X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne współżycie i żele intymne
Odpowiedz

współżycie i żele intymne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • złośliwa anulka Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Jak to jest ze współżyciem w czasie ciąży i używaniem żelów intymnych? Można czy nie można?
    Wiem, że lepiej zapytać lekarza, ale wizytę mam dopiero za dwa tygodnie.
    Pozdrawiam.

anulka
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do współżycia to generalnie jest tak, że jeśli ciąża nie jest zagrożona, z szyjką wszystko ok to można. Ale oczywiście lepiej zapytać o zgodę lekarza. Mi mój pozwolił, ale zaznaczył, że jeśli pojawi się ból lub plamienie to natychmiast zrezygnować z seksu. O żel się go nie pytałam, ale używamy ;) i nic złego się nie dzieje. Do usg dopochwowego też się używa żeli, nie szkodzą, więc myślę, że jeśli użyjecie żelu na bazie wody, bez dodatków smakowych czy zapachowych to będzie w porządku.

8p3o3e3kdmy2lofu.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ