Ból owulacyjny -kiedy??
-
Ja mogę powiedzieć jak jest u mnie - na podstawie monitoringu cyklu. Mam owu w 18 dc,od 14dc mam bóle owulacyjne, w 16 dc są juz dość mocne i trwają 2-3dni. Jak byłam niedawno no.monitoringu,to byłam pewna,że już po owu,bo dzień wcześniej bardzo bolał mnie brzuch, a na usg pęcherzyk był nadal.
Natalia DRP lubi tę wiadomość
MamaChlopcow
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a u mnie jest tak, że ból trwa dosłownie 3-4 godziny (ale za to jest mega odczuwalny promieniuje aż do piersi i nie da się go pomylić z żadnym innym). Dokladnie 15 dnia od dnia tego bólu następuje okres. Ma to miejsce w każdym cyklu na podstawie tego bolu mogę dokladnie powiedzieć kiedy dostanę okresu i zawsze tak jest. Czy w takim razie ten ból to owulacja? W tym miesiącu w czwartek 13.12 dostalam tego bolu ok 15 i o 19 byl stosunek. Czy jest szansa zajścia w ciążę? W poprzednich cyklach kochaliśmy się dzien przed bólem albo dzien po i bez efektow, w tym miesiacu wstrzelilismy sie dokladnie w ten dzien i to kilka godzin po wystapieniu bolu.
-
Dodam jeszcze, że spodziewany termin miesiaczki to 28.12 i chcialam 23.12 zrobic test zeby sprawdzic czy swieta beda juz w dwupaku Mysliscie ze jest sens? Czuje sie troche inaczej, jestem znuzona, bola mnie piersi i nie mam apetytu ale moze sobie tylko wkrecam bo to chyab za wczesnie na objawy
-
nick nieaktualny
-
Odkopię stary temat może pojawią się jakieś nowe opinie Kiedy odczuwacie ból owulacyjny? Przed, w trakcie czy po? U mnie w tym cyklu w 13 dc odczuwałam straszny ból prawego jajnika, utrudniający funkcjonowanie, nawet siadanie sprawiało ból obstawiam, że owulacja była właśnie wtedy, co potwierdzały również inne objawy. Wczoraj ovufriend wyznaczyło mi owulację właśnie na 13dc, dzisiaj przesunęło na 14 dc. Pogubiłam się już. Wiem, że ten ból może pojawiać się w różnych momentach i nigdy nie ma pewności kiedy występuje ale jestem ciekawa jak to jest u was
-
U mnie ostatnio doszło do pęknięcia kiedy pęcherzyk miał 24 mm, było to w 12dc, wtedy też czułam najmocniejszy ból. Wcześniej nie wiem jak było, bo był to mój pierwszy monitoring.
PCOS
Starania - 01.2019
Czerwiec 2019 - usunięty polip trzonu macicy
1 cs z letrozolem ovu 12 dc
11.2019 - ciąża biochemiczna
2 cs z letrozolem ovu 15 dc
5.12 II 🙏❤️
"I wzywaj mnie w dniu niedoli, ja cię wybawie a ty Mnie uwielbisz" Ps. 50:15 -