X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wysokie TSH w 14 tygodniu ciąży !!
Odpowiedz

Wysokie TSH w 14 tygodniu ciąży !!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bobik Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jestem załamana dostałam wyniki tarczycowe
    I są bardzo złe
    TSH 10,429
    Ft3 2,18
    Ft4 1,03

Czy ktoś miał takie wysokie TSH w ciąży
    Dzisiaj idę do endokrynologa załatwiłam sobie wizytę pilnie
    Boje się o dziecko czy to może mu zaszkodzić
    Będę wdzięczna za odpowiedź i pomoc

Bobik
  • terka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobik wrote:
    Cześć dziewczyny
    Jestem załamana dostałam wyniki tarczycowe
    I są bardzo złe
    TSH 10,429
    Ft3 2,18
    Ft4 1,03

Czy ktoś miał takie wysokie TSH w ciąży
    Dzisiaj idę do endokrynologa załatwiłam sobie wizytę pilnie
    Boje się o dziecko czy to może mu zaszkodzić
    Będę wdzięczna za odpowiedź i pomoc

Lec do endo. Wynik naprawdę spory. Bardzo dobrze że masz wizytę. Da Ci leki i normuje to dość szybko. Reagując szybko spokojnie ogarniecie sprawę i dziecku nic nie będzie ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Bobik Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź
    Mam właśnie nadzieję że w miarę szybko.mi to obniży obecnie jestem na letrox 125 nie wiem właśnie czy nie przejdę na euthyrox

Bobik
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobik spokojnie. Moje tsh w tej ciąży waha się od 0,5 do 11, mimo ciągłego zwiększania dawki leków.
    Obecnie biorę 5x250mg i 2x300mg Euthyroxu, a tsh z wczoraj ponad 4. Najważniejszy dla dziecka jest poziom ft3 i ft4, a z tym u Ciebie nieźle z tego co widzę. Lekarz zwiekszy Ci pewnie dawkę. Ale spokojnie, nic złego się nie dzieje.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Bobik Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny po wizycie z letrox 125 przechodzę na euthyrox 175 a co drugi dzień euthyrox 150

Bobik
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Bobik spokojnie. Moje tsh w tej ciąży waha się od 0,5 do 11, mimo ciągłego zwiększania dawki leków.
    Obecnie biorę 5x250mg i 2x300mg Euthyroxu, a tsh z wczoraj ponad 4. Najważniejszy dla dziecka jest poziom ft3 i ft4, a z tym u Ciebie nieźle z tego co widzę. Lekarz zwiekszy Ci pewnie dawkę. Ale spokojnie, nic złego się nie dzieje.

Bobik nie podala norm dla ft3 i ft4 wiec nie mozna stwierdzic czy te wyniki są ok.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Bobik Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy ft3 1,71 - 3,71
    Ft 4 0,70 - 1,48

Bobik
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Bobik nie podala norm dla ft3 i ft4 wiec nie mozna stwierdzic czy te wyniki są ok.
    Patrząc na te wyniki, domyślam się jakie są normy.
    Podtrzymuję, dobry poziom ft3 i ft4.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ