SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zasiłek macierzyński a umowy o pracę
Odpowiedz

Zasiłek macierzyński a umowy o pracę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od jakiegoś czasu sen z powiek spędza mi kwestia mojego przyszłego zasiłku macierzyńskiego. Może któraś z Was miała podobną sytuację, albo orientuje się w ubezpieczeniach i prawie pracy. Otóż jestem zatrudniona na dwie umowy o pracę u tego samego pracodawcy. Jedna z umów jest podpisana do 2019 r., druga kończyłaby się w grudniu, ale została przedłużona do dnia porodu. Później mój stosunek pracy z tytułu tej umowy nie zostanie przedłużony. I teraz tak: czy zasiłek macierzyński dostanę z obu stosunków pracy (z umowy do 2019 od pracodawcy, a z kończącej się- z ZUSu), czy zostanę tylko ze świadczeniem z trwającej umowy (czyli 80% z połowy etatu)?
    Mądre głowy- ratujcie:) Nawet znajomy prawnik nie wie, jak się zabrać do tematu ;/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Logika wskazywałaby ze dostaniesz zasiłek z dwóch umów ale niestety przepisy w naszym kraju nie zawsze są logiczne. Zadzwon na infolinie ZUS i tam o wszystko dopytaj.

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ