Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację badania na poczatky cyklu-po wywolaniu okresu
Odpowiedz

badania na poczatky cyklu-po wywolaniu okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

endokrynolog polecił mi wykonac w 2-3 dniu cyklu pare badań, m.in. FSH, LH estradiol, androstendion i wlasnie 17-OH progesteron.
    Bylam przedwczoraj na wizycie u mojej pani ginekolog i stwierdzila ze napewno nie bylo w tym cyklu owulacji (monitoring usg plus poziom progesteronu 0,5). Stwierdziła, ze najlepiej wywołac teraz okres Luttagenem, ze z takim poziomem progesteronu (badany w 33dc) nie dostane raczej samoistnie okresu. Czy przyjmowanie Luttagenu bedzie miało wplyw na poziom badanych na początku następnego cyklu hormonow, zwlaszcza na 17OH progesteron? nie wiem, czy zaczynac brac ten luttagen...chciałabym aby wyniki hormonow byly miarodajne..a okazje aby dopytac endokrynologa mam dopiero w czwartek...
    dziękuje Wszystkim z gory za odpowiedź!

82dox1hpk6gsfajc.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakim celu lekarz kazał Ci zbadać poziom progesteronu na początku cyklu? Progesteron jest hormonem drugiej fazy cyklu wiec w 3-4dc będzie zawsze bardzo niski i o niczym to nie świadczy. Na resztę hormonów Luteina nie będzie miała wpływu.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi o progesteron 17oh, jest on inny niz ten ktory sie bada po owulacji

82dox1hpk6gsfajc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyniki tych badań w cyklu naturalnym były bardzo zbliżone do tych po wywołaniu miesiączki luteiną.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ