X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację 13 DC i pęcherzyk 13 mm
Odpowiedz

13 DC i pęcherzyk 13 mm

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 13 DC byłam na monitoringu mój gin stwierdził że na lj jest 13 mm pecherzyk ale nic z tego nie będzie. Stwierdzil cykl bezowulacyjny. Zaznaczam, że cykle mam 33-34 dniowe. W 18 dc były objawy owu, śluz, skok temperatury, pozycja szyjki. Może jednak była owulacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakis dziwny ginekolog. masz dlugie cykle wiec tez masz pozniejsza owulacje niz w "standardowym" 14 dc.

• Szyszunia 89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah020980 wrote:
    Dziewczyny w 13 DC byłam na monitoringu mój gin stwierdził że na lj jest 13 mm pecherzyk ale nic z tego nie będzie. Stwierdzil cykl bezowulacyjny. Zaznaczam, że cykle mam 33-34 dniowe. W 18 dc były objawy owu, śluz, skok temperatury, pozycja szyjki. Może jednak była owulacja.

Ja radzę zmienić lekarza bo z tego co widać to jakiś mało kompetentny :( pewnie, że owu mogła być. Ja w 11dc nie miałam wcale pęcherzyka... w 15dc miałam 14mm, a w 17dc miałam 18mm. Owulacja była w 21 dc a cykle mam 35-36 dniowe. Poza tym lekarz mógł zaproponować zastrzyk np.Gonal na wzrost pęcherzyka. Widzę, na Twoim wykresie że masz plamienia a to znaczy że masz za niski progesteron... ja w takim przypadku przyjmowałam Luteinę (progesteron dopochwowo).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 20:11

atdc3e5eldv1f00y.png

1o4u43asxvsm0aw6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam że to plamienie po ❤. Co do lekarza to dobry, wiele moich znajomych dzięki niemu ma dzieci. W poprzednim cyklu pecherzyk był i zniknął. W następnym mam brać clo i przyjść zobaczyć jak rosną.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ