X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wymiary płodu
Odpowiedz

Wymiary płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vjuszka Znajoma

Wysłany: 23 września 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byłam na 2 usg jedno u lekarz prowadzącej i jedno w szpitalu (z powodu skracania się szyjki). Wymiary u ginekolog wyszły w normie, ale te szpitalne są dużo wyższe. Generalnie nic nie mówili lekarze, że coś się dzieje z dzieckiem, ale niepokoi mnie to, że w 30 tygodniu mam BPD 8,44, a AC 28,85. Reszta wyników w normie. Czy jest się czym martwić? U mojej ginekolog BPD było tego samego dnia 7,59, a AC 26,80… już się naczytałam wodogłowia i innych rzeczy i świruje.

• Vjuszka Znajoma

Wysłany: 23 września 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ