Wyciek wód płodowych czy wydzielina
-
Cześć dziewczyny. Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że mam za mało wód płodowych i kazał dużo pić. Piłam więc i we wtorek miałam robione USG gdzie okazało się, że płynu jest ciut więcej ale nie za bardzo. Teraz zaczęłam się zastanawiać, czy nie mam wycieku wód bo mam sporo takiej wodnistej wydzieliny (tylko wydaje mi się, że mam taką od początku ciąży właściwie...) ale czy to w ogóle możlwie przy zamkniętej szyjce? Nie ma u nas w aptekach tych wkładek do sprawdzania czy wody się nie sączą... Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
-
Mam te same obawy- co prawda wód nie było za mało, ile jest teraz to dowiem się w czwartek, ale chodzi mi o wydzielinę. Czy możliwa jest prawidłowa wydzielina, która jest bardzo rzadka, wsiąka w majtki zostawiając plamy jak woda? Ilości małe, może łyżeczka dziennie. Przepraszam za obrazowy opis, jeśli kogoś obrzydza.. Żadnych innych objawów brak. Ktoś tak miał?
-
Oj da się przegapić wyciek wód płodowych 5 dni chodziłam i się zastanawiałam czy to to czy nie ale akcja się nie zaczynała więc bagatelizowałam, w końcu pojechałam do szpitala i wywoływali poród.
Objaw to były mokre majtki i nie było żadnej wydzieliny, tylko zupełnie przeźroczysta woda o słodkim ładnym zapachu. -