Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
aglo wrote:Mi strasznie się podoba Gaja 🥹 odkąd u syna w przedszkolu jest dziewczynka o tym imieniu to myślę zawsze jeju ale ładnie Gajcia 😍 a Klara to imię które ja zawsze chciałam nosić 😅 także też podwójny ➕➕ 🤪👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺 15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG prenatalne - niskie ryzyka. CRL 5,93cm zdrowego człowieka 🩷 -
Hajkonk wrote:Też uwielbiam imię Gaja ale nieee nie skrzywdzę tak dziecka 😂 a Klara kojarzy mi się z taką słodką różową dziewczynką ale z „jajami” i nie znam żadnej więc nie mam złej opinii 🤭 Mąż próbuje jeszcze mi przemycić imiona po babciach Emilia lub Zofia ale jakoś mi się źle kojarzy, już bym wolała po mojej babci - Helenka. Zaś chyba w 2024 trafiło to imię na pierwszą stronę popularnych…
Eh Helena to był typ mojego męża dla córki ♥️ na który miałam też przystać🥹 No właśnie jest też już bardzo popularne 😬 tak samo jak ten nasz Stasiek 🫣 no zobaczymy narazie u nas negocjacje dalej chwilę potrwająHajkonk lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
aglo wrote:Eh Helena to był typ mojego męża dla córki ♥️ na który miałam też przystać🥹 No właśnie jest też już bardzo popularne 😬 tak samo jak ten nasz Stasiek 🫣 no zobaczymy narazie u nas negocjacje dalej chwilę potrwają👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺 15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG prenatalne - niskie ryzyka. CRL 5,93cm zdrowego człowieka 🩷 -
My byliśmy pewni tylko jednego imienia dla dziewczynki. I w ogóle nam ciężko było się dogadać, mojemu mężowi nie podoba się to co mi, a mi to co jemu 😆 choć on sam dawał mało propozycji, w większości krytykował moje. Dlatego jak już stanęło na tych dwóch dla dziewczynki i dwóch dla chłopaka to teraz nawet nie robimy nowej dyskusji, wybierzemy z tych które już mamy dogadane 😅 a na statystyki w danym roku nawet nie patrzyłam, raczej kierowałam się sercem i tym co się nam podoba a nie czy jest w top 3,5 czy 10.
Przyznam że bardzo ładne macie propozycje ☺️ -
Hahah ale dużo inspiracji zarzuciłyście z tymi imionami 😂😎
No to ja Wam powiem, jako, ze jestem sama włascicielką dosyć kontrowersyjnego imienia, ze chętnie bym poszalala i dala jakies bardzo dziwne imię 😂
Z doświadczenia wiem, ze w okresie szkolnym bywa ciężko i dzieci nie znają litości, ale na pewno hartują na całe życie 😂😅
Teraz uważam, jak juz jestem dorosła, ze moje imię jest cudowne i zawsze mnie wyróżnialo - trzeba bylo po prostu do niego dorosnąć 😂
Podpowiedz w formie obrazka nizej 🤣
.
P.S. Dla 🩷 podobaja mi sie Stella, Lilia, Jasmine
Dla 💙 Viktor, ale powiem @Hajkonk , ze zainspirowałaś mnie imieniem Arnold 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 21:21
Deyansu, promykk, aglo, Bella93, iiyama lubią tę wiadomość
-
Paluszek007 wrote:No mi już mam wrażenie zaczyna wywalać oO
Tak, zdecydowanie. A wieczorem to jest juz gruuubo ☺️ i to tak nagle sie stalo 🙃 -
promykk wrote:U mnie dziewczynka i tętno 185 w 10+1, ale ja miałam wtedy 145/95 ze stresu, nie wiem czy wpływa. 🙈
Mam parcie na słone i kwaśne, to niby na chłopca.
Ale taki mit/nie mit, że dziewczynki wychodzą z seggsów przed owulacją z 2 dni mniej więcej to się zgadza, akurat potem nie było już nigdy. 😂 To chyba najmniej znachorskie, jak u reszty??
Ja jeszcze nie wiem na 💯, ale ostatnio moj prowadzacy sie pobawil w wróżbitę Macieja i mowi, ze mu to wyglada na dziewczynkę. Ale ze nie mam tego brac do siebie. Tętno ostatnio na badaniu 170, a jeszcze wcześniej wyższe. Zobaczymy czy się sprawdzi. 🙂 -
Staram się Was podczytywać ale nie nadążam nawet nadrabiać, a co dopiero cokolwiek napisać 🙈
Gratuluję wszystkich dobrych wizyt ♥️
sarenka95 lubi tę wiadomość
-
Z 1 ciąży bardziej pamiętam, że było jakieś powiedzenie, że wolna beta hcg lubi być wyższa przy dziewczynkach, a niższa to chłopiec. Jeżeli u mnie się potwierdzi płeć z prenatalnych to będzie się u nas ta teoria zgadzać 😂
-
aglo wrote:Mi strasznie się podoba Gaja 🥹 odkąd u syna w przedszkolu jest dziewczynka o tym imieniu to myślę zawsze jeju ale ładnie Gajcia 😍 a Klara to imię które ja zawsze chciałam nosić 😅 także też podwójny ➕➕ 🤪
They call me Gaja !!! Ostatnio mi weszla ta piosenka i mocno ryje mi banie 😅
Ale imię piekne i piosenke juz bedziesz miala ☺️
Justyna Steczkowska - GAJA (Eurovision 2025)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 21:42
-
Paluszek007 wrote:Ja mam Asia. Nie znoszę jak ktoś mówi do mnie Aśka albo Joanna. Albo ktoś się zwraca do mnie JOANNO 🤬
Chryste to są formy których nienawidzę tak że masakra...
My staraliśmy się wybrać dla syna imię takie żeby nie było wymyślne, znane, normalne ale jednak nie tak bardzo popularne i mamy Huberta. Ale z drugim już gorzej. -
Właśnie odebrałam wyniki. Insulina mi spadła, mimo, że nadal ponad normę to i tak lepiej bo z 17 na 11.
Ale poleciało mi tsh 🫣 coś czuję, że będziemy schodzić z euthyroxu.2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne (o których wiem)
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Oliwia88888 wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was korzystała teraz lub w poprzednich ciążach z usług fizjoterapeutki uroginekologicznej? Zastanawiam się czy warto.
Pierwsza wizytę mam 17.03. Ta sama fizjo prowadzi w jednym klubie zajęcia aktywna ciąża, na które też mam zamiar się zapisać.
-
Oliwia88888 wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was korzystała teraz lub w poprzednich ciążach z usług fizjoterapeutki uroginekologicznej? Zastanawiam się czy warto.
-
Joa.szym wrote:Ja też Asia, ale do szału doprowadza mnie Joasia.. brr 😀
I ja Asia! Ale lubię wszystkie warianty, prawie. Joasia tez mi nie leży, ale na szczęście prawie nikt z
tym nie wyskakuje. Podoba mi się, że jest dużo opcji.
Mischava, fajne są takie nietypowe imiona i jak macie ochotę, to zaszalejcie! Stella 😍 bardzo mi się podoba. Ja nie rozważam, bo nie podoba mi się w połączeniu z naszym nazwiskiem. Chodziła mi też po głowie Lea.
Oliwia88888, ja w ciąży nie chodziłam do fizjo uroginekogicznej, dopiero po porodzie. W tej ciąży nie wykluczam, ale jeszcze tego nie zaplanowałam. -
Rozalia321 wrote:Dziewczyny a jakie macie zdanie o poduszkach ciążowych? Hit czy kit? Będziecie korzystać? Ja przez to delikatne napieranie macicy nie czuję już wygody śpiąc na brzuchu. Zastanawiam się nad zakupem i jeśli to jaki kształt wybrać.
W ciąży korzystałam z takiego olbrzymiego rogala , duże C i to była porażka, leżało to coś na prawie połowie łóżka , na tym moja noga i mój mąż 😂 teraz jak już to wyciągnę sobie do spania poduszkę do karmienia.
Bardzo polecam rogale firmy motherhood , są twarde, nie ubijaja się i używałam przy synku co najmniej 1,5 roku. A trochę tych rogali przerobiłam bo na początku zamawiałam takie ladne, z falbankami, pastelowe 😛 a ten wkład to była porażka. -
Ja w ciąży i po - po to było złoto ogólnie.
W ciąży też polecam jakoś w 2 trymestrze zaczęłam pod kątem przygotowania do porodu ale teraz mam kogoś lepszego to wiem, że i w jakichś bólowych dolegliwościach mogłaby mi pomóc jakie były. No ale to na pewno nie przed 2 trymestrem chyba, że masz już jakieś większe dolegliwości.
Co do poduszek - taki długi wąż to było moje wybawienie jak już brzuch był duży bo wygodniej się szło ułożyć nie nawet do spania ale do poleżenia chociażby, mąż mi go podkradał bo też doceniał za wygodę 😂 -
Próbowałam was nadrobić , ale nie dam rady 😄
Gratulacje z udanych wizyt
Ja dziś miałam prenatalne, wszystko jest ok, wiek ciąży zgadza się z OM. Bardzo się stresowałam przed i w nocy nie mogłam spać 🙈 miałam nie pytać ale zapytałam czy coś tam widzi między nogami, to powiedział że wstępnie dziewczynka 😊 jeszcze się nie napalam, w ciąży z synkiem na podobnym etapie dostałam podobna informacje 😛 zobaczymy 14.03, może będzie lepiej widaćsarenka95, PaulinaLexi, promykk, Bella93, Oliwia88888, Azalea 🌸, abrakadabra, Szosz, Naya00, purplerain, aglo, Joa.szym lubią tę wiadomość
-
Abby10 wrote:Właśnie odebrałam wyniki. Insulina mi spadła, mimo, że nadal ponad normę to i tak lepiej bo z 17 na 11.
Ale poleciało mi tsh 🫣 coś czuję, że będziemy schodzić z euthyroxu.
A po co w sumie badasz nadal insulinę?