X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ból owulacyjny
Odpowiedz

Ból owulacyjny

Oceń ten wątek:
  • karola387 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam progest jak zaczal sie bol i nie bylo jeszcze owu wiec chyba taki moj urok ze bol jest przed o to kilka dni ;/

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 dni mam bol jajnika, sluz wodnisty, trochę rosciagliwy ale bardziej mleczny i testy owu negatywne...:/

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • Moniczka1984 Znajoma

Wysłany: 30 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Odkąd pamietam cały czas bolaly mnie jajniki przy owulacji a w tym miesiącu nic a nic tylko śluzu było dużo i nasuwa mi się pytanie czy wystąpiła owulacja dodam ze drugi cykl jestem na clo.

• Fridakahlo Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei bol owulavyjny jest taki silny, ze nie mam sily sie ruszyc. Niestety mam bardzo rzadko owulacje :(

Frida

PCO
    Hyperprolaktynemia czynnościowa
    Hipoglikemia reaktywna
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny mam co cykl ładną, naturalną owulacje (chodzę na monitoring) ostatnio po clo zrobił mi się torbiel (clo z uwagi na przygotowanie do inseminacji). No i torbiel pękła, w kolejnym cyklu nie było owu, żadnego pęcherzyka, nie urosło nic - a ból owulacyjny identyczny i w tym samym czasie, co zwyczajowo owulacja. Śluz też płodny. Także chyba nie ma co sugerować się bólem i innymi objawawami, bo nasz organizm i tak robi sobie co chce.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak rozpoznać ból owulacyjny? drugi dzień coś mnie lekko 'rwie' po jednej stronie i się zastanawiam czy to jest to? dodam, że wczoraj miałam test owulacyjny dodatni.

• agulka0629 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny!!
    może któraś z Was też tak ma. Odkąd wcinam nieopkalanek, owulacja się pojawia co miesiąc elegancko. Jak wiadomo owulka raz z lewego raz z prawego jajnika, to dlaczego ja mam zawsze ból tylko prawego jajnika?? Tak jakby lewy wogóle był nieczynny. I tak miesiac w miesiac....

• Fridakahlo Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:
    jak rozpoznać ból owulacyjny? drugi dzień coś mnie lekko 'rwie' po jednej stronie i się zastanawiam czy to jest to? dodam, że wczoraj miałam test owulacyjny dodatni.
    Bol owulacyjny jest rozny i kazda z nas inaczrj go odczuwa a inne nie odczuwaja nic. Najlepiej obserwowac swoje cialo. Wydaje mi sie, ze klucie jak najbardziej moze wskazywac owulacje ;) jesli test byl rowniez pizytywny to masz pewnosc.

Frida

PCO
    Hipoglikemia reaktywna
  • Fridakahlo Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulka0629 wrote:
    cześć Dziewczyny!!
    może któraś z Was też tak ma. Odkąd wcinam nieopkalanek, owulacja się pojawia co miesiąc elegancko. Jak wiadomo owulka raz z lewego raz z prawego jajnika, to dlaczego ja mam zawsze ból tylko prawego jajnika?? Tak jakby lewy wogóle był nieczynny. I tak miesiac w miesiac....
    Owulacja niekoniecznie musi byc naprzemienna wiec moze czesciej masz z prawego? Najlepiej zapytaj swoja pania ginekolog ;)

Frida

PCO
    Hipoglikemia reaktywna
  • hehyna Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fridakahlo ma racje, owulacja moze przez kilka miesiecy z rzedu wystepowac w jednym jajniku.

ja w tym cyklu zaczelam brac castagnus, witamine b6 i olej z wiesiołka i po raz pierwszy w zyciu (a przynajmniej odkad staram sie o dziecko i oberwuje swoje cykle) doswiadczam własnie bolow jajnika. Dzis test owu wyszedł pozytywny i bol jajnika jest intensywny chociaz juz od 3-4 dni go czuję...

2e56aae1cc6912e06cab78183e454385.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może to Wam da jakąś wskazówkę.
    Ja miałam ból jajników co cykl przez dwa dni (na zmianę). Trzeciego dnia czułam taki rozpierający ból, nie ból, ciężko to nazwać, w podbrzuszu i wydaje mi się, że właśnie wtedy była owulacja. Nie mam potwierdzonej monitoringiem, ale usg ciążowe tak oblicza wiek płodu.

Co dziwne, zawsze po owulacji nadal bolały mnie jajniki - na zmianę. A w cyklu ciążowym kompletnie ucichły i prawdę mówiąc myślałam, że do owulacji nie dosżło, bo i ten śluz płodny był marny, a zawsze mnie zalewało.

• hehyna Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wlasnie w tym cyklu po owulacji bolaly mnie jajniki na zmiane, choć ból był mniej nasilony niz w trakcie owulacji a wczoraj czułam jakies delikatne skorczo-ukłucia w okolicach podbrzusza i zaczely mnie bolec cycki... cos czuje ze @ nadciąga...

2e56aae1cc6912e06cab78183e454385.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ