X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Coś nie tak czy ok
Odpowiedz

Coś nie tak czy ok

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zoneczka Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwuje swój cykl od 6 miesięcy . Zawsze żyłam w przekonaniu że moje cykle są nie regulranie . Z obserwacji wynika że okres jest co 60 do 63 dni a w środku cyklu występują plamienia . CZy taki cykl jest zbyt długi i powinnam go jakoś farmakologicznie skrócić czy jest to ok ? Zaobserwowałam w czasie tych cyklów pojawienie się Zespolu napięcia przedmiesiączkowego , który objawia sie powiekszeniem piersi i wrażliwości sutków . Prosze was o pomoc , zrobilam badadania testosteronu , prolaktyny , lsh , fsh i tarczycy i na ten cykl wszystko jest ok . dodam że przez ostanie 2 miesiace zbijałam tearczyce bo była lekko za wysoka . Co zrobić z tym długim cyklem ?

żoneczka
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy te plamienia są poprzedzone 4-5 dniowym podwyższeniem temp.? Bo jeżeli tak to jest miesiączka tylko może np. być niewydolność ciałka żółtego.
    Zerkam na Twój wykres i widzę że udostępniony ma 30 dni. A co do temp to aby coś z niej wyczytać musi być mierzona o stałej porze po co najmniej 3 godz. snu. Można skorzystać w tym czasie z toalety ale ważne jest aby po wc jeszcze ok godz. podrzemać :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • zoneczka Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te plamienia wygladaja jak "oberwanie błony" ciemnobrunatne i suche . :(

żoneczka
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A temp. kilka dni przed tym plamieniem? mierzyłaś?

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • zoneczka Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie :( w tym cyklu bede mierzyć :)

żoneczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:39

• zoneczka Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak długo trzeba go pic ?:)

żoneczka
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ