X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Badanie prolaktyny i progesteronu
Odpowiedz

Badanie prolaktyny i progesteronu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • konfiturka24 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    chciałabym zrobić sobie podstawowe badania moczu oraz krwi a także progesteronu i prolaktyny na własną rękę, stąd moje pytanie: q którym dc najlepiej wykonać poszczególne badania? Czy zbadać coś jeszcze? :)

1deb8d50e0cee6428ba9e060fcbc2094.png
    5 miesiąc starań
    TSH 2,89
    Prolaktyna 9,99 (4dc)
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ost badałam prolaktynę z estradiolem, LH, TSH i FSH w 4 dc, a progesteron w 23 dc. Zdania na ten temat są podzielone, ale robiłam, jak mi lekarz kazał.

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to samo miałam napisać z tym że prolaktynę (TSH również jeśli byś chciała robić) można badać w każdym dniu cyklu (tak twierdzi endokrynolog) a progesteron 21-22 dc ( lub 7 dni po owulacji) tu zdania są podzielone lekarze często podają konkretny dzień cyklu dla progesteronu. Mi Estradiol, LH, FSH kazano robić w 2-3 dc

• konfiturka24 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuje dziewczyny :)

1deb8d50e0cee6428ba9e060fcbc2094.png
    5 miesiąc starań
    TSH 2,89
    Prolaktyna 9,99 (4dc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ