X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Bardzo Długie Cykle(ok.75 dni)Niedoczynność tarczycy. Kiedy Owu?
Odpowiedz

Bardzo Długie Cykle(ok.75 dni)Niedoczynność tarczycy. Kiedy Owu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NataliaDobro Nowa

Wysłany: 3 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Mam niedoczynność tarczycy, wyniki póki co mam w normie.Mam bardzo długie cykle około 75 dni, ginekolog nie chce ingerować bo twierdzi ze to przez tarczyce. A my tak bardzo chcemy drugiej dzidzi. Czy na forum znajdzie się ktoś kto boryka się z tym problemem? podpowie od kiedy robić testy owulacyjne ? ktoś mógłby się podzielić swoimi wynikami ,itp
    Pozdrawiam

Oliwka 3 lata :)
  • magdis Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja też mam problemy z tarczycą ale od dłuższego czasu wyniki są bardzo dobre a od niedawna skosmaciły mi się cykle. Gin oczywiście stwierdziła że może od tarczycy, no bo na to najłatwiej zgonić i nie wnikać z czego to się wzięło. Jak byłam ostatnio u endo to stwierdziła że to na pewno nie od tarczycy, bo już dobry rok czasu wyniki są super. Na własną rękę zrobiłam sobie trochę badań i wygląda na pcos. W tym cyklu biorę od początku ovarin i w końcu owu przyszła tak jak kiedyś, tj.ok 20 dc bo zawsze miałam takie dość późne owu. Ja na Twoim miejscu drążyłabym temat i nie dała się zbyć że to wina tarczycy :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle ok 50 dniowe. Dziś jest 37dc i nawet ovu jeszcze nie było. Mam poderzenie pcos i niedoczynność tarczycy. Gin na razie przepis al metformax i biorę ovarin.Dopiero pierwszy cykl z tymi specyfikacji to cudów nie ma.

Aniołek 07.2017
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ