Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację 6 dc. Możliwa owulacja?
Odpowiedz

6 dc. Możliwa owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Roxanne20 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane. To jest drugi cykl starań o upragnione drugie dziecko. Pierwszy cykl się nie udał. Okres się spoźnił 7 dni. Cykle 30-31 dniowe. Dziś jest 6 dc. z ciekawości pierwszy raz zrobiłam test owulacyjny. O dziwo dwie kreski. Łącznie cztery testy dziś pokazały drugie kreski... Czy to jest możliwe?

• Roxanne20 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piaty test zrobiony. Kreski grube i mocne...

• Felicidad Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zrób test ciążowy. Czasami testy owulacyjne wychodzą dodatnie podczas ciąży .

xnw4krnttz5ceq7m.png
  • iwmar Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest podobnie zobacz mój wykres

• Roxanne20 Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem drugi dzień po okresie. Raczej ciąża jeszcze wykluczona. Starania były wczoraj. Szyjka mnie zszokowała, bo jest wysoko, jak usta, miękka lekko otwarta...

• Roxanne20 Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, masz podobnie :) Masz tak pierwszy raz?

• Roxanne20 Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy test owulacyjny rownież dodatni, pojawiło się plamienie. Biała wydzielina zabarwiona na jasno brązowy kolor i jasny róż, szyjka wyraźnie otwarta, miękka, wysoko, ból jak na okres. Czyżby owulacja?

• iwmar Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy 1 dziecku jak zaszłam w ciąże miałam 1 dzien w 24 dc plamienie lekkie i przy staraniach o drugie zawsze jak robiłam test to zazwyczaj 1 lub dwa dni wychodził pozytywny i nigdy w zyciu przy owulacji nie miałam zadnych plamień i krwawień a teraz 4 testy i to bardzo pozytywne i od dwoch dni lekkie ale czyste pomieszane ze sluzem krwawienie dzisiaj test wyszedł negatywny ale 4 testy byly mega pozytywne wczoraj kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej pierwszy raz tak mam

• iwmar Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxanne20 udostepnij swoj wykres a zobaczymy jak to wyglada

• Roxanne20 Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie zdążyłam wpisać wszystkiego w wykres. Temperatury nie mierze. Opisze mniej więcej co i jak. Zawsze miesiączka przychodziła równo co 30-31 dni. Teraz spóźniła się pierwszy raz o 7 dni. Cykl zaczął się 2 grudnia. Wczoraj 5 testów pozytywnych owulacyjnych... Bóle w jajnikach. Szyjka otwarta, miekka, wysoko. Dziś rano test był pozytywny. Po kilku godzinach już kolejne testy wychodziły z jasna kreska. Czyli jakby była owulacja normalnie. Plamienia się pojawiły. Po prostu mam nadzieje, ze to owulacja. Były starania... Oby ten cykl się udał.

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak? To była owulacja? az ciekawa jestem.. :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ