X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację coś dziwnego :/
Odpowiedz

coś dziwnego :/

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • asia31 Nowa

Wysłany: 6 października 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staramy się z mężem od sierpnia i nic. Byłam u ginekologa, pęcherzyk jest, owulacja powinna być i dalej nic. Teraz kupiłam sobie testy owulacyjne. Średnia długość cyklu wyszła mi 30,33 no i w piątek 04.10 w 14 dzień cyklu zaczynam testy. Dziwna rzeczy co śluz już płodny. Już 1 test wychodzi pozytywnie. To my z mężem ostro do roboty. Ale testy robię dalej. Dzisiaj już trzeci i co test to bardziej negatywny. Śluz kremowy i piersi mnie bolą i będą coraz bardziej aż do okresu. Co rzesz znowu się nie udało ....:/ tracę już tracę wiarę i siły. Powiedzcie kobitki czy ktoś miał coś podobnego?

• MILA Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiu staranie ok 2 miesięcy to wcale niedługo.
    Zacznij mierzyć temp,i nie ufaj testom owulacyjnym. Ja je robię i są beznadziejne.
    Nigdy nie pokazały mi wyraźnej drugiej kreski a owulację miałam.
    Sprawdzaj śluz jak się zmienia dodaj do tego mierzenie temp. i zobaczysz.
    Tu na OVU jak będziesz sobie wszystko zapisywać na wykresie będzie ci łatwiej.
    Może tak być że ty wyliczyłaś sobie dzień owulacji w którym wcale jej nie musiało być.
    A druga rzecz taka zawsze weź pod uwagę problem męski - bardzo częsty w obecnych czasach.

powodzenia :-)

asia31, Veri lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • asia31 Nowa

Wysłany: 6 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mam dziwne wrażenie, że za każdym razem nie potrafimy się wstrzelić w owulację ..... tylko, że plemniki żyją do 48 - 72 h

• MILA Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniki żyją dłużej niż jajeczko dlatego ważne jest kiedy jest owulacja ;-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dla mnie testy sa niewiarygodne bo moim zdaniem tylko monitoring moze potwierdzic czy owulacja byla czy nie. Ja np. mam cykle bezowulacyjne a test pokazal mi ze owulacja jest.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię testy, mierzę temperaturę i żeby potwierdzić że była owulacja między 19-21dniem cyklu zrobiłam sobie progesteron tak dla sprawdzenia i wszystko się zgodziło cykl był owulacyjny

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Coccolina Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, plemniki żyją długo, ale tylko w dobrym środowisku, czyli rozciągliwym śluzie. Jeżeli było go mało to mają dużo mniejsze szanse na przedostanie się do twojej komórki jajowej. Także np. jeśli współżyliście w ostatni dzień twojego płodnego śluzu, to szanse zdecydowanie maleją. Ale głowa do góry! 2 miesiące to NIC. My z mężem staramy się 2 lata... A moja znajoma, która jest okazem zdrowia aż 9 miesięcy, więc mieścicie się w normie.

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że testy owulacyjne wychodzą pozytywne nie znaczy, że jajeczkowanie było, one wyznaczają pik LH czyli wzrost tego hormony przed jajeczkowaniem ale wzrost LH nie świadczy o pęknięciu pęcherzyka. W tej kwestii wg. mnie bardziej wiarygodna jest temperatura.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ