Choroba, a owulka.
-
Ano własnie mam takie pytanko, zwykle mam owulke koło 15stego dnia cyklu, zawsze 12 już widać lekką kreseczkę na testach. Dzisiaj mam 13 dzień cyklu, a po kreseczce ani śladu i śluzu też zero. Od tygodnia mam zapalenie ucha i ogólne przeziębienie i przyjmuje leki. Czy takie leczenie może opóźnić owulkę? Zgłupiałam, bo w teorii od 17dnia mam zażywać luteinę, ale co jeśli przez chorobę totalnie mi się przesunie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 00:22
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Hej
Przyłączam się do tematu - bo u mnie chyba podobnie ;/
tempka szaleje .. testy negatywne a owulka dwa razy mialam 16dc eszt to 18-20 dc - dzis mam 22 dc .. sluz lepki tempka poszla nagle w dól szyjka opadła i zamknieta ..nawet detektor pokazuje ze nie plodny
od 6dc do dzis w sumie chora ... ale bez temp ehh chyba dam spokoj z tym cyklem tylko nie wiem czy juz wziasc lutke -
nick nieaktualny
-
U mnie chyba sie odblokowalo 25 dc test owu wrescie pozytywny ale zobaczymy bo przeciez test to nie gwarancja
najpozniej owulke mialam w 20dcUnlike lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej;) jestem tutaj nowa:) dopiero zaczęliśmy z mężem starać się o dzidziusia. U mnie od zawsze miesiączka była nieregularna, mój lekarz kazał mi obserwować mój organizm, mierzyć temperaturę, robić testy owulacyjne. Więc jak zalecił tak robię. Średni czas mojego cyklu to 32 dni, więc wykres pokazał, że owulacje powinnam mieć 17 do 21 dzień cyklu, teraz jestem w 19 dniu cyklu, test owulacyjny wyszedł negatywnie. Oczywiście nie dziwi mnie to bo u mnie nigdy nie wiadomo, ale zastanawiam się czy to, że jestem trochę przeziębiona może tez mieć wpływ na owulację. Wieczorem zażywałam polopirynę bo strasznie bolały mnie mięśnie i była słaba. Żadnych innych leków nie brałam. Powiem szczerze, że jestem zielona jeśli chodzi o takie sprawy, wcześniej nie obserwowałam tak mojego organizmu, zawsze miesiączka była nieregularna, a ostatnio odzwyczaiłam się od tego ponieważ przez ponad rok ożywałam plastrów hormonalnych.
-
Ania_84 wrote:U mnie chyba sie odblokowalo 25 dc test owu wrescie pozytywny ale zobaczymy bo przeciez test to nie gwarancja
najpozniej owulke mialam w 20dc
Potwierdzam u mnie dziś pojawił się śluz, zwykle owulke miałam max.15dc, dziś mam już 19sty -