Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na owulację › ból okołoowulacyjny a dzień owulacji
Odpowiedz

ból okołoowulacyjny a dzień owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tanvi Nowa

Wysłany: 12 marca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Od razu przepraszam jeśli mój post jest nie tam gdzie powinien, ale dopiero co się zarejestrowałam :) Chcę zacząć rzetelnie prowadzić wykres ale nie o to chciałam pytać.
    Czy można powiązać jakoś ból okołoowulacyjny z samym momentem owulacji? Każde źródło mówi inaczej, że ból pojawia się po, albo przed albo w trakcie i już zgłupiałam.
    Sprawa wygląda tak, że ból całego podbrzusza i to dość silny (taki jaki miewam często właśnie około owulacji) pojawił się u mnie we wtorek czyli 3,5 doby po stosunku. A owulacja planowo powinna być kilka dni później.

• _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj na Ovu! tanvi - jedynym potwierdzeniem owulacji jest obraz USG. Wystąpienia owulacji nie potwierdzi ani ból, ani temperatura, ani śluz, ani test LH ani mikroskop owulacyjny. Co do bólu - każda kobieta jest inna - i musiałabyś po pierwsze na 100% wiedzieć, że miewasz owulację i obserwować się kilka lat, żeby na pewno móc określić w którym momencie ta owulacji u Ciebie występuje. A i tak "kobieta zmienną jest" i może to być proces zaburzony czynnikami zewnętrznymi.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ