Ból owulacyjny
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dziewczyny mam co cykl ładną, naturalną owulacje (chodzę na monitoring) ostatnio po clo zrobił mi się torbiel (clo z uwagi na przygotowanie do inseminacji). No i torbiel pękła, w kolejnym cyklu nie było owu, żadnego pęcherzyka, nie urosło nic - a ból owulacyjny identyczny i w tym samym czasie, co zwyczajowo owulacja. Śluz też płodny. Także chyba nie ma co sugerować się bólem i innymi objawawami, bo nasz organizm i tak robi sobie co chce.
-
cześć Dziewczyny!!
może któraś z Was też tak ma. Odkąd wcinam nieopkalanek, owulacja się pojawia co miesiąc elegancko. Jak wiadomo owulka raz z lewego raz z prawego jajnika, to dlaczego ja mam zawsze ból tylko prawego jajnika?? Tak jakby lewy wogóle był nieczynny. I tak miesiac w miesiac.... -
Wonderwall wrote:jak rozpoznać ból owulacyjny? drugi dzień coś mnie lekko 'rwie' po jednej stronie i się zastanawiam czy to jest to? dodam, że wczoraj miałam test owulacyjny dodatni.Frida
PCO
Hyperprolaktynemia czynnościowa
Hipoglikemia reaktywna -
agulka0629 wrote:cześć Dziewczyny!!
może któraś z Was też tak ma. Odkąd wcinam nieopkalanek, owulacja się pojawia co miesiąc elegancko. Jak wiadomo owulka raz z lewego raz z prawego jajnika, to dlaczego ja mam zawsze ból tylko prawego jajnika?? Tak jakby lewy wogóle był nieczynny. I tak miesiac w miesiac....Frida
PCO
Hyperprolaktynemia czynnościowa
Hipoglikemia reaktywna -
Fridakahlo ma racje, owulacja moze przez kilka miesiecy z rzedu wystepowac w jednym jajniku.
ja w tym cyklu zaczelam brac castagnus, witamine b6 i olej z wiesiołka i po raz pierwszy w zyciu (a przynajmniej odkad staram sie o dziecko i oberwuje swoje cykle) doswiadczam własnie bolow jajnika. Dzis test owu wyszedł pozytywny i bol jajnika jest intensywny chociaz juz od 3-4 dni go czuję...
-
nick nieaktualnyDziewczyny może to Wam da jakąś wskazówkę.
Ja miałam ból jajników co cykl przez dwa dni (na zmianę). Trzeciego dnia czułam taki rozpierający ból, nie ból, ciężko to nazwać, w podbrzuszu i wydaje mi się, że właśnie wtedy była owulacja. Nie mam potwierdzonej monitoringiem, ale usg ciążowe tak oblicza wiek płodu.
Co dziwne, zawsze po owulacji nadal bolały mnie jajniki - na zmianę. A w cyklu ciążowym kompletnie ucichły i prawdę mówiąc myślałam, że do owulacji nie dosżło, bo i ten śluz płodny był marny, a zawsze mnie zalewało. -
U mnie wlasnie w tym cyklu po owulacji bolaly mnie jajniki na zmiane, choć ból był mniej nasilony niz w trakcie owulacji a wczoraj czułam jakies delikatne skorczo-ukłucia w okolicach podbrzusza i zaczely mnie bolec cycki... cos czuje ze @ nadciąga...
-