X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Co robić? Hormony a owulacja...
Odpowiedz

Co robić? Hormony a owulacja...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem co mam myśleć...
    To mój 3 cykl... Dwa pierwsze były jak w zegarku po 28 dni, tym razem ten zaczął się po 26 dc. I o ile w pierwszym było jako tako, był po odstawieniu hormonów zaraz więc cudów się nie spodziewałam, to tak w drugim pojawiłam się na kolejnej wizycie u ginekologa. Ten stwierdził, że mam kilka pęcherzyków na jajniku, jeden był przodujący 14 mm w 10dc. Miałam sprawdzić czy pękł i w 24 dc. byłam, okazało się, że mam mały torbiel na 4 mm... Nie był wstanie mi powiedzieć czy do owu doszło. 25. dc. zrobiłam progesteron i wyszedł mi 0,9 ale może dlatego, że dzień później dostałam okresu...
    Zauważyłam w tamtym cyklu, że zaraz po skończeniu okresu miałam mdłości przez dwa dni a potem pojawiły się one od 13dc aż do samego okresu... I odetchnęła jak przyszedł okres, nie mam apetytu i ciężko żyć z takimi mdłościami. A teraz wróciły... Wczoraj wieczorem i dziś po prostu nie mogę normalnie funkcjonować...

Nie mam jednego jajnika, mam duże anty TPO, TSH i FT3, Ft4 są w normie. Czekam na kolejną wizytę u gina i się głowię. Bo jakbym miała jakieś ogromne zachwiania hormonalne to i okres bym miała nieregularnie...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ