zupki chińskie
-
Od razu piszę, że wiem wiem, że ta chemia jest niezdrowa, a tym bardziej nie powinno się jeść takich rzeczy w ciąży.
Ale po prostu mam takiego smaka, że od miesiąca czasu ta zupka chińska za mną chodzi.
Mam znajome które parę razy w ciąży zjadły tą zupkę chińską bo również miały na nią ochotę.
Tak myślałam chociaż o gorącym kubku ale mi się marzy ta przeklęta zupka z tym makaronem w kształcie robaków.. eh...
Pewnie, jakbym zjadła i swoją zachciankę spełniła miałabym wyrzuty sumienia że takie dziadostwo zeżarłam..
A jak jest u Was z tymi zupkami?
-
Boze jak panikujesz. Zjedz sobie jedna zupke, swiat sie nie skonczy. Zaspokoisz zachcianke i przestanie Cie to meczyc.
Jak bys sie tym karmila codziennie przez iles tygodni, to nie bylo by dobrze, ale od jednej zupki nikomu sie nie stala krzywda. Po co robic z igly widly?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Raz mi sie zachcialo Goracego kubka. Zjadlam. Ochota mi przeszla i wiecej nie wrocila. Nie zakladalam z tej okazji watku na forum. Jestem szczera, uwazam, ze takie tematy to zasmiecanie forum.
WildVerm, gosiunia lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Zdarzyło mi się zjeść zupkę chińską w ciąży ze 2 razy i nie miałam wyrzutów sumienia z tego powodu. Tak samo np z mcdonaldem. Lubię czasem zjeść frytki i cheesa, ale w ciąży sobie obiecałam, że przysługuje mi taka rozpusta raz na trymestr. Też uważam, że nic złego się nie stało. Na codzień starałam się odżywiać zdrowo.
-
Ostatnio za mną tez chodziło to pytanie. ..razem z zupka w parze. . Skusilam się dwa razy na złoty kurczak vifona, nie mam na szczęście w domu zapasów ale myślę że pewnie do końca ciazy zjem jeszcze 1-2 zupki, większe wyrzuty sumienia mam po lekach które biorę od początku ciąży. .no ale cóż trzeba to trzeba. .
-
Ja mam tak samo Od czasu do czasu czuje ogromna potrzebe zjedzenia tej paskudnej chemii W 1 trymestrze bałam sie ryzykowac ale w 2 moj maz wcinal i podjadlam troche od niego Najlepsze bylo to ze mialam na nia ogromnego smaka a jak juz sprobowalam to stwierdzilam ze wcale nie jest taka dobra I ochota mi na nie przeszla Jak masz smaka to Jedz!! Od jednej nic nam nie bedzie Smacznego
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt . .
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -