X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wzrost cukru po 1 posiłku?
Odpowiedz

Wzrost cukru po 1 posiłku?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lani Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś z was miała do czynienia z taką sytuacją? Rano około godziny 8/9 jem śniadanie i choćbym zjadła jedną bułkę z czymś normalnym niesłodkim mam wrażenie, że mam jakiś za duży wyrzut cukru. Po chwili serce zaczyna mi szybciej bić, robię się bardzo senna i robi mi się słabo. Ponoć nie mam cukrzycy ciążowej, badanie glukozy było. Po innych posiłkach nie mam czegoś takiego. Problem w tym, że moja lekarz będzie dopiero dostępna w styczniu. Jakoś nie chciałabym żeby obcy jednorazowy lekarz decydował o takich sprawach, uważam, że to poważna kwestia

• Bożena Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani wrote:
    Hej. Czy któraś z was miała do czynienia z taką sytuacją? Rano około godziny 8/9 jem śniadanie i choćbym zjadła jedną bułkę z czymś normalnym niesłodkim mam wrażenie, że mam jakiś za duży wyrzut cukru. Po chwili serce zaczyna mi szybciej bić, robię się bardzo senna i robi mi się słabo. Ponoć nie mam cukrzycy ciążowej, badanie glukozy było. Po innych posiłkach nie mam czegoś takiego. Problem w tym, że moja lekarz będzie dopiero dostępna w styczniu. Jakoś nie chciałabym żeby obcy jednorazowy lekarz decydował o takich sprawach, uważam, że to poważna kwestia

Hej, a jaka bułkę jesz? Ja mam cukier na czczo za wysoki, jestem na diecie z niskim IG. Jak zdarzy mi się jakiś grzeszek tyłu bułka kajzerka biała to właśnie bardzo źle się czuje ale cukier mam w normie co ciekawe. Może przestaw się na ciemne pieczywo i zobaczysz jak po nim będziesz się czuła? Bułki ogólnie same w sobie cukier podbijają bardzo szybko:/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ