Brak owulacji a progesteron
-
Cześć dziewczyny
Obstawiam że w tym cyklu nie będzie owulacji lub będzie dość późno, ale szkopuł w tym że chciałam w tym miesiącu zrobić sobie badanie progesteronu. Czy w cyklu bezowulacyjnym robi się badanie progesteronu czy będzie miarodajny[/url] -
nick nieaktualnyMoim zdaniem tak, ponieważ w moim wypadku odkąd odstawiłam antykoncepcje moje cykle są bezowulacyjne mimo że temp wskazuje inaczej. Jak nie wiadomo co z owulacją to robi się 7 dni przed okresem. jeśli martwi cię czas starania o dzidzię to zrób sobie od razu najbardziej podstawowe badania czyli prolaktyna progesteron i TSH. Koszt ok 80 zł ale za to mniej nurtują cie pytania o stan twojego zdrowia i czasu oczekiwania na dzidzię
Marta8880 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję ślicznie, reszta badań już zrobiona i zostało tylko badanie progesteronu. Niestety wcześniejsze wyniki nie są zbyt dobre wiec po nowym roku endokrynolog i konkretniejsze kroki w staraniu o dzidzię. Ale mimo wszystko jestem dobrej myśli i pozytywnie nastawiona, tak pragnę dziecka że nic nie stanie mi na przeszkodzie i nic mnie nie zdołuję[/url]
-
nick nieaktualnyZłe wyniki hormonów to nie tragedia:) dobry endokrynolog szybko zapanuje nad niesfornymi hormonami. Może powinnaś powtórzyć badania za jakiś czas. Jeśli nie pękają Ci pęcherzyki może spróbuj Inofem tańszą wersję infoliku, mi nie pomogło ale mój gin twierdzi że po 4 miesiącach pacjentki zachodziły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 22:14
Marta8880 lubi tę wiadomość
-