chorowanie a owulacja
-
To jest nasz pierwszy miesiąc starania o potomstwo ale wydaje mi się że straciłam swoją szansę. Cykl mam regularny, występujący co 30 dni. Ostatni zaczął się 10 marca. Wczoraj, tj. 25 marca prawdopodobnie miałam owulację, jednakże od 14 marca przyjmowałam antybiotyk sumamed wraz z osłonką i flavamedem. Było ok lecz od wtorku dopadło mnie znowu i chcąc szybko zbić wysoką gorączkę (powyżej 38) która wracała kilkakrotnie nałykałam się kilkakrotnie tabcinu, apapu forte i acodinu z powodu kaszlu. Czy to diametralnie zniweczyło moje plany na poczęcie?
-
Hejka!
ja powiem z własnego doświadczenia, że antybiotyk wydłuża mi cykl i przesuwa owulacje. W poprzednim miesiącu brałam dosyć mocny antybiotyk na samym początku cyklu przez tydzień. Cały cykl przedłużył mi się o 5 dni (mój standard to ok 26 dni ) a owulacja wystąpiła w 17tym dniu (tak mówi skok temperatury), czyli dosyć późno. Szczegół, że już miałam nadzieję że okres nie przyjdzie a on się tylko spóźnił...
W każdym razie ja bym jeszcze działała na twoim miejscu, bo wg mnie szansa jest jeszcze.
POWODZENIA! -
nick nieaktualny
-