X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne zmiana ginekolga
Odpowiedz

zmiana ginekolga

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest ze zmianą lekarza prowadzącego w czasie ciąży. Kartę zakładał mi lekarz, do którego stwierdziłam, że już nie pójdę. Dziś byłam u innego (prywatnie) i u niego chcę zostać, jednak on żadnej karty 'dla siebie' nie założył. Dostałam tylko zdj. USG i skierowanie na badania prenatalne na późniejszy termin. Na kolejną wizytę do poprzedniego lekarza miałam iść 5.07. I teraz nie wiem czy mam iść do 'nowego' w tym terminie czy mogę pójść później.
    Wiem, że to pytanie może wydawać się głupie, ale mój poprzedni gin. powiedział mi, że MAM chodzić do niego równo co 5 tyg. żeby wizyty wpisywać w kartę ciąży, żeby nie było później żadnych problemów. No ale chyba tydzień czy półtora nie zrobi różnicy nowemu lekarzowi, zwłaszcza jeśli pokażę mu zdj. z dzisiejszej wizyty.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuszka, ja po prostu zapisałabym się do innego i wspomniała, że chciałabym, żeby on został teraz lekarzem prowadzącym i tyle :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nic nie mowilam, a 2 razy zmienialam lekarzy, powiedzialam tylko ze chce chodzid teraz tutaj i ok;)

ug37e6ydmras9566.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super. Czyli ja trafiłam na jakiegoś dziwnego lekarza, który karze mi chodzić 'jak w zegarku' do niego. Ale cieszę się, że nie ma problemu ze zmianą, bo bałam się, że od poprzedniego będę musiała coś załatwiać, co byłoby trudne. Na szczęście wszystkie wyniki badań mam u siebie ;)

• perliczka_82 Znajoma

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma problemu, ja dopiero teraz (10 tc.) wybrałam lekarza, wcześniej inny założył mi kartę ciąży i nowa pani doktor po prostu dopisuje informacje. A na wizyty umawiam się tak, jak ona mi teraz wyznacza, i tego się trzymam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ