X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Bardzo Długie Cykle(ok.75 dni)Niedoczynność tarczycy. Kiedy Owu?
Odpowiedz

Bardzo Długie Cykle(ok.75 dni)Niedoczynność tarczycy. Kiedy Owu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NataliaDobro Nowa

Wysłany: 3 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Mam niedoczynność tarczycy, wyniki póki co mam w normie.Mam bardzo długie cykle około 75 dni, ginekolog nie chce ingerować bo twierdzi ze to przez tarczyce. A my tak bardzo chcemy drugiej dzidzi. Czy na forum znajdzie się ktoś kto boryka się z tym problemem? podpowie od kiedy robić testy owulacyjne ? ktoś mógłby się podzielić swoimi wynikami ,itp
    Pozdrawiam

Oliwka 3 lata :)
  • magdis Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja też mam problemy z tarczycą ale od dłuższego czasu wyniki są bardzo dobre a od niedawna skosmaciły mi się cykle. Gin oczywiście stwierdziła że może od tarczycy, no bo na to najłatwiej zgonić i nie wnikać z czego to się wzięło. Jak byłam ostatnio u endo to stwierdziła że to na pewno nie od tarczycy, bo już dobry rok czasu wyniki są super. Na własną rękę zrobiłam sobie trochę badań i wygląda na pcos. W tym cyklu biorę od początku ovarin i w końcu owu przyszła tak jak kiedyś, tj.ok 20 dc bo zawsze miałam takie dość późne owu. Ja na Twoim miejscu drążyłabym temat i nie dała się zbyć że to wina tarczycy :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle ok 50 dniowe. Dziś jest 37dc i nawet ovu jeszcze nie było. Mam poderzenie pcos i niedoczynność tarczycy. Gin na razie przepis al metformax i biorę ovarin.Dopiero pierwszy cykl z tymi specyfikacji to cudów nie ma.

Aniołek 07.2017
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ