X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Co z tą owulacją
Odpowiedz

Co z tą owulacją

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • karena Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Jestem nowa na forum, monitoruję swój cykl z of pierwszy miesiąc, zaś o maleństwo staramy się z mężem 4 cykl.
    Mam takie pytanie odnośnie testów owulacyjnych. Otóż od 30.11 robiłam testy owulacyjne - wszystkie negatywne. W poniedziałek rano 04.11 wyszedł mi test pozytywny. Powtórzyłam go wieczorem - negatywny. Zrobiłam test dzisiaj rano i znowu jest pozytywny. Czy to jest normalne aby test owulacyjny raz był pozytywny potem negatywny i znowu pozytywny??

• Guniaczek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano pozytywny może być ze wzgledu na większe stężenie hormonu w pierwszym moczu:)

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,
    - hormony, suple, dieta, sport

ja - 2021 wyszło, że:
    - KIR Bx - brak implantacyjnych,
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

2015 nieudane IVF, jeden zarodek
    - 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
    - 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
    - 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
    - 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
    Zarzio, Encorton, Acard)
    - 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)
  • karena Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to w taki układzie brać to pod uwagę czy nie ... skoro po południu wyszedł negatywny a następnego dnia rano znowu pozytywny (rano ale nie z pierwszego moczu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 11:30

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie LH nie robi się z porannego moczu, poczytajcie na ulotce, stężenie LH zwiększa się dopiero po godzinie 12,a nawet mówią, że największe jest wieczorem. Na mojej ulotce pisze, że najwcześniej o godz 10.
    HCG robi się z porannego

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • karena Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o tym i dlatego napisałam wcześniej że robiłam test rano ale nie z porannego moczu. Rano dokładnie była wczoraj godzina 8.20 i o 10 (wstaję o 5.00) oba pozytywne. Zrobiłam test po 15 i był negatywny. A dzisiaj rano znowu ok. 9 i znowu był pozytywny. Dziwne nie ??

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po ilu minutach odczytujesz wynik i jakie masz testy, o jakiej czułości?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • karena Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy zakupione w aptece HYDREX - gdy był wynik pozytywny od razu pojawiały się dwie kreski - grube i wyraźne tego samego koloru. Gdy zrobiłam po południu to pojawiła się po ok. 2 minutach tylko jedna słaba kreseczka

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście dziwne, spróbuj zrobić dziś koło godz 19 i nie pić nic co najmniej 2 h, natomiast tak czy siak skoro 2 kreski są to zaczynaj starania jak najszybciej a później będziesz się martwić

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • karena Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że owulacja tuż tuż .... wszystkie znaki na to wskazują - ból owulacyjny, śluz wodnisty, szyjka wysoko. Tylko żeby jeszcze doszło do zapłodnienia :))

• Guniaczek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze na mojej ulotce było wyraźnie napisane, żeby nie robić z porannego bo może być fałszywie dodatni, więc stąd moja wypowiedź....zresztą upewniłam się teraz w necie, faktycznie piszą, żeby nie było z porannego

Jeśli wszystkie znaki na niebie wskazują na owu to myślę, że nie ma co tak się na testy patrzeć, to tylko wskazówka:)

może tak Ci pokazuje bo jednak w ciągu dnia spożywasz więcej płynów i się mocz rozrzedza...

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,
    - hormony, suple, dieta, sport

ja - 2021 wyszło, że:
    - KIR Bx - brak implantacyjnych,
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

2015 nieudane IVF, jeden zarodek
    - 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
    - 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
    - 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
    - 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
    Zarzio, Encorton, Acard)
    - 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)
  • karena Debiutantka

Wysłany: 5 listopada 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie w ciągu dnia bardzo dużo piję. A co do rannego moczu to dalej tłumaczę to sobie tak, że przecież to całkiem poranny nie był bo wstaję o 5 a test najwcześniej był wykonywany o 8.20. Teraz właśnie czuję jak "zalewa" mnie wodnisty śluz i boli w podbrzuszu. Także może ten test jednak się sprawdzi :))

• karena Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha .... i znowu to samo. Wieczorem test owulacyjny negatywny - do południa pozytywny. I tak już 3 dzień :((

• Veri Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chociaż fajnie, że w ogóle Ci wychodzą. Mi na 5 cykli wyszedł JEDEN i to powiedziałabym "warunkowo", bo kreska była nieco jaśniejsza niż powinna. A tak to żaden o żadnej porze :/

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • karena Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu już 4 dzień to samo .... wczoraj po południu jedna kreska wyraźna - druga jaśniejsza - czyli test negatywny. Dzisiaj do południa zrobiłam test i znowu pozytywny - a temperatura podskoczyła o 0,6 st.

• karena Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 dzień taki sam .... właśnie zrobiłam test owu i znowu pozytywny. Do gina idę dopiero w przyszłym tygodniu może coś poradzi. Pierwszy miesiąc obserwuję swój cykl za pomocą testów i zaczynam się niepokoić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2013, 12:50

• karena Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała zmiana. O godz. 16.00 test owu pozytywny. Już sama nie wiem co o tym myśleć

• Izaczek Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie robię testu owu w godz. porannych , tylko dopiero o godz.18 , i oczywiście minimum godzina przed testem nic nie piję .

Izaczek
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karena: jak dla mnie dzieje się tak dlatego, że się sama zafiksowałaś w temacie :D
    Mój ginekolog zawsze mi tłukł, żeby nie robić testów owulacyjnych przed południem, więc myślę, że nie ma sensu sobie nerwy szargać i robić dwa razy dziennie. Po pierwsze - poranny mocz zwykle daje przekłamany wynik. Najwiarygodniejsze są testy około godziny 20-22, bo wtedy jest go najwięcej.
    Powinnaś robić codziennie wieczorem, o tej samej godzinie, nie pijąc nic przez jakieś 2h wcześniej - tylko wtedy wyniki są wiarygodne i miarodajne.
    Poziom LH nie jest stały, dlatego tak ważne jest, aby robić je regularnie, a nie na chybił trafił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2013, 19:53

Chanela lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karena wrote:
    Ale to w taki układzie brać to pod uwagę czy nie ... skoro po południu wyszedł negatywny a następnego dnia rano znowu pozytywny (rano ale nie z pierwszego moczu)
    Na ulotce jest napisane zd nie można robić testu owu rano....

• Chanela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:
    Karena: jak dla mnie dzieje się tak dlatego, że się sama zafiksowałaś w temacie :D
    Mój ginekolog zawsze mi tłukł, żeby nie robić testów owulacyjnych przed południem, więc myślę, że nie ma sensu sobie nerwy szargać i robić dwa razy dziennie. Po pierwsze - poranny mocz zwykle daje przekłamany wynik. Najwiarygodniejsze są testy około godziny 20-22, bo wtedy jest go najwięcej.
    Powinnaś robić codziennie wieczorem, o tej samej godzinie, nie pijąc nic przez jakieś 2h wcześniej - tylko wtedy wyniki są wiarygodne i miarodajne.
    Poziom LH nie jest stały, dlatego tak ważne jest, aby robić je regularnie, a nie na chybił trafił.

podpisuję się pod tym, do tego samego się stosuję i to samo wyczytałam z różnych źródeł

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ