X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Brak owulacji a progesteron
Odpowiedz

Brak owulacji a progesteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Obstawiam że w tym cyklu nie będzie owulacji lub będzie dość późno, ale szkopuł w tym że chciałam w tym miesiącu zrobić sobie badanie progesteronu. Czy w cyklu bezowulacyjnym robi się badanie progesteronu czy będzie miarodajny

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem tak, ponieważ w moim wypadku odkąd odstawiłam antykoncepcje moje cykle są bezowulacyjne mimo że temp wskazuje inaczej. Jak nie wiadomo co z owulacją to robi się 7 dni przed okresem. jeśli martwi cię czas starania o dzidzię to zrób sobie od razu najbardziej podstawowe badania czyli prolaktyna progesteron i TSH. Koszt ok 80 zł ale za to mniej nurtują cie pytania o stan twojego zdrowia i czasu oczekiwania na dzidzię;)

Marta8880 lubi tę wiadomość

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ślicznie, reszta badań już zrobiona i zostało tylko badanie progesteronu. Niestety wcześniejsze wyniki nie są zbyt dobre wiec po nowym roku endokrynolog i konkretniejsze kroki w staraniu o dzidzię. Ale mimo wszystko jestem dobrej myśli i pozytywnie nastawiona, tak pragnę dziecka że nic nie stanie mi na przeszkodzie i nic mnie nie zdołuję :)

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złe wyniki hormonów to nie tragedia:) dobry endokrynolog szybko zapanuje nad niesfornymi hormonami. Może powinnaś powtórzyć badania za jakiś czas. Jeśli nie pękają Ci pęcherzyki może spróbuj Inofem tańszą wersję infoliku, mi nie pomogło ale mój gin twierdzi że po 4 miesiącach pacjentki zachodziły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 22:14

Marta8880 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ