X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Błona śluzowa endometrium a owulacja
Odpowiedz

Błona śluzowa endometrium a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Potrzebuję dodatkowej konsultacji. :)

Mam długie cykle (ostatni 48 dni, poprzednie nawet powyżej 50).
    10.10 i 24.10 byłam na monitoringu, oba wykazały brak pecherzyka dominującego na USG, jajniki o wyglądzie policystycznym (u mnie to typowe) i najważniejsze: endometrium o budowie poowulacyjnej.
    Co wskazuje na to że owulacja (nie było) albo już była, albo cykl bezowulacyjny. Endometrium cienkie.
    Pytałam się ginekologa czy jest szansa na owulację w tym cyklu, mówi że on by się nie nastawiam (no i się uczepilam słówek).

Aktualnie jestem w 34 dc, estradiol w piątek był około 55 (w 3dc był w okolicy 25).
    W poprzednim cyklu w 21dc estradiol również był w okolicach 55, a owulacja wystąpiła w 33/34 dc. Nie byłam wtedy na monitoringu poza wizyta tuż przed owulacja. Nie wiem jak wyglądała moja błona śluzowa choćby w 21 dc i jaki był obraz USG.

No i do brzegu: czy jest szansa, że jeszcze faktycznie w tym cyklu coś ruszy w okolicach 45dc? Czy zacząć brać przepisana luteinę i liczyć się z tym, że mam stracone ponad dwa miesiące przy moich cyklach.

Mogę podesłać USG endometrium. Analizowałam je ze stronami prezentującymi zdjęcia jak i informacje o wyglądzie USG w cyklu menstruacyjnym, ale wiem, że nic nie wiem. :)

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ