X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ból piersi w czasie owulacji
Odpowiedz

Ból piersi w czasie owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maryśka :) Debiutantka

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy temat był już poruszany. Ale proszę o odp. czy podczas owulacji normalne jest że piersi bolą i puchną? Bo ja teraz pierwszy raz w życiu dzięki mojemu lekarzowi miałam owulację i nie wiem czy to dobry objaw

• Karolcia89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze w te dni nabrzmiałe i obolałe piersi i niestety również inne nieprzyjemne objawy, ale na pytanie czy jest to dobry objaw to Ci nie odpowiem, bo sama szukam odpowiedzi

05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

Obniżone białko Z
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze w okolicach owulacji mam powiększone i mega wrażliwe piersi, potem częściowo wracają do normy ale lekko wrażliwe mam aż do okresu.
    Zawsze tak miałam, ale w sumie nie wiem czy to dobrze czy źle ;)

• Kaga Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 12:42

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem normalny objaw. Wynik skoku progesteronu. Spadający może (ale nie musi) tuż przed @ powodować że piersi są bardziej "zwiotczałe" takie puste.
    Ale z drugiej strony progesteron który bardzo szybko i nieprawidłowo spada (niedomoga lutealna) może powodować objawy podobne do ciążowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 11:52

Kaga lubi tę wiadomość

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ