X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Brak owulacji a krwiodawstwo
Odpowiedz

Brak owulacji a krwiodawstwo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alinka Koleżanka

Wysłany: 6 października 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy oddanie krwi może zatrzymać owulację? Jestem honorowym dawca krwi , po oddaniu krwi u ginekologa okazało się ze nie mam pęcherzyka dominującego , gdzie mc wcześniej wszystko było ok. Czy może mieć to związek z oddaniem krwi ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie, ale wszystko może się zdarzyć;) to drugi monitoring? Masz regularne cykle? Owulacje może zatrzymać Ci stres, wysoka prolaktyna itp.

• Alinka Koleżanka

Wysłany: 6 października 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak drugi, cykle mam od 6 Mcy 29-33 dni. Wcześniej stosowałam antykoncepcję hormonalną przez długi okres czasu …

Kolonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może owulacja Ci się przesunela, czasami nie w każdym cyklu występuje. Chyba najlepiej zbadać prolaktyne i TSH, i zacząć obserwować sluz, temp. Można wspomóc się testami owulacyjnymi:) tu na forum jest wiele informacji jak wspomóc owulacje. Porozmawiaj z lekarzem, może warto na czas starań odłożyć oddawanie krwi, że względu na zelazo itp. :)

• Alinka Koleżanka

Wysłany: 7 października 2021, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh wynosi u mnie 2,577 i chyba muszę zbić a prolaktynę będę robić w 3 dniu cyklu. Na ten moment biorę Ovarin ale chyba przerzucę się na inofolic …

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH masz na wysokie, zrób prolaktyne i z wynikami najlepiej do endokrynologa ginekologa:) TSH powinno być najlepiej koło 1. A prolaktyna w różnych stanach może wzrastać.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ