X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Co z tą owulacją
Odpowiedz

Co z tą owulacją

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • dziubasekk Debiutantka

Wysłany: 17 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.clearblue.com/pl/cyfrowe-testy-owulacji-clearblue-faq.php

Wiem, że temat chwilowo nieaktualny, ale znalazłam ulotkę jednego testu i piszą, że można rano. Już sama nic z tego nie wiem ... :(

34bwflw1svgfrd82.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogłam rozgryźć tych testów tylko myślałam, że po prostu za tani kupiłam :) na allegro:) tak w sumie żaden mi nie wyszedł pozytywny w tym cyklu, w którym eksperymentowałam. Chyba ze 2 dni wyszła słaba druga kreska. Potem byłam u gin na usg i powiedział że owu była z lewego jajnika bo jest ciałko żółte. Nie mam zaufania do wszystkich lekarzy, ale w sumie chyba usg jest wiarygodniejsze niż te testy.. czyli owu była. Ale od tamtej pory postanowiłam już nie używać testów - u mnie nie było wiarygodnej informacji. Mierzę temp. i staram się obserwować organizm.

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę bylam na usg i lekarz powiedział mi że jestem świeżo po owulacji, że musiała być parę godzin wcześniej jednak ani dzisiaj ani wczoraj nie zaobserowałam skoku temp:/ co sie dzieje?

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa jak to jest z tą temperaturą. Może dopiero jutro u Ciebie będzie wyraźny skok. W sumie temperatura spokojnie idzie w górę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 15:23

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Kasia 83 Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak to jest z tymi testami owulacyjnymi,bo z rana dziś pozytywny a wieczorem negatywny a owulacja jutro według kalendarzyka i objawów które mam

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 83 wrote:
    Hej jak to jest z tymi testami owulacyjnymi,bo z rana dziś pozytywny a wieczorem negatywny a owulacja jutro według kalendarzyka i objawów które mam
    Pozytywny test owulacyjny pokazuje ze w ciągu 12-36h wystąpi owulacja :(

Kasia 83 lubi tę wiadomość

• Sylwiamacho Nowa

Wysłany: 3 listopada 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, zastanawiam się jakie szanse są na zajście w ciążę 3-4 dni przed owulacją. Pierwszy raz robiłam testy owulacyjne i wszystkie wyszły negatywne, mimo, że okazało się potem, że owulacja była. Trochę mnie te testy zmyliły i pewnie przeoczyłam najlepszy moment na zajście w ciążę... niby przyjmuje się, że plemniki mogą przetrwać do około 72h, ale to taka granica, że szanse chyba są niewielkie... jestem 3 cykl po poronieniu i jak wcześniej nie czułam presji, tak teraz chyba sama sobie ją narzucam.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ