X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację brak owu?
Odpowiedz

brak owu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • askabadaha89 Znajoma

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/933a9d25eb7f347cb756f40301073d30 Witam przedstawiam moj wykres. to moj pierwszy wykres na ovufrie. Na wykresie dwa razy, raz w dzień kiedy zrobilam test ovu, pokazalo przerwywana linią, ze to ten dzien, awczesniej, ze w innym ,teraz zas pisza, ze nie ma potwierdzenie owulacji:( dodam, ze dwa miesiace temu badalam progesteron i byl on zbyt niski

askabadaha89
  • Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska a jak mierzysz tę temperaturę ? o stałych porach ?

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • askabadaha89 Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2013, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, raz zdarzyło misie jedynie zmierzyc o 7, bo zaspałam, a tak zawsze mierzę o 6, 5,55 lub raz o 5,45

askabadaha89
  • Malinka1666 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIAŁAM PODOBNIE....
    Nie przejmuj się, obserwuj kolejne cykle ;)
    ja kupiłam testy owulacyjne, bo nie dałam rady sama ustalić terminu owulacji..

3jgxdqk3tpeg372z.png
  • Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz patrzę i widzę ,że owu u Ciebie została wykryta w 14 dniu.
    Ja też tutaj dopiero zaczynam, wczesniej obserwacje notowałam w kalendarzyku ale tu widać wszystko o niebo lepiej. Kilka cykli i będziemy świetnie wiedzieć co i jak zachodzi w naszym organiźmie :)

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jak to jest...? Zrobiłam sobie test owulacyjny w 13 dc i wyszedł pozytywnie (w 15 dc negatywny). Ovufriend wyznaczył mi owu na 14 dc. Jednakże nie zauważyłam u siebie śluzu płodnego (może przez to, że przez 3 dni miałam plamienie?) Temperatura też jakoś nie jest za wysoka. Czy możliwe, że owu nie było? Do zilustrowania problemu wklejam link. Pozdrawiam :)

https://ovufriend.pl/graph/9d52efbb4c2cf1e951c77012b52c8642

• misia00 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxXx wrote:
    Hej dziewczyny! Jak to jest...? Zrobiłam sobie test owulacyjny w 13 dc i wyszedł pozytywnie (w 15 dc negatywny). Ovufriend wyznaczył mi owu na 14 dc. Jednakże nie zauważyłam u siebie śluzu płodnego (może przez to, że przez 3 dni miałam plamienie?) Temperatura też jakoś nie jest za wysoka. Czy możliwe, że owu nie było? Do zilustrowania problemu wklejam link. Pozdrawiam :)

https://ovufriend.pl/graph/9d52efbb4c2cf1e951c77012b52c8642

XxXx mysle,ze nie ma powodu do niepokoju i ovu wyznaczylo Ci owulacje prawidlowo :) Plamienia okoloowulacyjne zdarzaja sie u wielu kobiet i trwaja od 1 do 3 dni.Co do temperatury to powinna byc ona wyzsza od temeratur sprzed owulacji o przynajmniej 0,2 st. C i tak jest u Ciebie :)

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Powiem szczerze, że temp trochę mnie zaniepokoiła, bo w poprzednim cyklu (po owu) miałam 36,7-37,0 i miałam wielką nadzieję, że już się udało... no cóż. Trzeba dalej pracować. Dzięki :)

• misia00 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co kochana,trzymam kciuki i zycze zielonej kropeczki :)

kjmnzbmhvsv5f1xk.png

201509116847.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ