X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Brak owulacji a krwiodawstwo
Odpowiedz

Brak owulacji a krwiodawstwo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alinka Koleżanka

Wysłany: 6 października 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy oddanie krwi może zatrzymać owulację? Jestem honorowym dawca krwi , po oddaniu krwi u ginekologa okazało się ze nie mam pęcherzyka dominującego , gdzie mc wcześniej wszystko było ok. Czy może mieć to związek z oddaniem krwi ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie, ale wszystko może się zdarzyć;) to drugi monitoring? Masz regularne cykle? Owulacje może zatrzymać Ci stres, wysoka prolaktyna itp.

• Alinka Koleżanka

Wysłany: 6 października 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak drugi, cykle mam od 6 Mcy 29-33 dni. Wcześniej stosowałam antykoncepcję hormonalną przez długi okres czasu …

Kolonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może owulacja Ci się przesunela, czasami nie w każdym cyklu występuje. Chyba najlepiej zbadać prolaktyne i TSH, i zacząć obserwować sluz, temp. Można wspomóc się testami owulacyjnymi:) tu na forum jest wiele informacji jak wspomóc owulacje. Porozmawiaj z lekarzem, może warto na czas starań odłożyć oddawanie krwi, że względu na zelazo itp. :)

• Alinka Koleżanka

Wysłany: 7 października 2021, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh wynosi u mnie 2,577 i chyba muszę zbić a prolaktynę będę robić w 3 dniu cyklu. Na ten moment biorę Ovarin ale chyba przerzucę się na inofolic …

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH masz na wysokie, zrób prolaktyne i z wynikami najlepiej do endokrynologa ginekologa:) TSH powinno być najlepiej koło 1. A prolaktyna w różnych stanach może wzrastać.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ