X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację ból okołoowulacyjny a dzień owulacji
Odpowiedz

ból okołoowulacyjny a dzień owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tanvi Nowa

Wysłany: 12 marca 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Od razu przepraszam jeśli mój post jest nie tam gdzie powinien, ale dopiero co się zarejestrowałam :) Chcę zacząć rzetelnie prowadzić wykres ale nie o to chciałam pytać.
    Czy można powiązać jakoś ból okołoowulacyjny z samym momentem owulacji? Każde źródło mówi inaczej, że ból pojawia się po, albo przed albo w trakcie i już zgłupiałam.
    Sprawa wygląda tak, że ból całego podbrzusza i to dość silny (taki jaki miewam często właśnie około owulacji) pojawił się u mnie we wtorek czyli 3,5 doby po stosunku. A owulacja planowo powinna być kilka dni później.

• _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj na Ovu! tanvi - jedynym potwierdzeniem owulacji jest obraz USG. Wystąpienia owulacji nie potwierdzi ani ból, ani temperatura, ani śluz, ani test LH ani mikroskop owulacyjny. Co do bólu - każda kobieta jest inna - i musiałabyś po pierwsze na 100% wiedzieć, że miewasz owulację i obserwować się kilka lat, żeby na pewno móc określić w którym momencie ta owulacji u Ciebie występuje. A i tak "kobieta zmienną jest" i może to być proces zaburzony czynnikami zewnętrznymi.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ