X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wypadanie włosów w ciąży
Odpowiedz

Wypadanie włosów w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Shrimpi Nowa

Wysłany: 7 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z wasz ma problem z wypadaniem włosów w ciąży? Obecnie jestem w 20 tygodniu i moje włosy wypadaja garsciami. Od miesiąca nie radzę juz sobie z tym problemem. Może któraś z was miała podobny problem i sobie z nim poprowadziła? Dodam, ze zdrowo sie odżywiam, piję soki z owoców i warzyw, jem orzechy biorę suplementy dla kobiet w ciąży.

• margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shrimpi wrote:
    Hej, czy któraś z wasz ma problem z wypadaniem włosów w ciąży? Obecnie jestem w 20 tygodniu i moje włosy wypadaja garsciami. Od miesiąca nie radzę juz sobie z tym problemem. Może któraś z was miała podobny problem i sobie z nim poprowadziła? Dodam, ze zdrowo sie odżywiam, piję soki z owoców i warzyw, jem orzechy biorę suplementy dla kobiet w ciąży.
    Witam, ja mając PCOS przed ciaza mi strasznie wypadały, toche zahamowały ampułki wcierane we włosy i szampon z serri SEBORADIN, gdy dowiedziałam sie ze jestem w ciazy odstawiłam to na 3-4 tyg, problem wypadających wlosów wrócił Od 2 tyg nadal stosuje ampułki i po mału zaczynam poprawę, także polecam A i zamieniłam szampon z tej serii na szampon DERMEDA tez jest dobra, Pozdrawiam

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam ten problem i nie wiem co mogę brać w okresie ciąży na to. To co się dzieje to jakiś dramat. Moje włosy są dosłownie wszędzie. Przy myciu mam całą garść włosów w ręce. Wystarczy, że dłonią przejadę i już mi kępka cała zostaje... Chętnie dowiem się czy są jakieś na to sposoby

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powypadały rzęsy i brwi.......włosy zawsze miałam liche......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przestały wypadać dopiero w 6 miesiącu...

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypadanie w ciąży to był pikuś w porównaniu z tym co się dzieje teraz czyli u mnie 3 m-ce po porodzie.Wlosy wychodzą garściami i sama się juz zastanawiam czy coś mi zostanie na tej głowie.To jest jakiś koszmar....dodam że wcale bujnych włosów nie mam i w dodatku są krótkie tj za ucho.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi przestały wypadać w 7 msc....czy tam pod koniec 6-ego...po prostu-pyk-i nagle włosy nie wypadają..;)
    a wczesniej to leciały-zastanawiałam sie czy wszystko ok-bo niby w ciazy takie ładne włosy....cera tez dopiero poprawiła mi sie teraz-wczesniej to raczej było kiepsko..;)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jest znowu odwrotnie. Przed ciążą leciały jak głupie, odpływ w wannie był zapchany przy każdym myciu- teraz w ciąży (odpukać) włosy przestały wypadać.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypadają okrutnie ale jeszcze nie znalazłam na nie sposobu bo suplementacja odpada :/

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tych ampułek sebiradin nie można w ciąży? Też fryzjer poradził ale nie wiedział czy można w ciąży je stosować.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ