Ból owulacyjny
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po raz pierwszy w życiu poczułam, że ma jajnik na ostatniej wizycie u ginki. Nacisnęła mi to miejsce podczas badania i aż syknęłam z bólu. Powiedziała, że to w związku z owulacją. Dziś natomiast po raz pierwszy czuję ten sam ból, tylko dużo słabszy, tak samoistnie. To mój 8 dzień cyklu, ovu wyznaczył statystyczny termin owulacji na 13 dc (nie mierzyłam dotąd tempki). Czy to może być ból zwiastujący jajeczkowanie?
-
Makcza mozliwe...ja tez wlasnie pierwszy raz od wielu lat ( dlatego mam nadzieje ze to owulacja, ze udalo mi sie miec owulacje albo sie uda!) czulam wczoraj przeogromny bol krzyzy i lewgo jajnika przez caly dzien i cala noc...a nad ranem ogromny spadek tempki ( normalnie mam 36.5 a spadla do 35.9!)...ale dzisiaj juz nic nie boli, sluz nadal plodny...i pytanko czy ktoras z was czuje moment owulacji? ten bol jest przed owulka czy po? jakies doswiadczenia prosze? mam nadzieje, ze ten dzisiejszy spadek tempki i wczorajszy przeogromny bol ( wlasnie znow zaczal pikac lewy jajcor,ale nie mocno) moze wskazywac ze dzisiaj jest owulka? cos mi sie wydaje, ze dopiero jutrzejszy pomiar tempki wszystko wyjasni...
-
nick nieaktualnyNo właśnie. Ja zastanawiam się jak to jest z ta owulacją...wiedzialam mniej wiecej kiedy powinnam miec, kochałam sie z chlopakiem przed owu dzien pozniej- po południu zrobilam test owu i wyszedł pozytywnytyczn. No wiec znow zaczelismy korzystac z tego ze jest szansa na dzidzie i sobote i niedziele sie staralismy. Dodam, ze w niedziele mialam silne kłucie przy siadaniu, takie chwilowe. W sobote i w poniedzialek zauwazyłam sluz płodny, wiec teoretycznie wszystko sie zgadzalo. Mierze temperature i wykres tez mi pokazywal owulacje wlasnie w weekend. Ale jest juz- oczywiście teoretycznie- 10 dzien po owulacji i dzis rano robilam test i nic...jedna kreska. Juz nie wiem co mam myslec. Myslalam ze sie uda. Moze powinnam zrobic monitoring cyklu zeby sie przekonac czy wszystko w porzadku...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2013, 17:40
-
u mnie chyba dzisiaj jest TEN dzień mam ból w dole brzucha jak na @ tylko słabszy, czuję jajniki... jestem prawie pewna jakiś czas temu w poradach ovu pod wykresem było napisane, że jeśli czujemy tzw. ból owulacyjny to prawdopodobnie następuje to w momencie pęknięcia pęcherzyka... ale czy to jest prawda to nie wiem, mam nadzieję, że tak bo wczoraj było i dziś też planuję
-
Ja do tej pory nie zwracala uwagi na bole w brzuchu , zawsze myslalam ze to wyrostek W tym cyklu pierwszy raz zaczelam mierzyc temperature i pewnego pieknego dnia siedzac z Kalitria na tarasie w pracy mowie ze alc oj aj jak boli w jajniki dziwnie ciagnelo jajnik w dol tak przez kilka chwil i potem przestalo. Nastepnego dnia ovi pokazalo owulacje
Złota lubi tę wiadomość
-
Ja też nigdy nie miałam bółu owulacyjnego(albo nie zwracałam na to uwagi),ale w ostatnim cyklu po ziółkach i lekach chyba poczułam taki lekki we wtorek,a w środe byłam na monitoringu i dr.powiedziała,że jest ciałko żółte i że prawdopodobnie we wtorek była owulka(choć ovu wyznaczył na niedziele,ale tempki mierzone w zblizonych godzinach).
-
Witam! Ja w zeszlym cyklu (to byl 14 dzien) odczuwalam bol w dole brzucha caly dzien, klulo, ciagnelo, cmilo, takie dziwne uczucie. Ale sama nie wiem czy to wlasnie na owulacje, bo nigdy czegos takiego nie czulam. Dzis jest ostani dzien @ i w tym cyklu sie okaze, czy bol sie powtorzy. Z jednej strony chcialabym, bo bym wiedziala kiedy mam owulacje, ale z drugiej, jejku bol jest tak silny, ze nawet nie mysle o 'staraniu sie' o dzidzie w ten dzien..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie, nic nie biorę właśnie. Brzuch mi sie troszkę powiększył, tak jak przy owulacji a to kurcze dopiero 5 dzień cyklu, jeszcze mam plamienia po okresie i tak się martwię co jest grane.Boję się, że mógł mi któryś pęcherzyk nie pęknąć w tamtym cyklu i został i dlatego tak boli. Dziwne to...
fokusik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczynki a u mnie znowu bardzo mocne bóle jajników, już sama nie wiem czy miałam ta owulację, czy dopiero będę miała. Dopiero od ok 3 dni mam typowo płodny śluz, jajniki bolą bardzo, dzisiaj to ledwo siedzę, piersi mi się powiększyły. Nie mierzę niestety tempki bo sobie odpuściłam, nie chcę się stresować niepotrzebnie, testów owulacyjnych też nie robiłam, więc ciężko mi określić czy już po czy dopiero przed.
Czy Wy też tak macie, że po owulacji powiększają Wam się piersi? chyba, że już w trakcie? jak to u Was jest??? -
Ja chyba w dwóch cyklach miałam tak ze w dzien bólu owulacyjnego, tego największego gdzie chodzić nie mogłam wieczorem tak mnie sutki bolaly ze szok. Istna tragedia haha.. Na drugi dzien chyba przestalybczy jakoś tak
Wydawać by sie mogło ze właśnie wtedy miałam owulacje, bo bol owulacyjny i sutki, a tu dupa blada w ciazy nie jestem -
nick nieaktualny