🫠
    preg.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie ze to przyszło po kilku dniach. Weszłam teraz w powiadomienia i na samym dole jest „niespodzianka na powitanie. Odbierz prezent który czeka na Ciebie” 😉
    Pamietam ze spoko był gratis na pampersy 1. Bo szybko przeszłam na 2ki to akurat pierwsze obsrańce były za darmo 😂😂

Nowanna lubi tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • mm02 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie dzis, bobas 3,88cm. Ja -1,5kg na wadze ale to akurat dobrze. Gruba nie jestem ale mogloby byc lepiej. Mdlosci ustępują to apetyt wróci ale sie pilnowac chce. W 1 ciazy udalo sie tylko 8,5kg na plusie i oby teraz podobnie. Rozstepy to chyba genetyka, nie mam a nigdy palcem nie ruszylam w strone balsamów bo ich nie lubie . Co do spodni to jeansy u mnie nadal OK, najwygodniejsze bo fajnie miękkie mam pseudoskórzane spodnie. Moze uda sie spodni długich w ogóle nie kupowac, legginsy mam, jakies shorty ciązowe tez, sukienki.

Akczi, Nowanna, blador2, Layla205, marti, domi88, nutella_ lubią tę wiadomość

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to mówicie, że te cycki to będą rosły całą ciążę, a po ciąży będą jeszcze większe 😧?

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Kurczę ile nadrabiania dziś miałam 🙈.

Co do klimy u nas południowy zachód i bez klimy się nie obyło. Nowe budownictwo więc klima zamontowana na balkonie nie wchodziła w grę zgodnie z regulaminem. Mamy przenośną, chyba Electrolux i daje radę. Jedynie co to nieestetycznie wygląda i ta wielka rura. Wywalasz przez okno balkonowe, a na balkonie 45 stopni, więc ciepło wlatuje drzwiami xD ale daje radę i możemy nią jeździć z salonu do sypialni na wieczór np.

Co do samopoczucia to u mnie dziś dramat. Znowu ból głowy + ból żołądka, odbijanie się itd. Czy wy też macie takie bóle głowy? Ja mam ostatnio codziennie i nie wiem czy można tak brać codziennie paracetamol 500?

Z jedzeniem moja relacja dalej kiepska. Pisałyście o plackach, ja np wczoraj zjadłam pure ziemniaczane i dziś jak myślę o tym to 🤢… mam jakiś wstręt do tłustego jedzenia. Wszystko co w tłuszczu to od razu dla mnie za ciężkie. Z warzyw też tylko pomidor 😞.
    Nawet żelki które mi pomagały ostatnio, dziś od nich rozbolał mnie brzuch. Kanapka z serem i keczupem póki co daje radę już któryś dzień z rzędu. A myślałam, że już jest lepiej i będę mogła jeść normalnie 😞.

Co do spodni to ja mam dwie pary z H&M mama M i L plus kupiłam ostatnio na Vinted krótkie spodenki M. No i generalnie wszystko za duże. Tylko ja jestem niska. Brzuszka jeszcze nie mam, startowałam z wagą taka 4kg na plusie więc na brzuchu mam jeszcze zapas tłuszczu który może się rozciągnąć 🤪. Sukienek nie lubię bo mi się uda ocierają latem i nie cierpię tego uczucia jak się dotykają i obcierają 🥴. Nie mam pojęcia co będę nosić latem xD.
    Staniki jeszcze są ok, ale to już ostatnie nasze chwile. Nie wiem czy kupować już takie mamowe, odpinane jak do karmienia czy jakieś zwykłe. Nie lubię kupować staników tak w ogóle. Najlepiej jakby były jakieś pancerne bo cycki bolą mnie okropnie 😅.

Rozstępów chyba nie mam, kiedyś miałam na pupie ale dawno ich nie widziałam. Ale za to ostatnio mierzyłam dresy i zobaczyłam jakie mam okropne krosty na tyle ud i pośladkach 🤯. Macie jakieś sprawdzone sposoby na to? Wiem że są kremy z kwasem od BasicLab na to, ale widziałam że to dosyć drogi kosmetyk. Może macie sprawdzone sposoby?

A co do suchej skóry to moja tak samo wiór. Smaruje olejem ze słodkich migdałów z rossmana i kremem do aptopowej skóry bezzapachowym, a rano i tak sucha skóra 😃. O mustelli słyszałam bardzo dobre opinie właśnie.
    Mnie boli głowa prawie codziennie, ale do wytrzymania dlatego nie biorę żadnych proszków.
    Nawiązując do cycków to od początku tak mnie rwą.. na początku oczywiście myślałam, że na okres.
    Teraz jak zdejmuję stanik to mam wrażenie, że wybuchną...

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze trzeba się zarejestrować w Biedronce po paczkę powitalną Dada 😂

preg.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara ja mam podobnie. Mam wrażenie, że one ważą tonę i ciągnie mnie jakby skóra? Tak jakby mi ktoś do sutka odważniki przyczepił. Najgorzej w nocy jak się przekręcam na łóżku.
    Już rozważałam spanie w staniku ale nie wiem czy to będzie wygodne 🤔.

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Kurczę to mówicie, że te cycki to będą rosły całą ciążę, a po ciąży będą jeszcze większe 😧?
    No moje tak rosły spokojnie, a na koniec wystartowały, że głowa mała. No i z mlekoem to nie miało nic wspólnego bo ja nawet wkładek laktacyjnych nie potrzebowałam, pojęcia nawału, zastoju są mi obce

Nowanna lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Klarara ja mam podobnie. Mam wrażenie, że one ważą tonę i ciągnie mnie jakby skóra? Tak jakby mi ktoś do sutka odważniki przyczepił. Najgorzej w nocy jak się przekręcam na łóżku.
    Już rozważałam spanie w staniku ale nie wiem czy to będzie wygodne 🤔.
    Powiem Ci, że jak już nie mogę wytrzymać to śpię w sportowym, bawełnianym.

preg.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador, dziękuję ☺️. Czyli jak nic trzeba te staniki wymieniać wraz z etapem ciąży i po porodzie pewnie też. No nic, spróbuję się dokopać do jakichś starych staników większych o ile nie wywaliłam, a jak nie to czeka mnie wymiana 😬.

preg.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ