Forum W oczekiwaniu na owulację Clostilbegyt a owulacja
Odpowiedz

Clostilbegyt a owulacja

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • stokrotka2017 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 5 lutego 2018, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę was o szybką odpowiedź :)
    Moje miesiączki nie są regularne i nie wiadomo do końca jaka jest tego przyczyna. Podobno może to być PCOS
    3 mce brałam clostilbegyt i owulacja zawsze była 14 dc. W tym miesiącu już bez clo owulacja wystąpiła 17 dc sama z siebie. Wyliczyłam sobie teraz ze następna owulacja jeśli będzie tego 17ego to wypadnie w środku tygodnia. Męża mam teraz cały miesiąc tylko na weekendy. Jak myślicie czy mogę wziąć to clo tylko w tym miesiącu po miesięcznej przerwie (zostalo mi 5 tabletek) by mieć pewność że szybciej będzie owulacja i będzie wtedy w weekend kiedy będzie mąż. Czy nie kombinować i uznać że cykl jest stracony bo 3 dni przed owulacja to ciężko będzie o jakiekolwiek szanse.

    stokrotka2017
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6487 3743

    Wysłany: 5 lutego 2018, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kombinuj z hormonami na własną rękę. Też jestem na clo. U mnie niestety owulacji nie było, ale powiem Ci jak twoja występuje naturalnie to zostaw to jak jest. Może się okazać że będzie wcześniej może później i akurat trafisz. Hormony to nie zabawka

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie maleństwo
  • Ewelina92 Autorytet
    Postów: 664 404

    Wysłany: 5 lutego 2018, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej nie kombinować. Ja brałam CLO dwa cykle. W pierwszym owulka była w 14 dniu, a w drugim cyklu był cyrk, bo trwał tylko 16 dni... ciąży jak nie było tak nie ma :/ teraz przerzuciłam się na mleczko pszczele ;)

    Multiwitamina lubi tę wiadomość

    Synek ❤️

    ex2b3e5e83c3bu23.png

    11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6487 3743

    Wysłany: 5 lutego 2018, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo właśnie czy możesz mi coś więcej napisać? Ja teraz po dawce 2x5 zaczelam krwawic wczoraj, 18dc. Dzis tez ale wieczor przeszło w plamienie.. z lekazem ske widze w czwartek i troche swiruje. Czy to okres czy między cykliczne. Jak byś mogła napisać jak to u Ciebie wyglądało?

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie maleństwo
  • Ewelina92 Autorytet
    Postów: 664 404

    Wysłany: 6 lutego 2018, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Ooo właśnie czy możesz mi coś więcej napisać? Ja teraz po dawce 2x5 zaczelam krwawic wczoraj, 18dc. Dzis tez ale wieczor przeszło w plamienie.. z lekazem ske widze w czwartek i troche swiruje. Czy to okres czy między cykliczne. Jak byś mogła napisać jak to u Ciebie wyglądało?

    Ja potraktowałam to jako okres, bo krwawienie trwało 7 dni. Wydaje mi się, że owulację miałam wtedy jeszcze podczas poprzedniego okresu, bo jak zaczęłam mierzyć temp. w 8 dniu to było już po skoku.
    Jeśli u Ciebie bardziej się nie rozkręci @ to chyba można potraktować jako plamienie między cykliczne.
    Będziesz miała monitoring cyklu?

    Synek ❤️

    ex2b3e5e83c3bu23.png

    11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6487 3743

    Wysłany: 6 lutego 2018, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę miała monitoring. U mnie to wygląda troszkę inaczej bo poszło więcej w niedzele i wczoraj do wieczora a dziś właśnie plamienie. Ostatni okres miałam dość skąpy te krwawienie większe bo i podpasek musiałam użyć. Tak mnie trochę nerwy zjadają.
    Ale dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję że lekarz się określi co i jak. Ja właśnie nie mam owulacji.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 08:25

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie maleństwo
  • Paulina_2603 Autorytet
    Postów: 4363 9339

    Wysłany: 6 lutego 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kombinuj na własną rękę. CLO to nie witamina C. Dużą dawkę Ci lekarz przepisał... Dwie tabletki to dużo. Nie każda kobieta też reaguje na CLO. Moja siostra brała przez 6 cykli i nie zadziałało, a ja w pierwszej ciąży w pierwszym cyklu zaskoczyłam, a w drugiej w trzecim. Możesz pomyśleć o naturalnej stymulacji - Dong Quai.

    17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Ineez Znajoma
    Postów: 28 34

    Wysłany: 19 lutego 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także biorę CLO już 6 miesięcy i nadal nic...

    02.2016 poronienie,łyżeczkowanie, ciężkie zapalenie endometrium,7 tc.
    06 2018 ciąża pozamaciczna, krwotok,usunięty lewy jajowód.
    Starania:Clo, Metformax, Ovitrelle, Luteina,suplementy
    mhsv2n0a5gmpx6qp.png
    3jgxs65g64tsk07k.png
  • as88 Znajoma
    Postów: 18 0

    Wysłany: 24 lutego 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bierzece CLO 2 tabletki przez 5 dni czy 1 tableke?

  • KasiaSz32 Ekspertka
    Postów: 272 63

    Wysłany: 24 lutego 2019, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja brałam Clo od 1 do 5 dc, w 12dc byłam na monitorowaniu i od tego właśnie 12dc pani doktor kazała mi brać przez kolejne 5 dni Clo i nie wiem kiedy mam oczekiwać na owulację

    010ihgqsegoetpqq.png
  • Ptysiu Przyjaciółka
    Postów: 81 46

    Wysłany: 26 lutego 2019, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś po konsultacji niestety od pół roku staramy się z mężem I nic. Dziś miałam monitoring w 13 dc ( cykle 32 ) niestety malutki pecherzyk ... gin zalecił iż w następnym cyklu mam brać od 2-7 pół tabletki clo. Dziewczyny czy któraś z was brała i była poprawa ?

    Pozdrawiam

    Euthyrox 150
    Norvasc 5
    Od 03.2019 clo 1 cykl
    04.2019 clo 2 cykl

    f2w3e6hhsl1g0odr.png
    Starania od 09.2018
  • Ptysiu Przyjaciółka
    Postów: 81 46

    Wysłany: 26 lutego 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy to prawda że większość ciąż po clo to ciążę mnogie ?

    Euthyrox 150
    Norvasc 5
    Od 03.2019 clo 1 cykl
    04.2019 clo 2 cykl

    f2w3e6hhsl1g0odr.png
    Starania od 09.2018
  • Crikietka Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 26 lutego 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was brala clostybeghyt tylko przez 3 dni po 1 tabletce? ja ten cykl mam stymulowany mialam brac przez 5 dni, dzisiaj lekarz robil mi usg pzrez brzuch wiec dziwnie i powiedzial ze sa 2 pecherzyki i ze mam odstawic clostybeghyt. dzisiaj jest 5 dzien cyklu... i nie wiem czy go sluchac, czy moze jeszcze brac przez 2 dni zeby zwiekszyc szanse?! pomozcie

  • KasiaSz32 Ekspertka
    Postów: 272 63

    Wysłany: 27 lutego 2019, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam od 1-5 dnia cyklu. I poszłam w 12 dc i był pęcherzyk 14mm i pani doktor kazała mi brać jeszcze przez 5 dni i pęcherzyk urósł idealnie i czekamy aż pęknie. Jeżeli do piątku nie pęknie sam idę na zastrzyk :-)

    010ihgqsegoetpqq.png
  • Frufru Autorytet
    Postów: 1179 928

    Wysłany: 27 lutego 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysiu wrote:
    I czy to prawda że większość ciąż po clo to ciążę mnogie ?

    ja brałam po jednej od 4 dc do 8 dc, zaskoczyło w 3 cyklu.
    Ciąża była trojacza ale poroniłam... mam wkrótce znów zacząć brać, ale mój lekarz trochę się boi, że znów się u mnie powtórzy jedno i drugie

    f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Sylvuszka Ekspertka
    Postów: 295 97

    Wysłany: 15 kwietnia 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam clo przez 5dni raz dziennie. Zaskoczyło od razu, ale okazało się, że mam puste jajo. Po wyczyszczeniu (miałam zabieg, macica sama nie chciała 'usunąć' pęcherzyka) od razu zaszłam w ciążę.
    Tak nawiasem mówiąc ja po clo miałam gorączki w nocy, budziłam się cała spocona i serce mi waliło. Chociaż podobno różne rzeczy mogą dziać się po tych tabsach.

    I też lekarz mi mówił, że nie wolno tego na własną rękę brać i przez dłuższy czas niż lekarz zaleci. Miał pacjentkę, która przekombinowała i miała trojaczki;p

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 17:42

    ug37zbmhhos96wio.png
    nqtkkrhm04t32t3k.png
    II starania od 04.2018r, 09.2018- CLO, udało się; 11.2018 PJP 10tc; 24.12 dwie krechy, termin 3.09
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3903 1674

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam prośbę może któraś zerknąć na mój wykres?? Bo wariuje już. Test pozytywny w 15 dc, sluz był chociaż było go mało.. Teraz już sucho.. Skok myślałam że jest bo było 16 wyżej a dziś spadek.. Dlaczego tak może być.. Dodam że pierwszy cykl jestem na stymulacji clo.. Pomóżcie

    https://zapodaj.net/4dc4794f85220.jpg.html

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.