Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
ines. wrote:Jestem
i robiłam na początku samym w 10 i 13 dpo
stresuje mnie fakt ze mam mowić rodzicom ze jestem w ciąży a grocha nie widziałam
Wiem ze pewnie macie racje i nie powinnam robic, ale z drugiej strony jak wszystko jest w porządku to nic złego nie wyjdzie. Kurczę za dużo sie chyba naczytałam o różnych przypadkach w pierwszych tygodniach i stad ta moja przezorność.
Pierwsza zasada mojego gin ,,nie szukaj informacji na temat ciazy w internecie". Wiem ze po ktoryms tygodniu beta spada tylko nie pamietam po ktorym
ja powiedzialam rodzicom od razu jak zrobilam test ale od razu mowilam zeby tak sobie tego do siebie nie brali dopoki nie potwierdzę u lekarza :p ale ty juz pecherzyk widziałaś wiec wszystko będzie dobrze!
Evelin, Kim87 lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
sandrula wrote:Pierwsza zasada mojego gin ,,nie szukaj informacji na temat ciazy w internecie"
. Wiem ze po ktoryms tygodniu beta spada tylko nie pamietam po ktorym
ja powiedzialam rodzicom od razu jak zrobilam test ale od razu mowilam zeby tak sobie tego do siebie nie brali dopoki nie potwierdzę u lekarza :p ale ty juz pecherzyk widziałaś wiec wszystko będzie dobrze!
No własnie nie widziałam pęcherzyka!tylko dzwoniłam do gina i kazał mi przyjść dopiero ok 20go
w tym cały problem, jakbym widziała pęcherzyk to pol biedy
Hehehe moj ma ta sama zasadę, w ogole ochrzanił mnie po co proga robiłam skoro nie plamie i żebym lepiej odstawiła internety no ale coz
A beta spada ok 10 tygodnia z tego co pamietam wiec powinien byc jeszcze luz.
Tak czy tak jeśli sie zdecyduje jutro zrobic to wyniki mi odbierze w piątek maz i da dopiero wieczorem żebym sie nie stresowała.
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:No własnie nie widziałam pęcherzyka!
tylko dzwoniłam do gina i kazał mi przyjść dopiero ok 20go
w tym cały problem, jakbym widziała pęcherzyk to pol biedy
Hehehe moj ma ta sama zasadę, w ogole ochrzanił mnie po co proga robiłam skoro nie plamie i żebym lepiej odstawiła internety no ale coz
A beta spada ok 10 tygodnia z tego co pamietam wiec powinien byc jeszcze luz.
Tak czy tak jeśli sie zdecyduje jutro zrobic to wyniki mi odbierze w piątek maz i da dopiero wieczorem żebym sie nie stresowała.
Sorka, musialam cos zle doczytać i wydawało mi sie ze pecherzyk juz widziałaś :p w sumie to ja pecherzyk widziałam a serducho i bobo dopiero w 12 tygodniu na prenatalnych bo moj gin nie skłonny do usg(nfz) wiec wiem jak to jest
ale ja nie dopuszczalam do siebie mysli ze może być cos nie tak
jasne, jesli masz być spokojniejsza to lepiej zrób tą betę
Mój mnie ochrzanil jak wyczytalam w internetach ze kawy w ogole pic nie wolnoi dostalam pozwolenie na nawet dwie z mleczkiem
-
No własnie i jak opiniujesz prowadzenie ciąży na NFZ? Jak często chodzisz? Jak z badaniami?
Ja chodzę do gin prywatnie, w sumie do szpitala u mnie sie zrazilam juz kilka lat temu przy torbieli, jak mnie nastraszyli ze pęka i nic nie robili tylko czekali zeby mnie pociąć. Także tego szpitala i tych lekarzy nawet nie biore pod uwagę, nie mam do nich zaufania i juz. W innym szpitalu zrobili mi porządne badania i podali leki, torbiel sie wchłonęła...
Chodzę od tamtej pory dalej do tej prywatnej kliniki i własnie sie zastanawiam czy tam zostanę czy mnie czasem koszty nie przerosną. Sam poród etc jest na NFZ ale wiadomo ze w międzyczasie sporo tego wszystkiego a za to sie juz płaci.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:No własnie i jak opiniujesz prowadzenie ciąży na NFZ? Jak często chodzisz? Jak z badaniami?
Ja chodzę do gin prywatnie, w sumie do szpitala u mnie sie zrazilam juz kilka lat temu przy torbieli, jak mnie nastraszyli ze pęka i nic nie robili tylko czekali zeby mnie pociąć. Także tego szpitala i tych lekarzy nawet nie biore pod uwagę, nie mam do nich zaufania i juz. W innym szpitalu zrobili mi porządne badania i podali leki, torbiel sie wchłonęła...
Chodzę od tamtej pory dalej do tej prywatnej kliniki i własnie sie zastanawiam czy tam zostanę czy mnie czasem koszty nie przerosną. Sam poród etc jest na NFZ ale wiadomo ze w międzyczasie sporo tego wszystkiego a za to sie juz płaci.
Gdyby nie to, że mój gin unika robienia mi usg było by całkiem spoko.. tak na prawdę mialam u niego tylko jedno na potwierdzenie ciąży, potem były dwa usg prenatalne w innej przychodni i wtesy twierdzil ze nie bedzie mi robił usg skoro mam miec robione prenatalne bo za czesto to tez nie dobrze. .ogólnie to co miesiac daje skierowania na podstawowe badania typu morfologia, mocz.No i co wizyte bada szyjkęa wizyty mam co około 3 tygodnie
tak jak mówię, gdybym miala te usg częściej to bylabym bardziej zadowolona
raz mnie potraktowal tak byle jak ale to wiesz, kazdy moze miec zly dzien.. no i przy kazdej wizycie wypytuje czy nie mam skurczy,czy nie twardnieje brzuch itd. Czasami mam mieszane odczucia ale jak na nfz to nie jest zle
-
ines. wrote:Jestem
i robiłam na początku samym w 10 i 13 dpo
stresuje mnie fakt ze mam mowić rodzicom ze jestem w ciąży a grocha nie widziałam
Wiem ze pewnie macie racje i nie powinnam robic, ale z drugiej strony jak wszystko jest w porządku to nic złego nie wyjdzie. Kurczę za dużo sie chyba naczytałam o różnych przypadkach w pierwszych tygodniach i stad ta moja przezorność.
Dokladnie u mnie tak bylo..
Za dlugo czekalam za wizyta i polecialam na trzecia bete
Wiec wiem co czujesz, jesli to Cie uspokoi to idz, ale mowie Ci ze jest wszystko ok :*
Niestety musimy byc cierpliwe
U mnie, zamiast wizyty co miesiac mam teraz co trzy tyg.. I superJa tez z tych nie cierpliwych
-
Poza tym duzo tez zalezy od podejscia lekarza i jaki sprzet..
Ja bylam w podobnym tyg..
Do jednego dzwonilam, to dopiero kazal przyjsc za dwa tyg, a poszlam do takiego (oczywiscie prywatnie) gdzie ma dzien w tygodniu bez zapisu, I wykryl odrazu.
Zalezalo mi wtedy na zwolnieniu, bo mialam prace gdzie musialam tez dzwigac i balam sie ze cos moze wyniknac z tego nie dobrego..
I zostalam przy tym lekarzu.
Takze wiesz..
:*
sandrula lubi tę wiadomość
-
Ej mamuśki ja też nie zamierzam rodzić wcześniej jak po 37 tc..
Ja chodzę prywatnie i jestem zadowolona..
Powiem więcej.. 27 października będę miała wizytę w 32 tc czyli genetyczne mało tego moj pierworodny syn dostał zaproszenie od mojego gina na tą wizytę więc wiecie.. Będzie szczególnaTosiu chce poznać Leosia..
Duśka;), Evelin, ines., sandrula, Caro lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
nick nieaktualny
-
UWAGA UWAGA MALY UPDATE NA TEMAT ROYAL BABY-BASI.
PROSZĘ SPRAWDZIĆ WIADOMOŚCI NA FB/ FORUM
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac88f982d3ac.jpgEvelin, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Hej Dziewczynki
Jak miło wstać i zobaczyć, że za oknem świeci słońce !
A jaka pogoda u Was ???
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Zołza:) wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08202eb202ca.jpg
Czołem ciężaróweczki
Zołzik
Kim wysłałam Ci zaproszenie, nie wiem czy widziałaś.
Byłam na becie, nie krzyczciewyniki odbiorę sobie jutro.
Duśka u mniej Jak co dzień, szaro buro i ponuro i do tego 5 st brrrrrrCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Kim Ty tez masz priva
Kuzwa ząb mnie boli, gołym okiem widzę dziurkę w dolnej 6tce. Ja jebie, no byłam niedawno i nic nie było a teraz co? Bez znieczulenia mnie beda męczyć czy dają jakieś dla ciężarnych? Kurde zawsze cos.Kim87 lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
ines. wrote:Kim Ty tez masz priva
Kuzwa ząb mnie boli, gołym okiem widzę dziurkę w dolnej 6tce. Ja jebie, no byłam niedawno i nic nie było a teraz co? Bez znieczulenia mnie beda męczyć czy dają jakieś dla ciężarnych? Kurde zawsze cos.
Dajadaja
Musisz tylko powiedziec ze jestes w Stanie Blogoslawionym
Tez sie wybieram