ból okołoowulacyjny a dzień owulacji
-
Witam,
Od razu przepraszam jeśli mój post jest nie tam gdzie powinien, ale dopiero co się zarejestrowałam Chcę zacząć rzetelnie prowadzić wykres ale nie o to chciałam pytać.
Czy można powiązać jakoś ból okołoowulacyjny z samym momentem owulacji? Każde źródło mówi inaczej, że ból pojawia się po, albo przed albo w trakcie i już zgłupiałam.
Sprawa wygląda tak, że ból całego podbrzusza i to dość silny (taki jaki miewam często właśnie około owulacji) pojawił się u mnie we wtorek czyli 3,5 doby po stosunku. A owulacja planowo powinna być kilka dni później. -
Witaj na Ovu! tanvi - jedynym potwierdzeniem owulacji jest obraz USG. Wystąpienia owulacji nie potwierdzi ani ból, ani temperatura, ani śluz, ani test LH ani mikroskop owulacyjny. Co do bólu - każda kobieta jest inna - i musiałabyś po pierwsze na 100% wiedzieć, że miewasz owulację i obserwować się kilka lat, żeby na pewno móc określić w którym momencie ta owulacji u Ciebie występuje. A i tak "kobieta zmienną jest" i może to być proces zaburzony czynnikami zewnętrznymi.
-