X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 13 listopada, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator neno bella twin moon, lecę zawsze na 2 i dobrze mi ściąga. Dodatkowo używam większego lejka, bo ten dopasowany źle mi ściągał mleko 😅

zolima26 lubi tę wiadomość

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • zolima26 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki raz jeszcze za rady. Na razie odstawiłam laktator w ogóle. Podziwiam mamy KPI - to jest jak praca na dwa etaty. W pewnym momencie przestałam mieć siły na barowanie się z byciem KP, KPI i dokarmianiem MM jednocześnie...

Byłam jeszcze raz u CDL; teraz po każdym karmieniu piersią mały dostaje trochę mieszanki (40 ml) z wyjątkiem jednego karmienia w nocy, żebym mogła się wyspać (hehe, 4 godziny przerwy między karmieniami, ach gdzie te przespane po 8 h noce?...). Odpukać zaczął znowu przybierać na wadze. Jeszcze 5-6 tygodni i będzie można zacząć rozszerzanie diety 🤗

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zolima26 wrote:
    Dzięki raz jeszcze za rady. Na razie odstawiłam laktator w ogóle. Podziwiam mamy KPI - to jest jak praca na dwa etaty. W pewnym momencie przestałam mieć siły na barowanie się z byciem KP, KPI i dokarmianiem MM jednocześnie...

Byłam jeszcze raz u CDL; teraz po każdym karmieniu piersią mały dostaje trochę mieszanki (40 ml) z wyjątkiem jednego karmienia w nocy, żebym mogła się wyspać (hehe, 4 godziny przerwy między karmieniami, ach gdzie te przespane po 8 h noce?...). Odpukać zaczął znowu przybierać na wadze. Jeszcze 5-6 tygodni i będzie można zacząć rozszerzanie diety 🤗

My będziemy rozszerzać mniej więcej na pół roku, jak będzie gotowy m.in. będzie siedzieć ze stabilną głową.

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • zolima26 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie - a możesz rozwinąć temat? Słyszałam różne opinie, nie chciałabym zaszkodzić dziecku np. biorąc się za rozszerzanie diety za wcześnie.

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zolima26 wrote:
    Suzie - a możesz rozwinąć temat? Słyszałam różne opinie, nie chciałabym zaszkodzić dziecku np. biorąc się za rozszerzanie diety za wcześnie.

Możesz poprzeglądać sobie konto fizjomommy. Stąd głównie czerpię wiedzę :D
    https://www.instagram.com/p/C4fEUs4IzhG/?igsh=MW80ZXF6OTNhaXNtYg==

zolima26 lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • zolima26 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki 🤗

age.png
‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ