X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne zupki chińskie
Odpowiedz

zupki chińskie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu piszę, że wiem wiem, że ta chemia jest niezdrowa, a tym bardziej nie powinno się jeść takich rzeczy w ciąży.
    Ale po prostu mam takiego smaka, że od miesiąca czasu ta zupka chińska za mną chodzi.
    Mam znajome które parę razy w ciąży zjadły tą zupkę chińską bo również miały na nią ochotę.
    Tak myślałam chociaż o gorącym kubku ale mi się marzy ta przeklęta zupka z tym makaronem w kształcie robaków.. eh...
    Pewnie, jakbym zjadła i swoją zachciankę spełniła miałabym wyrzuty sumienia że takie dziadostwo zeżarłam..
    A jak jest u Was z tymi zupkami?

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jak panikujesz. Zjedz sobie jedna zupke, swiat sie nie skonczy. Zaspokoisz zachcianke i przestanie Cie to meczyc.

Jak bys sie tym karmila codziennie przez iles tygodni, to nie bylo by dobrze, ale od jednej zupki nikomu sie nie stala krzywda. Po co robic z igly widly?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uważam, że panikuję.
    Wiemy, chyba wszyscy że zupki chinskie są nie zdrowe. Chciałam się spytać jak u Was jest z jedzeniem takich rzeczy.

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz mi sie zachcialo Goracego kubka. Zjadlam. Ochota mi przeszla i wiecej nie wrocila. Nie zakladalam z tej okazji watku na forum. Jestem szczera, uwazam, ze takie tematy to zasmiecanie forum.

WildVerm, gosiunia lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pizza też jest niezdrowa a jemy... tak samo jak lody albo 150 innych rzeczy ;)
    zjedz zupke i popraw sobie humor ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzyło mi się zjeść zupkę chińską w ciąży ze 2 razy i nie miałam wyrzutów sumienia z tego powodu. Tak samo np z mcdonaldem. Lubię czasem zjeść frytki i cheesa, ale w ciąży sobie obiecałam, że przysługuje mi taka rozpusta raz na trymestr. Też uważam, że nic złego się nie stało. Na codzień starałam się odżywiać zdrowo.

l54t4dr.png
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedna zupka cie nie zabije, a wieksze zło twojej i dziecka psychice wyrzadzi niezaspokojona potrzeba

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio za mną tez chodziło to pytanie. ..razem z zupka w parze. . Skusilam się dwa razy na złoty kurczak vifona, nie mam na szczęście w domu zapasów ale myślę że pewnie do końca ciazy zjem jeszcze 1-2 zupki, większe wyrzuty sumienia mam po lekach które biorę od początku ciąży. .no ale cóż trzeba to trzeba. .

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo Od czasu do czasu czuje ogromna potrzebe zjedzenia tej paskudnej chemii W 1 trymestrze bałam sie ryzykowac ale w 2 moj maz wcinal i podjadlam troche od niego Najlepsze bylo to ze mialam na nia ogromnego smaka a jak juz sprobowalam to stwierdzilam ze wcale nie jest taka dobra I ochota mi na nie przeszla Jak masz smaka to Jedz!! Od jednej nic nam nie bedzie Smacznego :-D ;-)

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ