X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne wyniki badań krwi
Odpowiedz

wyniki badań krwi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paproszek Nowa

Wysłany: 5 maja 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Mam pytanie dotyczące wyników badań krwi. Otóż wszędzie piszą o tym, że wyniki badań kobiet ciężarnych odbiegają od przyjętych norm. Że hemoglobina i płytki krwi są niższe, a leukocyty podwyższone. Jestem obecnie w 14 tc. i wszystkie moje wyniki krwi są wręcz książkowe - mieszczą się w idealnej normie dla kobiet niebędących w ciąży. (np. hemoglobina 14, leukocyty 9)

Moje pytanie brzmi: Czy powinnam się martwić tymi "nieciążowymi" wynikami?

Wizytę u swojego lekarza prowadzącego mam dopiero za dwa tygodnie. Będę więc wdzięczna za wszelkie głosy. Dzięki! :)

oar8gzu3hv6ef4hs.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie powinnaś się martwić.

Odchylenia dla ciężarnych powstają stopniowo w miarę ze zwiększaniem się objętości płynów w tym krwi. Najwidoczniej wyjściowo miałaś bardzo dobre wartości np hemoglobiny czy płytek, więc nie ma póki co drastycznej różnicy pomiędzy normami a Twoimi wartościami, pomimo stopniowo zwiększającej się objętości krwi

paproszek lubi tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • paproszek Nowa

Wysłany: 6 maja 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :) mam nadzieję, że faktycznie nie jest to nic niepokojącego.

oar8gzu3hv6ef4hs.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ