X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację ból okołoowulacyjny a dzień owulacji
Odpowiedz

ból okołoowulacyjny a dzień owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tanvi Nowa

Wysłany: 12 marca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Od razu przepraszam jeśli mój post jest nie tam gdzie powinien, ale dopiero co się zarejestrowałam :) Chcę zacząć rzetelnie prowadzić wykres ale nie o to chciałam pytać.
    Czy można powiązać jakoś ból okołoowulacyjny z samym momentem owulacji? Każde źródło mówi inaczej, że ból pojawia się po, albo przed albo w trakcie i już zgłupiałam.
    Sprawa wygląda tak, że ból całego podbrzusza i to dość silny (taki jaki miewam często właśnie około owulacji) pojawił się u mnie we wtorek czyli 3,5 doby po stosunku. A owulacja planowo powinna być kilka dni później.

• _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj na Ovu! tanvi - jedynym potwierdzeniem owulacji jest obraz USG. Wystąpienia owulacji nie potwierdzi ani ból, ani temperatura, ani śluz, ani test LH ani mikroskop owulacyjny. Co do bólu - każda kobieta jest inna - i musiałabyś po pierwsze na 100% wiedzieć, że miewasz owulację i obserwować się kilka lat, żeby na pewno móc określić w którym momencie ta owulacji u Ciebie występuje. A i tak "kobieta zmienną jest" i może to być proces zaburzony czynnikami zewnętrznymi.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ