SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację 6 dc. Możliwa owulacja?
Odpowiedz

6 dc. Możliwa owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Roxanne20 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane. To jest drugi cykl starań o upragnione drugie dziecko. Pierwszy cykl się nie udał. Okres się spoźnił 7 dni. Cykle 30-31 dniowe. Dziś jest 6 dc. z ciekawości pierwszy raz zrobiłam test owulacyjny. O dziwo dwie kreski. Łącznie cztery testy dziś pokazały drugie kreski... Czy to jest możliwe?

• Roxanne20 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piaty test zrobiony. Kreski grube i mocne...

• Felicidad Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zrób test ciążowy. Czasami testy owulacyjne wychodzą dodatnie podczas ciąży .

xnw4krnttz5ceq7m.png
  • iwmar Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest podobnie zobacz mój wykres

• Roxanne20 Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem drugi dzień po okresie. Raczej ciąża jeszcze wykluczona. Starania były wczoraj. Szyjka mnie zszokowała, bo jest wysoko, jak usta, miękka lekko otwarta...

• Roxanne20 Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, masz podobnie :) Masz tak pierwszy raz?

• Roxanne20 Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy test owulacyjny rownież dodatni, pojawiło się plamienie. Biała wydzielina zabarwiona na jasno brązowy kolor i jasny róż, szyjka wyraźnie otwarta, miękka, wysoko, ból jak na okres. Czyżby owulacja?

• iwmar Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy 1 dziecku jak zaszłam w ciąże miałam 1 dzien w 24 dc plamienie lekkie i przy staraniach o drugie zawsze jak robiłam test to zazwyczaj 1 lub dwa dni wychodził pozytywny i nigdy w zyciu przy owulacji nie miałam zadnych plamień i krwawień a teraz 4 testy i to bardzo pozytywne i od dwoch dni lekkie ale czyste pomieszane ze sluzem krwawienie dzisiaj test wyszedł negatywny ale 4 testy byly mega pozytywne wczoraj kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej pierwszy raz tak mam

• iwmar Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxanne20 udostepnij swoj wykres a zobaczymy jak to wyglada

• Roxanne20 Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie zdążyłam wpisać wszystkiego w wykres. Temperatury nie mierze. Opisze mniej więcej co i jak. Zawsze miesiączka przychodziła równo co 30-31 dni. Teraz spóźniła się pierwszy raz o 7 dni. Cykl zaczął się 2 grudnia. Wczoraj 5 testów pozytywnych owulacyjnych... Bóle w jajnikach. Szyjka otwarta, miekka, wysoko. Dziś rano test był pozytywny. Po kilku godzinach już kolejne testy wychodziły z jasna kreska. Czyli jakby była owulacja normalnie. Plamienia się pojawiły. Po prostu mam nadzieje, ze to owulacja. Były starania... Oby ten cykl się udał.

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak? To była owulacja? az ciekawa jestem.. :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ