X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne wyniki badań krwi
Odpowiedz

wyniki badań krwi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paproszek Nowa

Wysłany: 5 maja 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Mam pytanie dotyczące wyników badań krwi. Otóż wszędzie piszą o tym, że wyniki badań kobiet ciężarnych odbiegają od przyjętych norm. Że hemoglobina i płytki krwi są niższe, a leukocyty podwyższone. Jestem obecnie w 14 tc. i wszystkie moje wyniki krwi są wręcz książkowe - mieszczą się w idealnej normie dla kobiet niebędących w ciąży. (np. hemoglobina 14, leukocyty 9)

Moje pytanie brzmi: Czy powinnam się martwić tymi "nieciążowymi" wynikami?

Wizytę u swojego lekarza prowadzącego mam dopiero za dwa tygodnie. Będę więc wdzięczna za wszelkie głosy. Dzięki! :)

oar8gzu3hv6ef4hs.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie powinnaś się martwić.

Odchylenia dla ciężarnych powstają stopniowo w miarę ze zwiększaniem się objętości płynów w tym krwi. Najwidoczniej wyjściowo miałaś bardzo dobre wartości np hemoglobiny czy płytek, więc nie ma póki co drastycznej różnicy pomiędzy normami a Twoimi wartościami, pomimo stopniowo zwiększającej się objętości krwi

paproszek lubi tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • paproszek Nowa

Wysłany: 6 maja 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :) mam nadzieję, że faktycznie nie jest to nic niepokojącego.

oar8gzu3hv6ef4hs.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ