X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wysokość zasiłku w drugiej ciąży
Odpowiedz

Wysokość zasiłku w drugiej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Joke Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w jakiej sytuacji jest ponownie obliczana podstawa zasiłku macierzyńskiego? Urodziłam pierwsze dziecko na początku stycznia 2023. W tym roku w styczniu skończył mi się urlop rodzicielski i zaczęłam odbierać urlop wypoczynkowy. Pod koniec marca wróciłam do pracy, a z dniem 30 kwietnia poszłam na L4 związane z kolejna ciąża. Czy mój zasiłek będzie wypłacany w tej samej kwocie, co w pierwszej ciąży, czy będzie to jakoś ponownie wyliczone? I jeśli tak, to ile miesięcy będzie brane pod uwagę i które? Dzięki za dzielenie się Waszą wiedzą i doświadczeniem ❤️

5513179891.png
    2 lata starań
    32 lata - 2022r
    AMH=0.86
    4 stymulacje letrozole
    drożność - 04.2022
    pozytywny test 08.05
    10.05 - betaHCG 476
    serduszko 19.05.2022
    Julia na pokładzie 08.01.2023

2 pozytywny test 23.03.2024
  • Anuska94 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem ciekawa jak to jest liczone więc podbijam pytanie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ