Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale cudne koty 😍
promykk wrote:Kawę czasem piję, ale kupiłam dziś rooibos, bo już rzygam miętą i rumiankiem i jest taka pyszna te herbata. 😁
Piękne kotki! U nas na stanie mały pies, który myśli, że jest pępkiem świata. Codziennie rano przychodzi i wciska się między nas pod kołdrę i tak śpi, odcięty od tlenu. Chyba już czas wprowadzać jakiś nowy ład bobasowy, bo potem się nie wyrobię. 🙈
Macie psich atencjuszy? Robicie coś za wczasu? 🐶
Mnie odrzuciło od kawy, choć czasami, jak mnie najdzie ochota, pozwalam sobie na jedną, bardzo mleczną za herbatą nie przepadam, ciągle chodzi za mną cola niestety. I woda gazowana, czasami wchodzi cudownie, a czasami natychmiast mnie mdli i jest zwrotka 🫣
Umawiam się na nifty w przyszłym tygodniu, stres jest!promykk, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Szosz wrote:Ale cudne koty 😍
My mamy psicę, nie jest szczególną atencjuszką, ale myślę, że złapie ją ostre zdziwko, jak się pojawi drugie dzieco. Tyle dobrego, że nie insteresuje się naszym łóżkiem i nie włazi
Mnie odrzuciło od kawy, choć czasami, jak mnie najdzie ochota, pozwalam sobie na jedną, bardzo mleczną za herbatą nie przepadam, ciągle chodzi za mną cola niestety. I woda gazowana, czasami wchodzi cudownie, a czasami natychmiast mnie mdli i jest zwrotka 🫣
Umawiam się na nifty w przyszłym tygodniu, stres jest!
A ile będziesz w dniu pobrania? Coś czytałam, że jak za wcześnie to za niska frakcja może wyjść i nie wiem czy to od „10 tc.” To z OM czy z USG. 🤔🤔 -
promykk wrote:Oo, mi gazowana pomaga na mdłości.
A ile będziesz w dniu pobrania? Coś czytałam, że jak za wcześnie to za niska frakcja może wyjść i nie wiem czy to od „10 tc.” To z OM czy z USG. 🤔🤔
Choć mam jeszcze myśli, żeby zaczekać chwilę, wtedy wyniki będą mniej więcej razem z pappą. Wtedy byłabym 12+4. Pomięrzy tymi datami nie mam jak zrobić, bo wyjeżdżam.
Lekarz mi tu nic nie podpowie, on sugeruje zrobienie nifty dopiero po pappie 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:35
Deyansu lubi tę wiadomość
-
bellA wrote:Tak. Właśnie też mam z Luxmedu. To tam isc z ta karteczka od Gina ? 🤔
Muszą ci w luxmed uruchomić taką wirtualną kartę ciąży, wtedy automatycznie dostaniesz skierowania na badania. Ja byłam u gina na wizycie, ale dziewczyny tutaj pisały, że załatwiły to podczas czatu z położną.👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 7tc+3 - CRL 13.7mm Misia Haribo -
Valie05 wrote:Muszą ci w luxmed uruchomić taką wirtualną kartę ciąży, wtedy automatycznie dostaniesz skierowania na badania. Ja byłam u gina na wizycie, ale dziewczyny tutaj pisały, że załatwiły to podczas czatu z położną.
Hmm zadzwonie tam najlepiej w poniedziałek i się wszystkiego dowiem. dzięki za pomoc -
Ja jestem team kawka z mleczkiem 😁 odstawilam do zera ale mnie odrzuciło już teraz po prostu. Jak dziewczyny w pracy piją to mi śmierdzi 😱
W ogóle ja cały czas ledwo co jem i pije, mało co mi wchodzi niestety. Nawet na wadze widać bo mam -2kg.33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ✅
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
28.01.2025 9+1 żelka z rączkami i nóżkami o CRL 2.6cm ❤️
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬
20.02.2025 ➡️ 12+3 usg 1 trymestru 🩺
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
Ja zrezygnowałam całkowicie z kawy i mój praktycznie nowy ekspres stoi i czeka na wrzesień a ja patrzę na niego z utęsknieniem 😂
Kupuję teraz sobie kawę zbożową i wypijam jeden kubek do śniadania a herbatę robię sobie codziennie w takim małym dzbaneczku z którego mogę nalać sobie trzy malutkie kubeczki 😁 Na dodatek robię taką bardzo słabą, dosłownie jak tylko zaleje wrzątkiem i zamieszam to wyrzucam torebkę. Gdzie mogę tam staram się wyeliminować jak największą ilość szkodliwych rzeczy, bo i tak mam apetyt jak wilk i dosłownie mogę cały dzień jeść, więc nie zawsze do żołądka wpadają same zdrowe przekąski 🫣
Moje objawy również zmalały, piersi już mnie nie bolą tak mocno jak wcześniej 😬 za to ciągle mam zaparcia i jestem strasznie zmęczona. Po nocnym spaniu potrafię w dzień zrobić sobie łącznie jeszcze z 2-3h drzemek, nie mam na nic siły, leżę w łóżku i lenię się również z moim kotem 😅 on też jest śpiochem, więc razem się usypiamy 😜
⭐️05.01.25 Pierwsze w życiu dwie kreski 🥳 ⏸️
⭐️07.01.25 Potwierdzenie ciąży u ginekologa na badaniu USG 🥹❤️
⭐️04.02.25 Kolejna wizyta 🤩
👩🏼28 lat
Starania o bobasa od 01.2024
PCOS (poprawa po suplementacji inozytolem)
Niedoczynność tarczycy -
Valie05 wrote:Muszą ci w luxmed uruchomić taką wirtualną kartę ciąży, wtedy automatycznie dostaniesz skierowania na badania. Ja byłam u gina na wizycie, ale dziewczyny tutaj pisały, że załatwiły to podczas czatu z położną.
-
bellA wrote:Tak. Właśnie też mam z Luxmedu. To tam isc z ta karteczka od Gina ? 🤔
Napisz na czacie z położna, ja tak załatwiłam wszystkie badania na następną wizytę. Pokazałam jej skan kartki od lekarza, a on mi założyła elektroniczną kartę ciąży i skierowania same wpadły👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
aglo wrote:Ja jestem team kawka z mleczkiem 😁 odstawilam do zera ale mnie odrzuciło już teraz po prostu. Jak dziewczyny w pracy piją to mi śmierdzi 😱
W ogóle ja cały czas ledwo co jem i pije, mało co mi wchodzi niestety. Nawet na wadze widać bo mam -2kg.
Mam to samo, też mam 2kg mniej. W poniedziałek będę się ważyć to zobaczymy jak to wygląda. Od pozytywnego testu ważę się raz w tygodniu, aby to kontrolować.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Eustoma32 wrote:U mnie nie przeszło podczas czatu z położna.
Bo trzeba mieć udokumentowane bicie serca chyba, żeby założyła👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi