X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ból sutków, czy zbliża się owulacja ?
Odpowiedz

Ból sutków, czy zbliża się owulacja ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 2 dni bolą mnie sutki. Od 3 dni mam też straszliwie dużo śluzu wodnisto- rozciągliwego, czasami mleczny wodnisty.
    Nie pamiętam kiedy miałam go aż tak dużo, zazwyczaj mi go brakowało.
    Temperatura na niskim poziomie, ale test owu negatywny.
    Czy test może się mylić ?
    Móje ostatnio robione LH (w styczniu-wiem, dawno ) wynosi 24.24mIU/ml, przy granicy 2-13 mIU/ml . Czy test owu może się mylić , pomimo, że natura robi swoje?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bol sutkow w 1szej fazie cyklu jest powodowany wzrostem estrogenow w organizmie i niestety nie jest to wyznacznikiem czy ovu bedzie niestety
    Oczywiscie ,ze testy moga sie mylic to w koncu tylko testy przeciez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 20:44

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam tak pierwszy raz, więc dlatego pytam, bo chyba nawet nigdy nie miałam owulki

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test owulacyjny może się mylić. U mnie był negatywny, a na monitoringu owulacja była. W tym miesiącu wiem, że mam cykl bezowulacyjny, a test wyszedł książkowo wręcz pozytywny, więc nie do końca są te testy wiarygodne. Życzę powodzenia!!! :)

respondeca lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Co do testów owulacyjnych to mi też nigdy nie wychodzą. Pytałam o to doktorki. Powiedziała, że testy mają to do siebie (zwłaszcza te sikacze), że trzeba je robić przy większym zagęszczeniu moczu. To znaczy najlepiej na 3 godziny przed nic nie pić. Ewentualnie robić je rano. Wtedy wynik jest najbardziej wiarygodny. :) Czyli zasada robienia testów owulacyjnych jest taka jak przy ciążowych.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ