Bram owulacji
-
Hej wszystkim. Ja z mężem staramy sie o dziecko i okazalo sie ze nie mam owulacji i wyszło że choruje na tarczycy cukrzyce i mam policystyczne jajniki do ginekologa chodzę narazie robi wszystkie badania krwi . I wstępnie było mówione o stymulacji i chciała bym się od was dowiedzieć jak to u was wyglądało taka stymulacja i za ktorm razem sie wam udało zdaję sobie sprawę że u każdej wychodz inaczej ale orientacyjnie chciała bym wiedzieć
-
Mellonaa wrote:Hej wszystkim. Ja z mężem staramy sie o dziecko i okazalo sie ze nie mam owulacji i wyszło że choruje na tarczycy cukrzyce i mam policystyczne jajniki do ginekologa chodzę narazie robi wszystkie badania krwi . I wstępnie było mówione o stymulacji i chciała bym się od was dowiedzieć jak to u was wyglądało taka stymulacja i za ktorm razem sie wam udało zdaję sobie sprawę że u każdej wychodz inaczej ale orientacyjnie chciała bym wiedzieć
Najpierw dostałam Clostilbegyt musiałam brać 3 cykle aby lekarz ocenił jak działa. Nie działał w ogóle. Potem dostałam Aromek, coś tam niby urosło. Ale nie tak jak powinno. Wiec skończyłam na gonatropinach jak do ivf i tu już pecherzyki pięknie rosly, estradiol LH i progesteron. Dostałam coś na pęknięcie. Bo tez mi pecherzyki nie pękają.
W drugim cyklu byłam w ciąży ale ja straciłam. Później zrobiliśmy inseminacje i za drugim podejściem byłam w ciąży. Dziś staramy się o kolejne.2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2025 - IVF
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
📍 Hashimoto, niedoczynność
📍 PAI- 1 homo
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3 % -
drSylwia wrote:Też mam cykle bezowulacyjne, jak dostałam Clostibegyt to zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu, ale ją straciłam.
Po poronieniu znowu dostałam Clostibegyt, narazie pierwszy cykl, ale jest bezowulacyjny.2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2025 - IVF
👩🏻
📍 PAI- 1 homo
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3 % -
drSylwia wrote:Skoro zaszlma w ciążę w pierwszym cyklu stosowania to chyba oczywiste, że działa. Ale wtedy nie miałam monitoringu.
Mój lekarz uważa, że badanie progesteronu, żeby sprawdzić czy była owulka to naciąganie pacjentki i strata pieniędzy, powiedział, żeby lepiej wydać na dobre wino 😀
Teraz w 17dc miałam pęcherzyk 14,4mm więc cykl prawdopodobnie będzie bezowulacyjny, a w przyszłym cyklu mam przyjść na monitoring w 15 i 17 DC.
Nie o takie badania pytałam 😃 estradiol LH i progesteron robione np 9-12 dnia cyklu aby sprawdzić kiedy idealnie będzie owulacja i czy pecherzyki w ogóle rosną. Czy może za mała dawka stymulacji była. Na podstawie samego pęcherzyka nie da się potwierdzić czy cykl będzie bezowulacyjny. Potrzebna jest krew. Skoro w 17 dniu cyklu masz tak mały pęcherzyk najprawdopodobniej potrzebujesz zwiększenia dawki bądź dołożenia innego leku. Owulacje możesz mieć i 50 dnia. Ważne jak Cię wystymuluja.
I dochodzi sprawa starty, niestety jazdy organizm inaczej się regeneruje. Ja musiałam wziąć np tabsy aby wyciszyć jajniki po stracie. W drugim cyklu już byłam w ciąży.
A co do badania progesteronu 7 dni po, w przypadku osób takich jak ja z niedomoga jest to obowiązek bo przez to mogłam stracić dziecko. Wystarczyło dołożyć więcej leków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2022, 11:15
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2025 - IVF
👩🏻
📍 PAI- 1 homo
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3 % -
Cześć 😊
Mam do sprzedania tabletki Clostilbegyt na owulację w dobrej cenie, zakupione w marcu br. Jeżeli ktoś ma przepisane, to zapraszam do kontaktu. Jestem już w ciąży i ich nie potrzebuję. Szczegóły ustalimy na priv. Odbiór osobisty Kraków. Pozdrawiam -