X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Błona śluzowa endometrium a owulacja
Odpowiedz

Błona śluzowa endometrium a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 października 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Potrzebuję dodatkowej konsultacji. :)

Mam długie cykle (ostatni 48 dni, poprzednie nawet powyżej 50).
    10.10 i 24.10 byłam na monitoringu, oba wykazały brak pecherzyka dominującego na USG, jajniki o wyglądzie policystycznym (u mnie to typowe) i najważniejsze: endometrium o budowie poowulacyjnej.
    Co wskazuje na to że owulacja (nie było) albo już była, albo cykl bezowulacyjny. Endometrium cienkie.
    Pytałam się ginekologa czy jest szansa na owulację w tym cyklu, mówi że on by się nie nastawiam (no i się uczepilam słówek).

Aktualnie jestem w 34 dc, estradiol w piątek był około 55 (w 3dc był w okolicy 25).
    W poprzednim cyklu w 21dc estradiol również był w okolicach 55, a owulacja wystąpiła w 33/34 dc. Nie byłam wtedy na monitoringu poza wizyta tuż przed owulacja. Nie wiem jak wyglądała moja błona śluzowa choćby w 21 dc i jaki był obraz USG.

No i do brzegu: czy jest szansa, że jeszcze faktycznie w tym cyklu coś ruszy w okolicach 45dc? Czy zacząć brać przepisana luteinę i liczyć się z tym, że mam stracone ponad dwa miesiące przy moich cyklach.

Mogę podesłać USG endometrium. Analizowałam je ze stronami prezentującymi zdjęcia jak i informacje o wyglądzie USG w cyklu menstruacyjnym, ale wiem, że nic nie wiem. :)

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ